Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ervaring Osteopaat

 • Auteur
  Berichten

 • BernicevdB
  Bijdrager
  #10579262

  Hoii hoii,

  Mijn zoontje van 17 weken was altijd een heel vrolijk mannetje. Alleen de afgelopen dagen/weken is hij erg huilerig. Slecht slapen en heel veel drinken.
  Nu hoorde ik van iemand dat een osteopaat heel goed helpt.

  Heeft iemand ervaringen hiermee?

  #10579265 Quote

  Er zijn verschillende osteopaten gespecialiseerd in baby’s. In mijn omgeving al erg veel positief over gehoord. Zelf ben ik 20 weken zwanger en enorm vaak geholpen door een osteopaat. Ik ga zeker de eerste weken na de geboorte eens langs voor een check up bij de osteopaat. Ik heb er het volste vertrouwen in dat hij de baby even goed zal kunnen helpen als mij de afgelopen jaren.


  MrsM
  Bijdrager
  #10579268 Quote

  Hoihoi, wij zijn met onze zoon bij een fijne cranio sacraal therapeut geweest om onze zoon meer ontspannen te krijgen. (Tijdens de bevalling staand 2 uur lang persween tegengehpuden in afwachting van de komst van de verloskundige.) Ook de osteopaat heeft wonderen verricht ivm zijn klachten door z’n gluten- en lactoseintolerantie. Absoluut de moeite waard!

  #10579270 Quote

  Ook onze dochter heeft veel baat gehad bij de osteopaat. Ze spuugde veel, huilde zodra je haar op haar rug neerlegde en was erg onrustig.
  Al na het 2e bezoek merkten we verbetering en in totaal maar 4 bezoeken nodig gehad en we hadden een ander kind.

  Bij haar een snelle bevalling gehad, wat niet fijn was voor haar nek- en rugwervels. Ook werd ze geboren met 1 arm naast haar hoofd, ipv naast haar lichaam.
  Nu bijna uitgerekend van de 2e en als dat ook weer een snelle bevalling is, zal ik al op voorhand naar een osteopaat gaan, beter voorkomen dan genezen!


  Essil
  Bijdrager
  #10579274 Quote

  Ja goede ervaring mee, zowel voor de baby als om mijn bekken terug recht te zetten na de bevalling. Let wel op dat je een officiële hebt. Het is geen beschermde titel.


  CFK
  Bijdrager
  #10579276 Quote

  Ik ben zelf vrij neutraal wat betreft osteopaat. Voor onze kindjes heeft het nooit geholpen, maar voor veel mensen uit onze omgeving gelukkig wel. Je zegt dat je kindje dit sinds een paar dagen/weken heeft. Hou er rekening mee dat je kindje dit soort periodes wel vaker gaat hebben, m.n. het eerste jaar. Dit zijn nu eenmaal fases waar ze doorheen moeten, daar kan een osteopaat ook niets aan doen. Stel dat je echt twijfelt of er iets aan de hand is en hij krijst bijvoorbeeld echt of je denkt dat hij echt pijn heeft, zou ik er mee naar een osteopaat of huisarts gaan. In mijn ogen kan osteopaat nooit echt kwaad (mits idd een goed gecertificeerde), maar of het je gaat helpen zoals je verwacht betwijfel ik. Maar hé, wie weet. Dit is iig mijn advies 🙂

  Lees ook: Sprongetjes: de mentale sprongen van je baby in het eerste jaar

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct