Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ervaringen Accupuntuur

 • Auteur
  Berichten

 • Veevee
  Bijdrager
  #10206523

  Hi allen,
  Vandaag bij de verloskundige geweest en daar kreeg ik de tip om mij eens te verdiepen in acupunctuur. Ik ben momenteel 17 weken en nog steeds erg ziek.
  Maandag heb ik mn eerste afspraak.
  Zijn hier dames die hetzelfde hebben gedaan, ervaringen.
  Ik hoor jullie graag.


  JomieJW
  Bijdrager
  #10206569 Quote

  Ik ben in mijn eerste trimester naar een acupuncturist geweest. Ik moet zeggen dat het mij wel heeft geholpen! Dus wat mij betreft echt de moeite waard. Heb nu over 3 weken weer een controle afspraak staan, om te kijken of het later nog eens nodig is.


  Rak sha
  Bijdrager
  #10206577 Quote

  Ik kreeg de tip ook van de vk en kreeg van haar ook iemand door die gespecialiseerd is in zwangere vrouwen dan wel vrouwen met een kinderwens. Ik was enorm verkouden de eerste weken en was ook erg moe / weinig energie. Acupunctuur heeft enorm geholpen. Misschien ook omdat ik in het begin gewoon 45 minuten lag te slapen als die naaldjes gezet waren😂. Daarna ook acupunctuur gehad ter voorbereiding op de bevalling. Het heeft mij goed geholpen! 


  Veevee
  Bijdrager
  #10206609 Quote

  Oh wat goed om te horen dat dit bij jullie geholpen heeft. Werd bij jullie de misselijkheid / overgeven  minder?

  En waar in het lichaam plaatsen ze deze naaldjes? Of is dit over het gehele lichaam?

  Na hoeveel sessies voelde jullie verschil?


  JomieJW
  Bijdrager
  #10206625 Quote

  Ik heb geloof ik 3 sessies gehad in de eerste 13 weken en toen was het overgeven gestopt. Misselijkheid is nog wel even doorgegaan, maar ook niet zo lang meer. Ieder sessie verschilde, de ene keer zette ze naalden in mn benen (wat dan weer punten waren die in verbinding stonden met mijn maag) en de andere keer in mn voorhoofd of armen. Zo’n acupuncturist “voelt” als het ware aan waar jouw lichaam behoefte aan heeft. Ook deed ze bij mij iets met laserlichtjes op drukpunten. 


  JomieJW
  Bijdrager
  #10206626 Quote

  Ik zou nu achteraf willen dat ik bij mijn eerste zwangerschap ook al was geweest! Toen heb ik de wc geknuffeld tot en met 18 weken… Ik ben deze zwangerschap wel opgenomen in het ziekenhuis wegens uitdroging, maar gelukkig maar 1 keer. Als ik niet naar de acupunctuur was geweest, was dit gegarandeerd nog 1 of 2 keer extra gebeurd…

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Rak sha
  Bijdrager
  #10206647 Quote

  Ik was niet misselijk, dus daar kan ik niks over zeggen. Bij mij werden naaldjes geplaatst op neus, armen en benen. Maar elke keer op andere plekken. Iets van 5-6 naaldjes per keer. Ik ben eerste elke week geweest (4x denk ik). Daarna elke maand (ook 4x) en toen met 8 maanden weer elke week (tegelijk ook moxa therapie vanwege stuitligging). 

  Ik voelde na de eerste sessie al verschil. Kon veel vrijer ademen en ik snurkte ook niet meer (vond vooral mijn man heel fijn). 

   


  Veevee
  Bijdrager
  #10206689 Quote

  Oh wat goed om te horen allemaal! Dank voor jullie ervaringen! Ik ga er erg positief in, maandag

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct