Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ervaringen 4

 • Auteur
  Berichten
 • #10395026

  Lieve allemaal,

  Ik wil even iets van mij afschrijven. Ik hoop dat er misschien vrouwen zijn die dezelfde ervaring delen of misschien tips kunnen geven. 

  December 2019 ben ik gestopt met de pil. Ik wilde al graag voor een kindje gaan maar mijn man, had niet zo’n haast. Helemaal goed natuurlijk, wel vast gestopt met de pil om mijn lichaam te laten “ontpillen”. Af en toe vreeen wij niet helemaal veilig, vanaf mij mei 2019 werd dat al meer en was het “voor het zingen de kerk uit”, maar was het ook al af en toe, we zien het wel. Mijn mensturaties waren lang en hevig en in augustus heb ik een uitstrijkje laten maken en een inwendige echo. Alles was op orde. Toen we dat hoorde zei mijn man in augustus: We gaan ervoor! Mijn cyclussen zien er al beter uit wat heel fijn is. Augustus en september heb ik laten gaan, in oktober ben ik begonnen met ovulatietesten en de eerste keer geen ovulatie gevonden. In de maanden november en december heb ik mijn ovulaties wel gevonden. November was op dag 27 en in december op dag 16 van mijn cyclus. Erna werd ik op 11 en de keer erop op 12 dpo ongesteld

  Van de week ben ik weer ongesteld geworden, ik vond het moeilijk. Ik had het niet verwacht dat het mij zo zou raken. Mij man vroeg wat me dwars zat en gaf mij een knuffel en ik was even heel verdrietig. Maar misschien meer omdat ik de angst heb, dat het niet zal lukken. Wij zijn beide 30 jaar en 6 jaar samen, en soms heb ik de gedachten: ‘Zijn wij te laat begonnen?’ Hoe kan ik dit los laten en herkennen jullie deze gedachtes? Er zijn veel zwangere om ons heen (het wordt een hele leuke zomer met nieuwe vriendjes en vriendinnetjes die geboren worden) daardoor is het ook moeilijk om het “los te laten”.

  Ik hoor jullie graag 

  xx


  BabyJuni
  Bijdrager
  #10395027 Quote

  Hoi hoi, zoals ik het lees zijn jullie dus nu al wel een jaar bezig. Je kan je huisarts vragen om jullie door te laten verwijzen naar een fertiliteitskliniek. Daar wordt toch meer getest dan bij een standaard bezoek aan een gynaecoloog. Ik heb zelf 4 jaar gewacht om me door te laten sturen naar een kliniek omdat ik dacht “ach het komt vanzelf wel” eenmaal bij de kliniek was er al snel duidelijk wat er aan de hand was en konden ze gericht helpen. Inmiddels ben ik alweer op de helft van mijn zwangerschap.

  Bij een teleurstelling komt vaak onbegrip, wat erg logisch is. Mijn tip is om jezelf dit zoveel mogelijk te besparen. Heel veel succes en liefs.


  Debbsster
  Bijdrager
  #10395091 Quote

  Ik sluit me aan bij babyjuni.

  Zelf ook bij een vruchtbaarheidskliniek in behandeling geweest, zit nu eventjes in een hele andere achtbaan maar, dat terzijde.

  Fijn door laten verwijzen en als het daar niet meteen lukt zit je al snel weer in een nieuw traject waardoor de tegenslagen veel makkelijker zijn te verwerken.

  Liefs en heel veel succes..
  Btw ik ben 35 en mijn man 38… als het goed zal jullie leeftijd niet echt het probleem mogen zijn…


  StephW
  Bijdrager
  #10395093 Quote

  Nou een jaar bezig, gestopt met de pil en daarna meestal voor het zingen de kerk uit is niet echt bezig en maakt zwangerkans niet bepaald optimaal. Maar: 30 is hartstikke jong! Je bent nagekeken en alles zou goed moeten zijn, en je hebt pas enkele serieuze pogingen met ovu testen gedaan. Het is echt normaal dat t tussen de 6 en 12 mnd duurt voor t raak is, en dan zelfs voor mensen die stipt vrijen rond de eisprong. No worries dus, al wil iedere vrouw natuurlijk dat t meteen raak is. Het is rot als het rond de eisprong ineens een moetje is, maar waarom zou t niet lukken!


  Ananasss
  Bijdrager
  #10395256 Quote

  Ik sluit me aan bij StephW.

  Je bent dan wel een jaar van de pil af, maar eigenlijk pas ‘net’ begonnen met proberen. Ik zou dan zelf ook ‘rekenen’ vanaf de eerste echte poging zeg maar. En dan mocht het dan na een jaar nog niet gelukt zijn doorverwijzing vragen. 
  succes!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct