Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ervaringen Bv En Koemelkvrjj Dieet

 • Auteur
  Berichten
 • #10510075

  Hallo allemaal, mijn zoontje (5 weken) heeft verborgen reflux. Hij krijgt daarvoor Nexium. Maar de medicatie lijkt na 1 week nog weinig te doen. Zaterdagavond 8 uur achtereen wakker waarvan 3 uur keihard huilen/gillen. Met hem uit wanhoop geëindigd bij de huisartsenpost.

  We dachten dat de reflux veroorzaakt werd door zijn drinktechniek (hapt veel lucht doordat hij een te strak tongriempje had – inmiddels verholpen). Maar misschien is er meer aan de hand. Ik geef bv, en twijfel of hij misschien ook een koemelk allergie heeft. Heeft iemand hier ervaring mee? En zo ja, hoe lang heb je het dieet gevolgd voordat je verandering merkte? Wanneer ben je gaan provoceren? Hoe zwaar heb je het ervaren? Is koemelkvrije kunstvoeding een betere oplossing? 

  Alle info is welkom!! 


  Lewis
  Bijdrager
  #10510080 Quote

  Naar he? 

  Mijn dochter had een kma en ik heb de eerste 3 maanden bv gegeven. Het is niet superingewikkeld om koemelkvrij te eten. Tenminste ik eet al veel plantaardig, dus voor mij was het enige lastige dat bepaalde koekjes en kaas dan ook niet mocht. 

  Het heet kma, maar het eiwit zit in alle dierlijke melk. Dus overstappen op schapenkaas of geitenmelk is niet de oplossing. Ook het eiwit in soja lijkt er erg op en er is dus vaak ook een allergie voor soja. Dus als je plantaardige melkvervangers gebruikt, neem dan bijvoorveeld erwtenmelk of haveryoghurt ofzo. 

  Ook opletten dat je kant en klare sausjes, dressings, kruidenmixjes, koekjes, brood, maaltijden enzo koemelk vrij zijn. 

  Dan zou je na enkele dagen tot een week of 2 duidelijk verbetering moeten merken. 

  Mijn dochter had wel meer symptomen. Veel spugen en zure geur en veel huilen ja (6-9 uur per dag). Maar ook eczeem en diarree. De eczeem en diarree werd als eerst beter, en daarna verminderde het huilen langzaam. Ze bleef wel veel spugen tot ze veel meer vaste voeding ging eten. Dus dat lag misschien toch aan het maagklepje. Maar ze werd erg vrolijk en makkelijker. Dus ik denk niet dat ze daar veel last van had nog. 

  Later had ze aangepaste flesvoeding. Dat is erg vies stinkend spul. Maar de enige optie bij een kma. Nog wat later ging geitenmelk (kv) ook goed. En die voelde voor mij beter. Rond 1 jaar kon ze nog geen koeienmelk of soja hebben. Dus wat langer op kv gehouden. Met 1,5 kon ze wel koeienmelk en soja hebben, maar nog steeds met mate. Zoals een beetje kaas of een klein bakje yoghurt gaat wel. 350 ml melk dagelijks nog niet. Dus ze drinkt nu alpro groeimelk haver variant. Daar zitten veel meer eiwitten in dan gewone havermelk. 


  Dpl
  Bijdrager
  #10510102 Quote

  Zelf geen ervaring, maar ik hoor van veel moeders dat het (na enige oefening en zoekwerk) goed te doen is. 
  Vaak gaat een koemelkallergie samen met een allergie voor soja en ei. Ik zou je dan ook willen aanraden om dat ook een tijdje niet te eten. Is iets meer werk dan alleen koemelk, maar anders heb je kans dat de klachten niet over gaan omdat het een andere allergie is.

  Verbetering merk je vaak na 2-4 weken. Je kunt dan gaan proberen om soja of ei weer toe te voegen en hoe je kindje daarop reageert. Zo kom je er het makkelijkst achter welk voedingsmiddel klachten geeft.

  Op facebook is een fijne groep met veel tips. https://www.facebook.com/groups/borstvoeding.voedselintoleranties

  #10510118 Quote

  mijn zoontje had ook koemelkallergie.

  Ik heb doorgedaan met de borstvoeding (hij is nu 2.5 jaar en geef nog steeds), sommige artsen zeiden dat ik moest afkolven en indikken (heb het niet gedaan).

  Ik gaf ommeoprazole voor zijn pijn en ben zelf strikt op koemelkdieet gegaan. Het zit in bijna alles, je moet voeding vermijden met melkzuur, melk enzoverder. 

  het is even doorbijten in het begin, maar erna was het beter, nu heeft hij er niet veel last meer van.

  ik sliep soms rechtop en moest met hem uren naar buiten, dat is overgegaan met het dieet en ommeoprazole.

   

  veel sterkte 


  GebruikerSN
  Bijdrager
  #10510216 Quote

  Goed te doen, maar wel fijn om begeleiding van een gespecialiseerde diëtiste te vragen. Ik heb het 2 maanden gedaan maar denk dat ik daar ook weinig energie van kreeg omdat ik pas daarna meer tips kreeg. Maarja ik sliep sowieso nauwelijks in die tijd, dus was lastig te zeggen waar het door kwam. Maar met veel vegan recepten (en dan wel ei of vlees evt), oatly producten etc kom je wel een eind. Veel sterkte het is echt een hele pittige tijd. Er is een fijne fb pagina van Reflux moeders die je graag een hart onder de riem steken (Reflux baby NL BE). Zorg goed voor jezelf en laat een ander soms voor je kindje zorgen, hoe moeilijk dat ook is. Had ik meer moeten doen en het slaaptekort heeft me uiteindelijk wel echt opgebroken (inmiddels overigens een super happy goed slapende baby van 11 maanden, er is hoop!!).
  Het moment van stoppen met bv is persoonlijk, maar met Reflux is het de beste voeding en ik heb het ook gezien als een van de weinige fijne momentjes samen met m’n dochtertje die eerste maanden.

  #10510283 Quote

  Bedankt voor jullie reacties! Ben ik erg mee geholpen. Ik ga het in ieder geval proberen. Hopelijk merken we snel effect. 

  Lees ook: Voedingsschema baby: het eerste jaar
  #10514901 Quote

  Update! Ik heb het een week geprobeerd. Maar ik werd zo gestrest door het dieet (eet ik niks verkeerd, wat mag wel, wat mag niet, is het uberhaupt KMA) dat we pepti zijn gaan gebruiken. Het lijkt nu iets te verbeteren, maar veel onrust blijft. Ik kolf nog wel, wil de BV nog niet opgeven. Dus wellicht toch weer op dieet onder begeleiding dietist, of langzaam afbouwen. 

  Nogmaals bedankt voor jullie tips 


  Upperdepup
  Bijdrager
  #10514996 Quote

  Volgens mij heb ik ook op je andere bericht gereageerd.

  Het dieet is even puzzelen, maar ik kwam er snel achter dat ik koemelk in koekjes, sausjes en dergelijke wel kon eten. Maar de grote producten als glazen melk, yoghurt en huttenkase enzo moest laten staan.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct