Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

ervaringen borstkolven

 • Auteur
  Berichten

 • Izzy
  Bijdrager
  #10086552

  Hoi iedereen,

   

  Als je op internet kijkt zie je zoveel soorten borstkolven. Wat is jullie ervaring hiermee? Ik heb nog lang om na te denken maar het is wel leuk om alvast te kijken welke handig in gebruik zijn! Mijn zorgverzekeraar vergoed de Avent borstkolven. Maar je hebt zoveel merken en soorten.. Handkolf of de elektrische? Welk merk? Enkele of dubbele? Zoveel vragen haha. Ik hoor jullie ervaringen graag!


  Catharin a
  Bijdrager
  #10086556 Quote

  Hoi! 

  Ik heb altijd de Medela Freestyle gebruikt. Dit is een dubbele kolf. Werkte echt super fijn. Heb mede daardoor 13 maanden borstvoeding gegeven. Het kostte mij geen moeite om te kolven. Zou het zo weer doen! 

  Ook had ik een hand kolf, dat vond ik in sommige situaties handig.

  Succes met de voorbereidingen!


  Kersencake
  Bijdrager
  #10086558 Quote

  Hoi,

  Volgens mij hangt het er een beetje af hoe lang en hoe vaak je wil gaan kolven. Ik heb zelf een enkele van medela, en die was in de eerste maanden heel fijn, omdat mijn zoontje steeds 1 borst leegdronk per voeding. Maar na een paar maanden dronk hij meer en dan duurt het kolven wel langer met een enkele kolf. Achteraf had ik liever een dubbele gehad. Met de hand kolven vond ik niet prettig voor mijn borsten, maar er zijn vrouwen bij wie de productie hoger ligt met de hand.

  Veel succes met zoeken!


  MamavaneenBeebie
  Bijdrager
  #10086559 Quote

  Ik heb eerst een elektrische kolf van Ardo gebruikt (geleend, hygienische onderdelen zelf gekocht). Kon zowel enkel als dubbel kolven. Ik vond elektrisch kolven verschrikkelijk! Dat geluid dzzj dzzj dzzj dzzj.. Ik ben snel overgestapt op een enkelzijdige handkolf van avent. Ideaal, en ging net zo snel als elektrisch kolven. Als de melkstroom eenmaal op gang is, kun je de hendel ingedrukt houden. De melk blijft dan stromen! Hoef je dus niet de hele tijd te ‘pompen’. 


  Rozemarijn
  Bijdrager
  #10086570 Quote

  De dubbele elektrische kolf van Ardo is echt een aanrader. Een dubbele kolf bespaart je veel tijd en stimuleert de melkproductie. Hij is ook enkel te gebruiken en je hebt ook sets waar een handkolf bij zit. 

  De Ardo Calypso hebben wij op aanraden van de kraamzorg gekocht. Even een aanschaf maar als je hem veel gaat gebruiken meer als waard. 

  Succes!! 🙂 


  gebruiker250934
  Bijdrager
  #10086581 Quote

  Ik gebruik de medela kolf, vindt hem super fijn. 

  Heb de avent geprobeerd maar dat lukte niet bij mij, hiervoor waren mijn borsten te groot en kon het geen vacuüm pakken.


  AmiekJ
  Bijdrager
  #10086615 Quote

  Wat voor kolf je wil is heel persoonlijk en er wordt altijd geadviseerd om geen kolf voor de bevalling aan te schaffen maar pas daarna. 

  Ik heb zowel een handkolf als een elektrische enkele kolf van medela. Bewust voor een enkele gekozen omdat ik dubbel kolven op mijn werk niet zag zitten. Uiteindelijk heb ik de handkolf het meeste gebruikt. Dat voelde voor mij natuurlijker en had ik een hogere opbrengst. Zo zal ieder zin eigen persoonlijke voorkeur hebben. Ik denk dat de kraamzorg of een lactatiekundige je ook kunnen helpen bij uitzoeken wat voor jou past. 


  HeyHallo
  Bijdrager
  #10086655 Quote

  Het ligt eraan hoe vaak je hem wilt gaan gebruiken. Ik ben inmiddels weer aan het werk en op advies en eigen onderzoek hebben wij de Ardo calypso to go gekocht! Alles zit erbij, koeltasje, koelelementen, verschillende borstschilden, 8 flesjes en ook een handkolf en zowel enkel als dubbelzijdig te gebruiken! En uiteraard een fijne tas om alles in te vervoeren. Mijn productie borstvoeding is nog super! Ben inmiddels twee maanden aan het werk en de kleine is 5 maanden nu. Op het werk kolf ik 3x dubbelzijdig. Dubbelzijdig kolven is effectiever en stimuleert de productie beter! Uiteraard moet je kijken wat jou het prettigst lijkt! De handkolf vind ik zelf niets maar is in sommige situaties super handig om erbij te hebben!  Succes met zoeken

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct