Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ervaring HypnoBirthing?

 • Auteur
  Berichten

 • Kirstenn
  Bijdrager
  #10266900

  Lieve Dames,

  Wie van jullie heeft er ervaring met HypnoBirthing?

  Ik zou dit heel graag willen doen en hoor graag jullie ervaring hiermee..

   

  Liefs 🥰


  CharlyL
  Bijdrager
  #10266921 Quote

  Ik heb een cursus (online cursus+boek, vond de face to face cursussen erg duur) gedaan en ben nu 39 weken zwanger! Kan dus nog niet vertellen hoe het uiteindelijk ‘bevalt’, maar ik heb er in elk geval al veel aan gehad tijdens het toeleven naar/voorbereiden op de bevalling 🙂


  Kersencake
  Bijdrager
  #10266922 Quote

  Ik heb geen speciale cursus hypnobirthing gevolgd, maar deed zwangerschapsyoga waar veel aspecten van hypnobirthing in verwerkt waren. Ik heb er tijdens de bevalling veel aan gehad, ik heb alle weeen goed onder controle gehad, was ontspannen en doelgericht. Wat mij betreft een aanrader.


  Spatel
  Bijdrager
  #10266944 Quote

  Ik heb hypnobirthing gedaan. 

  Ik heb veel geleerd over wat een bevalling doet en wat er gebeurt met mijn lichaam. Daar vond ik zelf wel wat rust in, in mijn hoofd aangezien ik heel bang was voor de bevalling.

  Verder waren het relax oefeningen om jezelf in rust te brengen. En hoe je dat dan moet doen tijdens de weeën. 

  Ik ben zelf ingeleid heb hierdoor een weeën storm gekregen dat was niet weg te blazen. Ik heb het uiteindelijk met een Ruggenprik gedaan. 

  Het persen moest ik van de gynaecoloog heel anders doen dan wat hypnobirthing mij had geleerd. En dat ging eigelijk wel prima op de gynaecoloogs manier. 

   

   


  Valendel
  Bijdrager
  #10266946 Quote

  Ik heb een privecursus hypnobirthing gevolgd. Het heeft mij helemaal niets gebracht. Ik vind de gedachte en het idee achter hypnobirthing erg mooi maar in de praktijk werkt dat toch niet altijd. De weeën voelde direct bij mij zo ontzettend veel heftiger dan dat mij werd voorgespiegeld tijdens de cursus. Sowieso is hypnobirthing anti-puffen maar moet je je baby eruit ademen. Ik kan je zeggen, dat is absoluut niet realistisch!

   

  Doordat ik me op een hypnobirthing bevalling had ingesteld en in het begin van de bevalling al zó werd overvallen door de pijn, had ik het gevoel dat ik onvoorbereid was omdat er geen praktische tools worden geleerd bij de cursus.

  Ik denk dat je veel meer zult hebben aan een praktijk gerichte cursus die niet uitgaat van de perfecte bevalling. Want zodra je bevalling iets afwijkt van het ideale plaatje, heb je niets meer aan je cursus.

  Succes met je zwangerschap!


  Murn
  Bijdrager
  #10266963 Quote

  Ik heb een heerlijke bevalling gehad ondanks bijna niets was zoals ik wilde in verband met een vroeggeboorte op 30+1.

   

  Ondanks dat was ik enorm ontspannen en een paar uur na de bevalling nog steeds “stoned” zonder pijnstilling. Ik raad het iedereen aan en ga er voor een 2e zeker weer mee aan de slag!


  KT
  Bijdrager
  #10266965 Quote

  Twee keer thuis bevallen en hele mooie en fijne bevallingen gehad ( ja dat kan echt!) 

   

  door de hypnobirthing echt heel goed kunnen ontspannen en ademen waardoor de weeen echt goed te handelen waren. Ook de oefeningen waren heel prettig ook voor mijn man. Je moet eruit halen wat voor jou fijn is. Ik had met bepaalde affirmaties niks en heb die dus ook niet gebruikt en dat is prima. 

   

  Ik zou het zeker aanraden 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct