Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ervaringen Bloedprikken

 • Auteur
  Berichten
 • #10578876

  Hoi hoi,

  Over 3 weken moet ik 10 buisjes bloed laten prikken (11 weken). 3 voor de NIPT-test en 7 voor andere onderzoeken. Nu ben ik echt een drama als het op bloedprikken aankomt. Wat zijn jullie ervaringen met zoveel buisjes bloedprikken? En hebben jullie tips? 😅


  Elisabeth
  Bijdrager
  #10578877 Quote

  Ik zou zorgen dat je in ieder geval iets te ten en te drinken bij hebt voor naderhand en/of vantevoren iets gegeten hebt als dat mag, mocht je je toch beetje eng gaan voelen. En verder vooral proberen te ontspannen denk ik. Evt niet gelijk de auto in stappen daarna maar even in de wachtruimte blijven zitten.

  #10578890 Quote

  Ik merkte er weinig van. Ligt het bij jou meer aan dat je moeilijk te prikken bent, dat je het spannend vindt of snel flauw valt? Bij die laatste twee is het handig om van tevoren aan te geven want dan kunnen ze je ook in een speciale stoel zetten. En inderdaad naderhand even rustig ergens blijven zitten tot je je weer goed voelt of iemand meenemen?


  MamaRenee
  Bijdrager
  #10578897 Quote

  Van te voren bij degene die je prikt aangeven dat je het niet fijn vind, eventueel een muziekje opzetten om te ontspannen? En sowieso zorgen dat je genoeg gegeten hebt (als dat mag) en eten en drinken meenemen:-) Komt goed!

  #10578938 Quote

  Ik ben moeilijk te prikken en bang daardoor bang dat het mislukt… Mijn moeder is altijd het haasje en mag mijn hand vasthouden 😜 bedankt in ieder geval allema voor de tips!


  Lenas
  Bijdrager
  #10578988 Quote

  Als het prikken zelf je tegen staat maakt het niet heel veel uit of ze 1 of 10 buisjes afnemen. De naald zit er alleen wat langer in. Het viel mij mee en ik hou er ook echt niet van.

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool
  #10578990 Quote

  Je merkt geen verschil of het om 1 of 10 buisjes gaat. Het zijn zo’n kleine hoeveelheden. Een beetje goede verpleegkundige kan dit zonder problemen doen


  Cinn
  Bijdrager
  #10578995 Quote

  Al moeten ze 20 buisjes bloed hebben.. ze hoeven maar 1x te prikken! Dat scheelt weer..


  RS
  Bijdrager
  #10579359 Quote

  T maakt mij nooit zo uit ik ga gewoon zitten en wachten tot ik weer naar huis mag😂 moet wel zeggen heb wel een keer gehad dat ze echt niet goed prikte me hele arm was blauw wat ik nooit heb. Dat vond ik wel vervelend 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct