Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ervaringen 13 Weken Geen Menstruatie Na Curretage Hormonaal Prolactine

 • Auteur
  Berichten

 • MommyJoyce
  Bijdrager
  #10082538

  altijd een spiraaltje gehad, vervolgens samen besluiten zwanger te willen worden, ovulatie stokje voila poging 2 raak!

  maar helaas, MA, bij de 8 weken echo ma bruin en later roos bloedverlies (beetje maar) 

  enerzijds wilde ik natuurlijk aborteren  (dat woord asherman maakte me bang) maar dat was zo zeldzaam zei de arts …. 😒 en ja mbt werk, de pijn, de rommel, Tijd dacht ik doe maar curretage, maar dus al 3 maanden niet ongesteld, wel wat vage klachten sinds 2 weken met wat buikpijntjes niet heel hevig ofzo.

  Dus maandag komt een hysterscopie. Op de echo van de week zag hij niet zo veel, zag er keurig uit, wel dun baarmoederslijmvlies.

  ( als ik mijn “eisprong strip” moet geloven was ik tijdens de echo ongesteld of bijna klaar met ongesteld zijn qua fase cyclus )

  hij wilt asherman uitsluiten, hij denkt de hormonen. 

  ( ik ben in opperste panischheid dat er verklevingen zijn en doemscenario’s) 

  Die dag dus ook de hormoon waarden gemeten. FsH was 4. Geloof dat dat wel prima is. Oestradiol 197 ( geen idee) progesteron 0,6 en prolactine 571. ik begrijp van hem dat alles “wat laag is” en de prolactine Iets verhoogd. Nou dat stemt mij in panisch modus nummer 2.

  ( nooit googelen zeggen ze he ) 

  Heeft iemand meer meegemaakt, niet ongesteld voor lange Tijd, dat hormonaal bleek te zijn? Verhoogd prolactine of te lage hormonen? ergens ook de term disbalans ovarium as? Zie staan? 

   

  Liefs 34 jarige blondie 

   


  DanaH
  Bijdrager
  #10082555 Quote

  Hey,

  waarom krijg je geen kuur om een menstruatie op te wekken, is dat niet besproken?

  Op 12 april heb ik een curettage gehad ivm een missed abortion en er was gezegd dat ik contact op moest nemen als ik na 8 weken nog niet ongesteld geweest was. Dan zou ik een recept krijgen om het op te wekken. 

  Hormoonwaardes zijn een momentopname want bijvoorbeeld FSH is alleen betrouwbaar als het op de 3e of 4e dag van de menstruatie wordt geprikt. Ik zou een afspraak bij de huisarts maken of contact opnemen met je vk.

   

  Heel veel succes


  AmiekJ
  Bijdrager
  #10082574 Quote

  Ik heb geen ervaring met hormonale disbalans na een curettage. Helaas wel met asherman. Ik hoop voor jou dat het hormonen zijn. Maar als het wel asherman is dan is dat zeker te verhelpen. Neem in dat geval contact op met het spaarne gasthuis in Hoofddorp. Daar werken artsen die gespecialiseerd zijn in asherman en vrouwen uit heel Nederland zien. 

  In het kort mijn verhaal: missed abortion, eerst medicijnen geprobeerd, werkte niet genoeg. Daarna nog een keer medicijnen. Restweefsel achtergebleven alsnog currettage. Na de currettage was mijn menstruatie veel minder. Vertrouwde het niet.  Echo aangevraagd, niks op te zien. Bleef het gevoel houden dat het niet goed zat. Second opinion aangevraagd in Hoofddorp. Verklevingen duidelijk zichtbaar. Hersteloperatie gehad (viel heel erg mee, vergelijkbaar met curretage). Snel weer zwanger, werd ook ma. Door de arts in Hoofddorp gecurretteerd. Korte tijd spiraal gehad en nadat die eruit was meteen weer zwanger. En dat is wel goed gegaan, zoontje 10 maanden 

  ik wil je hiermee hoop geven dat er in het geval van asherman ook een goede afloop kan zijn. Sterkte


  MommyJoyce
  Bijdrager
  #10083403 Quote

  Fijn om te horen. 

  Ik moet maandag een hysteriescopie om inderdaad asherman uit te sluiten. Op voorhand daarvan, misoprotol. 

  Spaarne ziekenhuis heb ik contact mee gehad, ik laat Zeist de diagnostiek doen, maar als ze verklevingen zien, dan wil ik daarheen inderdaad. (mijn gyn heeft gewerkt @spaarne gelukkig)

  Hij had aangeven, te denken dat het hormonen zijn. Hij vond ze dus erg laag …. 🙁 ( zou laatste dag menstruatie moeten zijn ) maar zei ook ligt aan welke fase van cyclus je bent. maandag dus weer prikken; zou ovulatie moeten zijn.

  Ik vind het allemaal maar eng dat het toch asherman is. Heb ook laatste week enorm buikpijn. Maar gelukkig een succesverhaal over asherman. Je leest de engste dingen over permanent beschadigd…. 🤭 terug komen ca de verklevingen. Ben benieuwd ….. 😑

   

   


  MommyJoyce
  Bijdrager
  #10085900 Quote

  Er waren 2 kleine verklevingen…. die zin verwijderd. 

  Maar met een normale hormoonwaarde had ik nu 14/15 weken gewoon ongesteld moeten worden dus morgen verder praten over wat nu.

  ik neem aan dat we Iets met hormonen gaan doen. Gelukkig geen asherman inderdaad … maar we zijn ook nog steeds niet klaar. Kop op en weer vooruit 


  MommyJoyce
  Bijdrager
  #10119779 Quote

  Gezien ik het zelf haat als verhalen half half zijn. Nadat ze de verklevingen hebben verwijderd werd ik wel weer ongesteld. Cyclus van 29,25,26,27 al moet ik zeggen dat mijn ovulatie stokjes pas weer goed paars werden en ook qua gevoel bij de laatste ovulaties. Na die van 27 werd ik zwanger, maar helaas weer miskraam. Maar deze laat ik natuurlijk komen, op gang gaan. 

  Lees ook: Zwanger worden na een miskraam

  Knsvs
  Bijdrager
  #10263848 Quote

  Wat fijn dat je je verhaal hebt afgemaakt! Hier heb ik veel aan.

  Morgen heb ik een echo na een curretage 6 weken terug. Nog geen menstruatie gehad. Daarnaast was het mijn 2e curretage. Beide niet zelf voor gekozen, eerste 2018 was mola zwangerschap dus deze moest weggehaald. En de laatste curretage was uit voorzorg weggehaald ook ivm de mola.. Maar bleek niet om een mola te gaan deze keer.

  Maar heb er een slecht gevoel over, wederom doet mijn lichaam niet wat het zou moeten doen. 

  Zit er niet op te wachten dat dit verhaal een staartje krijgt..  

  Maar had je vage klachten ook door asherman? Ik heb namelijk soort krampen.. dacht dat ik weer zwanger was maar na 3 testen zie ik dat somber in. 

   

  Zal het morgen wel horen, dank voor jouw verhaal in ieder geval! 


  Lian Thielen
  Bijdrager
  #10291754 Quote

  Joyce, 

  Jouw verhaal lijkt precies op dat van mij. Ik heb alleen nog totaal geen duidelijkheid en ben radeloos. Ik heb steeds positieve ovulatietesten maar geen menstruatie. Echo gehad en niks geks. Alleen dun slijmvlies en bloed in baarmoederholte. En klein vochtblaasje op de rechter eierstok. 

  Inmiddels is het al 15 weken nadat ik een curettage heb gehad. Iedere 2 weken als ik mijn eisprong heb en menstruatie zou moeten hebben heb ik een paar dagen mega buikpijn. Ik word er gek van!

  Heb je tips voor mij?

   

  Groetjes Lian

  #10335674 Quote

  Hoi Lian,

  hoe is het bij jou afgelopen? Ik loop nu met dezelfde klachten rond. 

  liefs Micky 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct