Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ervaring Proluton Injecties Bij Vroeggeboorte

 • Auteur
  Berichten

 • Roossje
  Bijdrager
  #10091055

  Hallo dames,

  Ik heb op 04 mei een vroeggeboorte gehad van 23 weken. De oorzaak is onbekend en ik krijg de volgende zwangerschap wekelijks bm controle en proluton prikjes. Ik vind dit erg spannend en ben bang om het opnieuw weer mee te maken. Het is namelijk een enorm traumatisch en emotioneel gebeurtenis.. zijn er dames die goede ervaringen hebben met deze behandeling?? 


  Butterflymom
  Bijdrager
  #10091222 Quote

  Dag Roossje,

  Heel veel sterkte! Ik heb ook een vroeggeboorte meegemaakt en heb afscheid moeten nemen van mn dochter bij 18+1 weken

  Bij mij is de oorzaak een verzwakte baarmoedermond. Bij een volgende zwangerschap zouden ze preventief een cerclage plaatsen. Bij een noodcerclage heb je minder kans op succes heb ik begrepen. 

  Inmiddels heb ik die cerclage ook gekregen met 14+3 weken in het Radboud Umc Nijmegen. Daar zijn ze gespecialiseerd in cerclages. Op het moment ben ik 18+3 weken. 

  Over de spuitjes heb ik het laatst nagevraagd; deze blijken niet zinvol te zijn. 

  Hopelijk heb je wat aan mijn verhaal. 

   


  Roossje
  Bijdrager
  #10091250 Quote

  Hi butterflymom,

  Bedankt voor je bericht! Bij mij willen ze die cerclage niet plaatsen omdat ik vroegtijdige weeen heb gekregen. Ze vermoeden dat het niet door een korte bmhals is veroorzaakt. Hoe was bij jouw de bevalling had jij bloedverlies? Want die had ik niet… baby’tje is spontaan geboren na de hele dag heftige weeen die ik niet door had ( dacht dat het groeipijn was). 


  Butterflymom
  Bijdrager
  #10091321 Quote

  Dag Roossje,

  Voor zover ik het weet kunnen ze nooit 100% zeggen dat het door een zwakke bmm ontstaan is. 

  Bij mij verliep het als volgt; op toilet zag ik iets wat later de vruchtzak bleek te zijn. Deze was uitgepuild. Vervolgens bleek dat ik 1cm ontsluiting had, liep een infectie op (de juiste volgorde is niet met zekerheid te zeggen) en zonder weeen en pijn ben ik na 4 dagen bevallen. İk had enigszins een beetje bloedverlies maar dat was vlak boor de bevalling, daarvoor niet. Mijn baby bleek kerngezond te zijn overigens.


  Anoniem
  Inactief
  #10108236 Quote

  Hi Roossje, 

   

  Ik ben vorig jaar bevallen van een zoontje met 23+1 , bevalling was spontaan begonnen zonder oorzaak.

  Had erge buikpijn maar bleken ook weeën te zijn. Hij is helaas na 4 uurtjes overleden.

  Inmiddels ben ik nu 33 weken zwanger en heb vanaf week 16 ook proluton injecties en tot week 24 meten ze de cervix. Ik vind het erg prettig en heb tot nu toe veel baat bij de injecties. 

  Heb vertrouwen in lichaam. Heel veel sterkte en succes. 

   

  Groetjes! 


  Lindaxxxx
  Bijdrager
  #10108829 Quote

  Hoi Roossje,

  Ook ik heb een vroeggeboorte meegemaakt. Vorig jaar oktober ben ik met exact 30 weken bevallen van ons 1e kindje Finn. De bevalling startte met spontane weeeen, een echte oorzaak is nooit gevonden. Ondanks een goede start en helemaal gezond ter wereld gekomen kreeg Finn een infectie waaraan hij na 3,5 week is overleden. 

  Ik ben nu 26+3 zwanger en vanaf de 16e week krijg ik Utrogestan. Dit is ook progesteron net als Proluton, maar dit breng je vaginaal in ipv injecties met Proluton. Onderzoek wees uit dat dit even goed en waarschijnlijk zelfs beter werkt dan de injecties. De progesteron zorgt voor ontspanning van de spieren rondom je baarmoeder en wordt dus aangeraden bij vrouwen die een vroeggeboorte hebben gehad met voortijdige weeen. 

  Bij 23 weken heb ik helaas moeten stoppen met werken ivm spanning en veel harde buiken. De harde buiken zorgen er toch voor dat je terugdenkt aan de vorige keer en dat levert nog meer spanning op. Nu ik volledig thuis zit en veel rust kan nemen gaat het een stuk beter. Dus ik kan niet zeggen of de progesteron werkt of niet, maar het geeft mij wel het gevoel alsof er ik er alles aan doe. Het vaginaal inbrengen is niet vervelend (het zijn hele kleine capsuletjes) en ik heb ook geen bijwerkingen zover ik weet. Het enige is dat er soms wat wit ‘prut’ uit je vagina komt, dat is een beetje viezig maar ook weer niet zo erg. 

  Ze meten ook om de 2-3 weken de lengte van mijn baarmoederhals. Deze is bij mij tot nu toe altijd goed en stabiel geweest.

  Deze zwangerschap blijft heel spannend en soms zelfs eng, maar met vlagen kan ik er toch zeker van genieten. En alle controles en ook de progesteron geven mij het gevoel dat ik er alles doe om deze zwangerschap goed te laten verlopen. 

  Ik hoop dat je hier wat aan hebt. 

  Heel veel sterkte met jullie enorme verlies. 

  Linda

  read more image Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct