Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ervaringen acupunctuur bij stuitligging

 • Auteur
  Berichten

 • MHammy
  Bijdrager
  #10198669

  Hallo allen, 

  Zijn er hier mensen die ervaring hebben met een acupunctuur behandeling bij een stuitligging? Ik zit inmiddels op 34 weken en helaas ligt m’n kind nog in stuit. M’n verloskundige adviseerde me om acupunctuur te proberen om de kans te vergroten dat hij nog gaat draaien. Mocht dat niet werken, dan zou eventueel in het ziekenhuis nog geprobeerd kunnen worden om het kind te draaien, maar de kansen op succes zijn niet giga groot. Ik ben zelf normaal gesproken helemaal niet van alternatieve behandelwijze, en m’n eerste reactie was dan ook om het niet te gaan doen. Maar ik ben toch benieuwd naar ervaringen van anderen. Want ondanks dat ik er misschien niet in geloof, zijn de alternatieven (draaien van kind, stuitbevalling, keizersnede bevalling) ook niet echt aantrekkelijk.

  Bedankt alvast voor het delen van jullie ervaringen!


  Rak sha
  Bijdrager
  #10198799 Quote

  Ik heb het geprobeerd, heeft niet geholpen. Ook een uitwendige versie geprobeerd, heeft ook niet geholpen. Moxa therapie, ook niet geholpen. Ik wilde alles proberen! Ik was overigens wel al 37 weken toen de baby nog in stuitligging lag. 

  Draaien vond ik heel naar en erg pijnlijk. Je krijgt ook een middel om je baarmoeder te ontspannen. Maar eigenlijk is dat meer een weeenremmer. Om maar aan te geven wat de impact is. Voor jou en je baby. Achteraf bezien zou ik dat nooit meer doen. Ze wilden in het ziekenhuis een paar dagen later nogmaals een poging doen, maar dat wilde ik niet. 

  Uiteindelijk gekozen voor de keizersnede. Achteraf maar goed ook, want mijn baby had de navelstreng meerdere keren om zijn nek en kon dus geen kant op. Gevolgen van draaien of stuitbevalling waren niet te overzien geweest. Ik wil maar zeggen… soms doet de natuur iets met een hele goede reden en moet je er maar in meegaan! 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct