Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ervaring Pacco en/of ergococoon

 • Auteur
  Berichten

 • WendyGNG
  Bijdrager
  #10093856

  Hallo,

  wij bakeren ons zoontje (nu 10 weken) op het moment in de pacco bakerdoek in. Dit gaat erg goed. Hij is veel rustiger met in slaap vallen en kan tussendoor ook gemakkelijker weer in slaap vallen. 

  Nu merk ik dat hij overdag bijna niet meer maait met zijn armen. We hebben ook een soort van ritme nu bij hem. 

  Nu is mijn vraag of de ergococoon een goede en vooral veilige manier is om iets minder stevig ingebakerd te zitten. Hij ligt dan namelijk met zijn armen los in de doek. Met deze doek kan tzt ook afgebouwd worden dmv de armen los te leggen zodat het slaapzak word.

  Ik ben een beetje bang voor een terugslag. Daarom hoor ik graag ervaringen.


  WendyGNG
  Bijdrager
  #10093939 Quote

  Niemand bekend met de ergococoon? 😊


  Rosa82
  Bijdrager
  #10093981 Quote

  Wij gebruiken ook pacco bij mijn dochter vanaf 3 weken. Ze is nu 12 weken. Bij mijn zoontje ook pacco gebruikt en die langzaam afgebouwd per slaap. Dus geen andere manier van inbakeren gedaan. En het ging prima. Dus als je het idee hebt dat het goed gaat, gewoon de beste slaap geen pacco meer. Aan de andere kant kan het ook geen kwaad om nog een paar weken door te gaan met een als je dan afbouwdeel een grotere kans van slagen. Succes!


  IDK
  Bijdrager
  #10093991 Quote

  WIj hebben de ergococoon gebruikt ivm ons zoontje het hele wiegje en later ledikantje door hobbelde… hij werd erg overstuur van de armpjes in het slaapzakje en met gemak kon hij alsnog zijn vuistjes tegen zn gezichtje aan slaan door de slaapzak heen…..

  uiteindelijk kon hij ook met gemak het bedje door maakte niks uit dat de beentjes in een slaapzakje zaten! gelukkig is deze fase voorbij en slaapt hij 9 vd 10 x gewoon netjes 🙂


  WendyGNG
  Bijdrager
  #10094047 Quote

  Bedankt voor jullie reacties! Ga inderdaad nog even door met de pacco en dan de pacco plus tegen die tijd aanschaffen. Ben bang toch te bang dat hij ’n terug slag krijgt. Hij is inderdaad nog maar 10 weken.

   

  Groetjes Wendy 

  #10094219 Quote

  Hi Wendy,

  ik heb met mijn zoontje afgebouwd met de Pacco Plus omdat ik ook te weinig vertrouwen had in andere doeken. De Pacco Plus is supergoed bevallen, eerst 1 armpje los (rond 4 maanden), later 2 en toen vrij snel over naar een gewone slaapzak. Blijf vooral bij wat werkt zolang je zoontje geen teken geeft dat er iets anders nodig is zou mijn advies zijn!

  groetjes Frederike

  Lees ook: Alles over doorslapen

  WendyGNG
  Bijdrager
  #10094225 Quote

  Bedankt frederike. 

  Ik heb ook besloten dat ik dat ga doen. Hij doet ’t hier goed op. Ik wil mss teveel, terwijl hij net 10 weken is.

  Hij doet het al zo goed. 😊

  Groetjes Wendy

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct