Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Ervaring Osteopaat Baby Moeilijk In Slaap Komen

 • Auteur
  Berichten
 • #10138101

  Goedemiddag,

  mijn dochtertje is inmiddels 10 weken oud en heeft vanaf de geboorte al moeite om in slaap te komen. Nu pas ik sinds een week of 6 al toe om haar moe, maar wakker op bed te leggen en dit werkt soms. Vaak wordt zij na 20 min weer wakker en lukt het niet om weer in slaap te komen (wat ik ook doe, speentje terug, over hoofdje aaien of als uiterste in slaap wiegen). Ze blijft haar ogen open houden, maar is duidelijk nog moe. Ook hou ik een vast ritme aan van wakker worden, verschonen, voeden en knuffelen/spelen.

  Nu overweeg ik om een bezoek te brengen met haar aan de osteopaat hiervoor, mede ook omdat ik een erg snelle bevalling heb gehad (3,5 uur). Zijn er ouders die ervaring hebben met een bezoek aan de osteopaat na soortgelijke ‘problemen’?

  Ben benieuwd of dit dan ook geholpen heeft!


  Marmara
  Bijdrager
  #10138103 Quote

  Herkenbaar… Onze zoon is nu vier maanden oud en slaapt inmiddels overdag 3 kwartier per slaapje. Soms langer soms korter. In het begin waren dit ook steeds 10 minuten. Ook wij zijn bij de osteopaat geweest omdat ik ook een snelle bevalling heb gehad. Bij onze zoon was er niks aan de hand. Ik heb me er maar bij neergelegd dat hij weinig slaapt..

  Succes! 

  #10138114 Quote

  Fijn natuurlijk dat er niks aan de hand was, maar jammer dat het niet heeft geholpen! 

  #10138120 Quote

  Hier een zeer bewegelijk baby wat achteraf kwam doordat haar nek vast zat van een hele snelle bevalling. Nu een aantal keer geweest en het helpt goed.

  het lijkt mij nooit verkeerd om ren baby te laten nakijken door een osteopaat.

  zelf na de bevalling ook 3 keer geweest en ook klachtenvrij


  Marma
  Bijdrager
  #10138185 Quote

  Hier goede ervaringen met de osteopaat. Onze zoon sliep moeilijk en huilde veel. Hij bleek zijn nekje en hoofd vast te hebben te hebben zitten door lang persen en vacuümverlossing. Na 3 behandelingen ging het een stuk beter. Ik zou het gewoon proberen.. 

  #10138317 Quote

  Bedankt voor de reacties! Ik heb een afspraak gemaakt voor volgende week, ben benieuwd.

  read more image Lees ook: Alles over doorslapen
  #10138596 Quote

  Ik ben met mijn zoontje van 14 weken vorige week naar osteopaat geweest, ook ivm onrustig slapen / korte slaapjes. Ik merkte dat hij de behandeling iig heel fijn vond en kreeg mee dat er spanning op zijn nekje staat (als een paard waarvan teugels strak worden gehouden, die wordt dan ook onrustig). Verder nog wat tips gekregen. Merk vooralsnog geen verschil in slapen, maar wat ze zei klonk wel logisch. We gaan in januari nog een x. Denk dat hij minder last heeft dan jouw dochtertje als ik het zo lees, maar kan sowieso geen kwaad om te gaan!


  MirijeMJ
  Bijdrager
  #10138728 Quote

  Net als hierboven al benoemt is, een check is nooit verkeerd. Ik ben zelf met ons zoontje bij een Chiropractor geweest. Hij zat compleet vast in zn hele lichaam, door ook een snelle bevalling. Wij kregen er een heel ander kind van! Zo veel meer rust, hij kon meer ontspannen en daardoor beter slapen. Succes en hopelijk helpt het jullie ook!!


  Esmiralda B
  Bijdrager
  #10138763 Quote

  Ik herken jou verhaal volledig! Zij is nu 6 weken en vind het ik erg lastig.  Bij de ostheopaat was ze super ontspannen,  en kon ze niets vinden herhaalde wat spanning op de buik,  ze had ook extreem veel last van krampen en reflux.

   

  Ik kan niet zeggen dat de ostheopaat haar slaap probleem heeft opgelost,  het is wel beter geworden.  Overdag leggen we haar in de reiswieg beneden en ik baker haar in. Dan maait ze haarzelf met haar armen niet wakker.  Het inbakeren heeft ook echt een verschil gemaakt. Na 5/10 minuten wat gemopper of gehuil slaapt ze tegenwoordig wel. Door de snelle bevalling kwam ze ineens in de grote boze wereld en heeft ze blijkbaar moeite om alleen te zijn,  dus nu ze ons hoort gaat het 8 van de 10x wel goed. We breiden dat nu langzaam uit naar boven toe totdat ze overdag ook gewoon in dr eigen bedje gaat. 

   

  Ik houd ook echt wel die 1,5 uur wakker aan, daarna is ze ook echt wel weer moe. Dus slapen,  wakker,  eten,  knuffel,  box en naar bed.  Na de nacht word ze vaak tussen de voedingen door nog x wakker, dan is ze even wakker maar  leg haar daarna gewoon weer in de bed tot aan de volgende fles. 

  Succes!

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen