Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ervaring infacol

 • Auteur
  Berichten

 • GebruikerOVN
  Bijdrager
  #10127317

  Hoi allemaal,

  Onze kleine is nu 5 weken oud en heeft de laatste dagen hevig last van darmkrampjes. Op aanraden van mensen heb ik infacol gekocht. 

  Ik geef dit nu 4 dagen maar het lijkt echt helemaal niks te doen.. wat is julie ervaring? En hebben jullie andere tips? 

  Elke nacht wordt hij meerdere keren krijsend wakker en is ontroostbaar, en geen enkele voeding gaat er meer in zonder tussentijds heel erg te moetem huilen.. je hoort en voelt het dan ook echt borrelen.


  StephW
  Bijdrager
  #10127324 Quote

  Zielig! Er staat een artikel op de site van ouders van nu over infacol, dat het wellicht niks uithaalt.. moet je ff googlen. Massage helpt wellicht? Of fietsen met de beentjes? Lijkt me heel frustrerend als niks helpt..


  GebruikerOVN
  Bijdrager
  #10127329 Quote

  @stephw: artikel heb ik toevallig net gelezen! 

  Ja soms heel frustrerend inderdaad, maar als ik zn gezicht zie vertrekken gaan we weer rustig door met troosten, wigen, masseren.. 

  Fietsen met de beentjes helpt helaas totaal niet. Enige wat iets doet is op zn buuk opje arm leggen en duwen op zn buik daarbij.. dan komen er vaak scheetjes los


  Deeem
  Bijdrager
  #10127336 Quote

  De een zweert erbij en bij de andere doet het niets. Bij mijn dochter hielp het voor geen meter. Hier werd ze rustig van op de pink zuigen(van speentjes niet) en heen en weer lopen met haar. 

  #10127339 Quote

  Hoi! Wij hebben sabsimplex gebruikt en dit verlicht het wel een beetje hadden wij het idee, maar verwacht geen wonderen want darmkrampjes horen er nu eenmaal bij. Veel troosten en afleiden werkt het allerbeste. Wij zongen een liedje en daar werd hij rustig van.. 

  Sterkte en hou vol, het gaat echt over! 


  SuzannevanD
  Bijdrager
  #10127348 Quote

  Onze dochter heeft ook veel last van darmkrampjes en ook op advies Infacol gekocht. We hebben het een week geprobeerd maar ook wij hebben niet het idee dat het helpt. Ik had ook gelezen dat de een erbij zweert en het bij de ander niets doet, dus ben er sinds gisteren maar mee gestopt… 

  Gisteren Cinababy van VSM gekocht, homeopatisch, ook daar verschillen de meningen over. Maar niet geschoten is altijd mis, en als het haar wat zou helpen… 

  Lees ook: Alles over doorslapen

  Mvtm
  Bijdrager
  #10127373 Quote

  Ik weet niet of je borstvoeding of flesvoeding geeft? Maar zijn i.o.m. Het consultatiebureau overgestapt op Nutrilin Omneo Comfort voeding. Dat hielp ontzettend goed!


  KL-E
  Bijdrager
  #10127383 Quote

  Wij hebben ook infacol gebruikt. Soms leek het iets minder te worden, maar er zaten ook avonden bij dat het drama was. Dus echt helpen deed het niet. Wel zijn we het blijven gebruiken, want wij dachten steeds: hoe erg zal het zijn als we het niet meer geven. Dus dan maar troosten troosten en nog eens troosten!

  Het is helaas iets wat er bij hoort en ik denk niet dat er echt een middel is wat het helemaal verhelpt. Wij hebben wat door de kamer opgelopen met hem op de arm… Hij is nu 13 weken en sinds n week zijn de krampjes eigenlijk wel zo goed als verdwenen. Zijn sinds vorige week ook gestopt met gebruik infacol. Heel af en toe heeft hij nog wat krampjes, maar lang niet meer zo hevig en vaak als wat het geweest is. Blijf volgouden het wordt echt minder!

  Ze zeggen dat de piek bij 6 weken ongeveer zit, hier was de piek rond de 8/9 weken.


  GebruikerOVN
  Bijdrager
  #10127385 Quote

  @deeem: wanneer bij onze kleine man de krampjes het ergst zijn helpt echt helemaal niks. Heel vervelend, vooral voor hem. Op het moment dat de krampjes minder worden ( vaak na een scheetje ofzo ) dan wordt hij wel rustiger van op de buik op je arm liggen, over zijn rug wrijven of proberen te helpen te lucht naar beneden te helpen.. 

  @gebruiker10054521: ik heb gelezen dat sabsimplex hetzelfde middeel bevat als infacol, en ers onderzoek geweest waarbij dit middel net zo goed leek te werken als een placebo, ala infacol niets uithaalt zal sabsimplex dat ook niet doen ben ik bang.  op het moment dat de krampjes her ergst zijn is hij echt ontroostbaar. Gebeurt altijd halverwege de fles of midden in de nacht. Wanneer het langzaam wegtrekt dan zet ik een sfeerlampje aan dat van kleur wisselt, dat vindt hij zo fascinerend dat het wel wat afleiding geeft. Ik kan dan ondertussen een beetje masseren. 

  @suzanne vanD: ik las inderdaad ook over cinebaby, misschien maar eens proberen. Ben benieuwd of het bij jullie gaat werken! 

   

  @mvtm: ik geef flesvoeding. Ik zal het even onthouden. Ook over kunstvoeding heb ik gelezen dat er geen enkel onderzoek bevestigd dat het zou helpen tegen darmkrampjes, maar alles valt te proberen! Eerst maar eens vsm proberen en anders is dit ook nog een optie. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct