Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ervaring inleiding dvm breken vliezen

 • Auteur
  Berichten

 • Lotusbloempje
  Bijdrager
  #10201176

  Ik zal een deze dagen worden ingeleid dmv het breken van mijn vliezen. Ik begreep dat ze een uurtje afwachten en als mijn weeën niet op gang komen dan krijg ik een infuus met weeën opwekkers. 

  Wie heeft dit ook mee gemaakt en wat was je ervaring hiermee? 

  #10201185 Quote

  Ik heb het gehad omdat mijn weeen maar niet verder op gang kwamen vanaf 4cm ontsluiting, daar voor hadden ze ook mijn vliezen gebroken.

  Vliezen breken heb ik haast niks van gevoeld en met de weeen opwekkers merkte ik wel eigelijk dat het weer op gang kwam. 

  Van 4cm ontsluiting ging ik binnen 2 uur naar 10cm ontsluiting. 


  Liesle
  Bijdrager
  #10201196 Quote

  Na het breken van mijn vliezen kwam de bevalling meteen op gang. 2,5 uur later was mijn zoontje er. Breken van de vliezen heb ik nauwelijks wat van gevoeld 🙂


  Lotusbloempje
  Bijdrager
  #10201198 Quote

  Ik heb het gehad omdat mijn weeen maar niet verder op gang kwamen vanaf 4cm ontsluiting, daar voor hadden ze ook mijn vliezen gebroken. Vliezen breken heb ik haast niks van gevoeld en met de weeen opwekkers merkte ik wel eigelijk dat het weer op gang kwam. Van 4cm ontsluiting ging ik binnen 2 uur naar 10cm ontsluiting.

  Oh wauw dat is dan wel snel gegaan! 

  #10201199 Quote

  Ik heb er geen ervaring mee maar wel verhalen van andere gehoord en die waren hier nooit negatief over. Succes ❤


  HappyMama
  Bijdrager
  #10201218 Quote

  Bij allebei mijn bevallingen ben ik met 38wk 4dg ingeleid middels breken van vliezen en weeën opwekkers.

  Doordat je weeën niet een natuurlijke reactie zijn maar zijn opgewekt kunnen ze heftiger aanvoelen omdat ze niet opbouwen maar er ineens kunnen zijn. 

  Maar ondanks dat ik bij beide bevallingen op dezelfde manier ben ingeleid waren ze totaal anders qua pijn en intensiteit.

  Bij de eerste duurde het in totaal 13 uur, waarvan 1,5uur persweeen. Bij de tweede duurde het 6 uur met 5 min persweeen.

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  gebruiker301274
  Bijdrager
  #10201219 Quote

  Hier ook goede ervaringen (3x) met breken vliezen en inleiding met infuus. Duur bevallingen: 1e keer 7 uur, 2e keer 4 uur, 3e keer 5 uur

  bij eerste kind wel een weeënstorm gehad, maar door infuus lager te zetten kon dit goed worden verholpen. 

  Bij mij kwamen de weeën na het breken van de vliezen niet vanzelf op gang, maar was bij alle inleidingen ook ‘nog maar’ 38 weken. 

  Wens je heel veel succes en hoop dat ook jij straks een goede ervaring met inleiden!


  Lotusbloempje
  Bijdrager
  #10201226 Quote

  Wat een positieve verhalen! Wat fijn dat jullie er positief op terug kijken. Ik ben ook enorm blij dat het dat ik al zover dat het kan dmv het breken van de vliezen en niet eerst nog een ballonnetje o.i.d. moet. Ik snap dat iedere bevalling anders is maar het is toch fijn om wat andere ervaringen te lezen 😊 

  #10201565 Quote

  Ik heb dit ook gehad omdat ik met 7cm lag, en me vliezen nog niet gebroken waren. Het breken zelf voelt als een ballonnetje knapt, geen pijn o.i.d. De weeën kwamen vrij direct flink door en 5 uur later was me zoon er. Na de vliezen breken kan/moet het heel snel gaan.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct