Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ervaring met valeriaan kids

 • Auteur
  Berichten

 • Happybee
  Bijdrager
  #10356574

  Dag Mama’s en Papa’s, 

  Wij hebben een dochter van 8 jaar met ADD en ADHD. Ze komt in de avond erg moeilijk in slaap en het lijkt alsof het moeilijk voor haar is om alle prikkels van de dag te verwerken. Na het avondeten hebben we al geen schermen meer aan in huis zodat de omgeving zo rustig mogelijk is voor ze naar bed gaat. 

  We willen eerst andere dingen proberen  voor we starten met Ritalin. We gaan onder andere een verzwaringsdeken uitproberen. We willen misschien ook Valeriaan gaan geven. Heeft iemand ervaring met valeriaan voor kinderen? 

  Hoor graag van jullie! 

  Liefs! 

  #10375475 Quote

  @happybee Wij hebben precies ditzelfde inslaap probleem (gehad) met onze dochter, echt alles geprobeerd, valeriaan merkte wij geen verschil en smaakte erg vies.

  Er is bij ons maar 1 ding dat alles veranderd heeft en dat is de aller laagste dosis melatonine van sleepzzz 0,01 gram per pilletje, een half uur voor het slapen gaan en nu valt ze snel in slaap! Het heeft ons gezin enorm goed gedaan

  We hebben placebo pilletjes gebruikt om er van af te komen maar niets werkt, ze slaapt dan pas na een paar uur in en bouwt zo slaap te kort op.

  op internet staat er meer over melatonine voor kinderen o.a. in het autisme spectrum, via de huisarts wellicht een kinderneuroloog bezoeken?

  rust gevende muziek om in te slapen helpt daarnaast soms ook bij ons, we noemen het sterren muziek, gratis online te luisteren onder meditatie Brain waves of iets 🙂 muziek zit in een ander deel van je hersenen en zorgt voor enige afleiding

  Heel veel sterkte!! een kind dat niet kan slapen door een neurologische aandoening is slopend, voor het kind zelf en de rest van t gezin…

  #10375484 Quote

  https://www.kinderneurologie.eu/ziektebeelden/slaap/melatonine.php

  Bij welke kinderen is er een probleem met de lichaamseigen aanmaak van melatonine? 

  Aandoening van de hersenen
  Bij alle kinderen waarbij er een stoornis is van de hersenen, is er een vergrote kans op een probleem met de aanmaak van het lichaamseigen melatonine. Zo worden proben problemen met de aanmaak van lichaamseigen melatonine vaker gezien bij kinderen met een ontwikkelingsachterstand, bij kinderen met ADHD, bij kinderen met autisme, bij kinderen die slechtziend of blind zijn…

  #10375487 Quote

  Volgens neuroloog Myrthe Boss kunnen patiënten met autisme en ADHD baat hebben bij extra melatonine. “Bij deze mensen zie je ook – net als bij mensen zonder autisme of ADHD – dat een verlate melatonineproductie tot slaapproblemen kan leiden en in die groep kun je ook zeker melatonine gebruiken om dat te behandelen.

  https://www.gezondheidsnet.nl/slapen/hebben-mensen-met-autisme-en-adhd-baat-bij-extra-melatonine

   

  #10376567 Quote

  Nog even nagezocht, wij gebruiken melatonine 0,1 gram per pilletje en hebben er 1 nodig per avond van het merk sleepzz (500 tabletten per doosje). In samenspraak met een kinderneuroloog. Veel sterkte!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct