Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ervaringen Ascal 160 Mg

 • Auteur
  Berichten

 • D Roosje
  Bijdrager
  #10384413

  Goedemiddag dames,

  Vandaag ben ik 8+1 weken zwanger en heb zojuist een gesprek gehad met de verloskundige van het ziekenhuis.

  Omdat mijn zoon met 35+5 weken, 1860 gram is geboren raden ze aan om aspirine van 160 mg gebruiken. De moederkoek is toen onderzocht. Ze konden niets vinden behalve dat de placenta vrij klein was. 

  Ik heb hier een dubbel gevoel over. Ik ben geen voorstander van medicijnen slikken en ik weet ook niet of het de afgelopen keer dikke pech is geweest. Effect op het kindje op lange termijn weten ze niet, maar ze hebben wel positieve ervaringen met zwangeren die het wel hebben gebruikt. Ik heb juist op internet gelezen dat je niet boven de 100 mg aan aspirine mag gebruiken, maar mij raden ze 160 mg aan en dan zou ik nu al moeten beginnen. 

  Ik weet niet wat ik moet doen. Er is 50% kans dat ik weer een klein kindje kan krijgen, maar het hoeft niet.. ik ben op zoek naar ervaringen van moeders die het wel en niet hebben gebruikt en waarom zij die keuze hebben gemaakt. 

  #10384476 Quote

  Ik heb het in mijn eerste zwangerschap gebruikt en nu ook al vanaf 4 weken zwangerschap van de tweede.  Ben nu 17 weken.  ik merk er niks van, het is een bloedverdunner die ervoor zorgt dat de placenta beter doorbloedt wordt. Het helpt je kind om meer voedingsstoffen te krijgen en beter te groeien. Ik zou het zeker wel nemen als de artsen dat adviseren. Het is een kleine hoeveelheid aspirine, geen raar medicijn oid. Zelf heb ik hier niet over getwijfeld. 

  #10384484 Quote

  Ik zou idd ook wel advies opvolgen. Je moet er vanuit gaan dat ze weten waar ze over  praten 


  liesje83
  Bijdrager
  #10384608 Quote

  Hoi, ik ben nu zwanger van mijn derde en gebruik ook aspirine. Er is veel over bekend en geeft geen schade aan je kind. Een kleine placenta kan enorme problemen geven aan je kind!


  Junidochter
  Bijdrager
  #10384636 Quote

  Ik slik 80 mg ivm hypertensie en pre eclampsie tijdens de eerste zwangerschap. In de hoop dit te voorkomen. Mijn dochter had overigens wel een prima gewicht toen ze bij 37 weken werd gehaald. 


  D Roosje
  Bijdrager
  #10384913 Quote

  Ik ga het gebruiken.. ik schrok alleen van de dosering. Ik heb even heen en weer moeten bellen en krijg nu een dosis van 100 mg. Als ik zelf niet verder zou zoeken, had ik gewoon de 160 mg gekregen en die is bedoeld voor vrouwen die een hele erge zwangerschapsvergiftiging hebben gehad!

  read more image Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool
  #10384980 Quote

  Klopt, daarom slik ik ook 160 mg. 
  maar als je een gewone pijnstiller aspirine neemt is dat 500 mg. Dus 160 is geen schokkende hoeveelheid. 


  KaatKaat
  Bijdrager
  #10385601 Quote

  Dag D Roosje, 

  IVM tweelingzwangerschap gebruik ik ook 160mg, dit is geen schrikbarende hoeveelheid hoor. Ik heb hierover ook niet getwijfeld. Maar als je je er niet zeker bij voelt laat je je gewoon nog beter voorlichten zodat je de medicatie met een gerust hart kunt gebruiken. 

  Succes 


  Paulien A
  Bijdrager
  #10386058 Quote

  Ik ben sinds week 11 gestart met 80mg. Ik merk er niks van. Heb wel getwijfeld net als jij en dus vele vragen gesteld en zelf ook zaken uitgezocht maar die hoeveelheid is zo laag dat ik niet echt iets kon vinden om mij te overtuigen het niet te nemen. In mijn geval was het gelinkt aan malperfusie van de placenta bij de vorige zwangerschap.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct