Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ervaring Beurer OT30 ovulatiethermometer

 • Auteur
  Berichten

 • Verie
  Bijdrager
  #10221707

  Hoi dames,

  Nadat we nu ronde 11 succesloos hebben doorlopen wil ik kijken of temperaturen wat voor mij is.. Ik heb het 1x twee dagen geprobeerd maar het probleem is dat ik s morgens voor ik uit ben kom echt de temperatuur niet goed kan lezen. Sowieso vind ik het een gedoe en word ik er chagrijnig van. Maar.. nu kom ik online de Beurer OT30 tegen en deze zou gekoppeld zijn aan een app in je telefoon. Ik vraag me af of je dan zelf de temperatuur niet hoeft in te vullen, dit zou voor mij (half blind in de ochtend ;)) wel een uitkomst zijn! Heeft iemand ervaring met deze thermometer? Ik ben benieuwd!

  Groetjes!


  Ixxomi
  Bijdrager
  #10221806 Quote

  Temperaturen werkt eigenlijk heel slecht. Je temperatuur stijgt namelijk na de ovulatie pas. Als je 3 dagen stijgende temp hebt kun je vaststellen dat 3 dagen eerder je ovulatie plaats gevonden heeft. Met andere woorden, vaak ben je al te laat als je concludeert dat je ovulatie plaats gevonden heeft. Die app waar die thermometer aangekoppeld zit zal dit ook doen. Een goede app die dat ook doet op basis van input van jou is Fertility friend.

   

  Anyway, je wilt eigenlijk vooraf weten wanneer je ovulatie plaats vind. Want je hebt vanaf eisprong slechts 24 uur om de zaadjes op de plek te krijgen. Beter is zelfs dat ze er al zitten. Mijn tip: koop een stapel ovulatiestrips en ga daarmee aan de slag. Ik heb zelf van die dipsticks (sensitest) gebruikt. Deed ik lekker na thuiskomst van m’n werk. Dus zo rond 17:00. Ook geen gedoe met andere slaaptijden of te laat wakker worden. En een ovulatiestrip geeft de LH piek weer die je ongeveer een dag voor je ovulatie hebt. Dus als die positief is weet je zeker dat je niet te laat bent. Zou me die 50 Euro van 1 of andere dure thermomether besparen. Die kun je dan uitgegen voor ene voor je baby die lekker snel en betrouwbaar is zodra het zover is! 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct