Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ervaring met Bachbloesem?

 • Auteur
  Berichten
 • #10352498

  Mensen die slaaptopics lezen hebben mijn gebruikersnaam vaker voorbij zien komen. Ik ben mama van een zoontje die over 1,5 week 1 jaar wordt. Vanaf het begin zijn er zware slaapproblemen. 

  De eerste maanden sliep mijn zoon alleen in een bewegende wagen, ook snachts. Als newborn was hij zo 5 uur wakker, meestal huilend. Dragen, wiegen, niets hielp. Alleen de wagen. Met 6 maanden groeide hij uit de wagen (buikslaper en in de vervolgwagen kon hij niet slapen) en zijn we gaan slaaptrainen. 

  Inmiddels doet hij 2 dutjes van +- 3 kwartier in zijn bedje overdag. ’s Nachts slaapt hij gemiddeld van 18.45 – 06.00. Prima dus. Maar het probleem is en blijft dat hij huilt voor hij moet slapen. En niet jammeren, maar het gekrijs gaat door merg en been. Overdag duurt dat een minuut of 5 a 10, ’s avonds vaak 30. Hij valt uiteindelijk dan na intens huilen in slaap. Ik vind het zo zielig. Als ik bij hem blijf gaat hij helemaal niet slapen maar is het feest. Als ik hem vast houdt overstrekt hij richting zn bed. Hij wil wel slapen. We doen alles om hem voor te bereiden op bedtijd en onze timing is prima.

  Mijn vraag. Zijn er ouders die dit herkennen? Ik heb gehoord van het gebruik van Bachbloesem. Zou dit werken? Mensen die hier ervaring mee hebben? Ik wil zo graag dat het bedritueel iets fijns wordt voor ons allemaal. Doordat hij overdag 2 keer zo kort slaapt is hij oververmoeid dus het is allemaal te verklaren. Zou het werken?

   


  MoederL
  Bijdrager
  #10352506 Quote

  Ik lees graag mee. Heb er toevallig vorige week naar gekeken maar twijfel toch nog.. Bij mij gaat t om prikkelverwerking en meer rust voelen overdag. Via een site zag ik dat je verschillende Bach Bloesem varianten hebt.


  Evimetbaby
  Bijdrager
  #10352520 Quote

  Ah wat vervelend! Zo huilend val je natuurlijk ook niet lekker ontspannen in slaap, maar omdat je oververmoeid bent!

  Je hebt vast al van alles geprobeert, licht? Donker? Muziekje aan? Lampje aan? Doet hij dit bij anderen ook? Of in een campingbedje op een andere kamer?

  Ik heb geen ervaring met bach bloesem.. Maar hoorde laatst wel ook goede ervaringen over zo’n geurwolkje met olie.. Zou je je even in moeten verdiepen want ik heb er verder geen verstand van 😅

  #10352648 Quote

  Evimetbaby we hebben inderdaad (naar mijn idee) alles geprobeerd. Slaapritme langer / korter maken. Lichte / donkere kamer. Witte ruis / stilte. 2 dutjes / 1 dutje. Hij doet dit overal. Hij logeert eens per twee weken bij mijn ouders en daar is dezelfde strijd, soms zelfs heftiger en slaapt hij 1 keer 30 minuten in de ochtend en thats it. Op de opvang is het ook een drama. Vandaag heeft hij geslapen na alle andere kindjes, daardoor tot 17.00. Vreselijk want heb nu een druk jongetje rondkruipen die normaal om 18.30 naar bed gaat. Hij is bekaf van zn ene dutje, maar die vond veel te laat plaats dus.. 

  #10352654 Quote

  Ik vind het lastig te reageren omdat je als je zoontje over anderhalve week 1 jaar wordt waarschijnlijk wel zo’n beetje alle ‘standaard’ dingen hebt geprobeerd. Maar hebben jullie een slaapcoach geprobeerd? Wij hebben er geen ervaring mee, maar vrienden van ons hebben dat gedaan ook vanwege enorm heftige slaapproblemen bij hun zoontje (inslapen ging ook met veel strijd hier, onder andere). Bij hen heeft het een heel groot verschil gemaakt, dus wellicht hebben jullie er ook iets aan..

  Verder – en ja dit is geen gouden tip maar toch – gaat hier ook wel eens wat ‘mis’ met dutjes overdag op de opvang of bij opa en oma, waardoor het ongelukkig uitkomt met bedtijd. Wij brengen hem dan vaak een uurtje later op de gewone manier naar bed. 

  Heel veel succes en hopelijk wordt het snel beter.

  #10352657 Quote

  Slaapcoach hebben we gehad. Dat hielp wel wat maar we waren er nog niet. Zij heeft ons gesteund tijdens de slaaptraining en naar verwachten zou het huilen afnemen. Maar we zijn inmiddels maanden verder en het huilen voor bedtijd neemt toe. 

  Mijn man is hem evengoed nu naar bed brengen al is hij pas 2 uur wakker. Hij bleef maar huilen beneden. Dus op hoop van zegen.

  Lees ook: Slaapritueel: 1 tot 3 jaar

  Anna Sophie
  Bijdrager
  #10352864 Quote

  Misschien een idee om naar een osteopaat te gaan? Misschien zit er door de bevalling oid een werveltje vast ofzo waardoor hij niet lekker slaapt.. baat het niet dan schaadt het ook niet. Kies er 1 die gespecialiseerd is in kids. Wij hebben er veel baat bij gehad voor ons zoontje mbt reflux.

  Bachbloesem heb ik veel positiefs over gelezen en ook hiervoor geld baat het  niet dan schaad het niet dus probeer het gewoon!

  #10352912 Quote

  Osteopaat zijn we 6 keer geweest, naar twee verschillende, vandaar zo vaak. Heeft op lange termijn niet geholpen helaas. 

  #10352943 Quote

  Onze zoon wordt deze maand 1 jaar en we hebben precies hetzelfde gehad. Gelukkig is het nu over. We zijn naar een osteopaat geweest. Een kinderarts. De huisarts. Slaaptraining geprobeerd. En idd uitlogeren om zelf even bij te komen. Nu nog is hij stipt 6u in de ochtend wakker en regelmatig eens per nacht wakker. Echt advies heb ik niet. Behalve de vraag of je echt de slaaptraing hebt door gezet. Onze zoon kom ook heel hard krijsen waardoor ik uit medelijden mee ging huilen omdat ik het niet aankon. Het heeft zeker 3 maanden slaaptraining gekost om dit te bereiken. Heel veel succes 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct