Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ervaringen bij hoog BMI

 • Auteur
  Berichten
 • #10256348

  Hallo lieve dames,

  Momenteel zitten we in ronde 15 voor ons eerste kindje. Iedere maand wordt ik ongesteld, voel ook mijn eisprong aankomen. Alleen tot op heden helaas nog niet gelukt.. Twee maanden geleden voor het eerst naar het ziekenhuis geweest, maar worden helaas niet geholpen vanwege mijn BMI (38). Ik ben mij bewust van de risico’s bij de hoger BMI. Ook probeer ik bewust bezig te zijn met mijn leefstijl. Waardoor ik inmiddels op 1,5 jaar tijd 15 kilo ben afgevallen. Om verder te kunnen in de Nederlandse ziekenhuizen moet ik nog 6-12 kilo afvallen. Zo lang hoop ik niet te hoeven te wachten voordat wij onze eerste zwangerschap mogen meemaken.

  Iemand (met hoog BMi) ervaringen met zwanger worden? En wat heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat het lukte? Eventueel medische hulp in buitenland?

   

  Liefs


  BenB
  Bijdrager
  #10256395 Quote

  Een hoog BMI kan een belemmering zijn, maar hoeft niet hoor. Ik heb ook een hogere BMI en ik ben 2x snel spontaan zwanger geworden. Zelfs als alle omstandigheden optimaal zijn, blijft zwanger worden een kwestie van geluk hebben. Het is super knap dat je al zo veel bent afgevallen! Ga zo door! Ik hoop dat jullie wens snel in vervulling mag gaan

  #10256528 Quote

  Hier ook een gevalletje te hoog bmi. Gelukkig heb ik de mazzel gehad dat ik wel geholpen ben in het ziekenhuis. Via iui nu 22 weken zwanger. Ik sta wel onder verscherpte controle en ben verplicht in het ziekenhuis te bevallen, maar ik heb het er voor over. 

  Heb je wel onderzoeken gehad? Om te kijken of je daadwerkelijk wel een eisprong hebt? 

  Knap dat je al die kilo’s al kwijt bent en hopelijk voor jullie ook snel goed nieuws..

  #10256585 Quote

  Bedankt voor jullie reacties! Fijn om te horen dat het bij jullie gelukt is.

  In de drie ziekenhuizen waar ik heb geïnformeerd is het protocol onder BMI 35. Een ziekenhuis zou overleggen bij 37.

  Er is een inwendig onderzoek gedaan door de gynaecoloog ivm PMS klachten. Daarbij waren geen bijzonderheden wat betreft de baarmoeder of opbouw van slijmvlies/bloed. Uitstrijkje geen bijzonderheden. Ze kon zien dat er een eisprong was geweest vlak voor het onderzoek. Verder helaas geen onderzoek. Een week later moest ik naar de fertiliteitspoli en daar luidde het antwoord meteen “te zwaar”.

  Momenteel bij een osteopaat in behandeling en die geeft aan dat er bepaalde spanningen in mijn onderbuik zitten die uitwerking hebben op darmen en baarmoeder/eileiders.

  Controle en ziekenuisbevalling zou ik er zeker voor over hebben.

  Wat was jou BMI als ik vragen mag en welk ziekenhuis ben je dan geweest?

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct