Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ervaringen Elektrische Bakfiets

 • Auteur
  Berichten
 • #10401969

  Zijn er ouders die ervaring hebben met een elektrische bakfiets? Ik ben zwanger van de eerste.

  Ik ben er al een over uit dat het een elektrische wordt omdat we in een heuvelachtig gebied wonen, maar nog niet precies welke.
  Tips zijn welkom!

  #10401974 Quote

  Wij zijn net overgestapt van een babboe city naar de curve mountain. Oftewel van een 2 naar 3wieler ivm komst van een tweeling.
  Onze ervaring is dat de 2 wieler een stuk soepeler/lichter fietst, maar wel minder ruimte.
  Mocht je voor een 3wieler gaan is het, zeker in een heuvelachtig gebied, goed om te kiezen voor een krachtigere motor zodat je voldoende ondersteuning krijgt. Let dan ook vooral op de Newtonpower en wattage van de motor. Newton van 40 of minder is te weinig voor een bakfiets in een heuvelachtig gebied.
  En belangrijkste ga vooral naar een testcentrum om alles uit te proberen, ook voor verschil 2 en 3 wieler. (Babboe heeft er een in Amersfoort) vervolgens kan je je goed oriënteren op welk type fiets je wilt en welk merk.

  #10401996 Quote

  Wat wil je weten? Win hebben een Vogue. Ideaal! Schaf wel een speciale drager aan voor de maxi cosi, want dan kan je kleintje direct mee op de fiets


  Heppiedepeppie
  Bijdrager
  #10402019 Quote

  Wij hebben een Urban Arrow. Is wel wat hoger geprijsd maar zo’n fantastisch ding! Het is echt onze tweede auto. Je kan er ook een maxicosi houder in laten zetten. De motor is heel goed, we zijn er heel blij mee.


  RomyVM
  Bijdrager
  #10402021 Quote

  Wij hebben de vogue supreme, 3 wieler. Het is mn beste aankoop ooit!!!

  We hebben 2 dochters, 3 jaar en 18 maanden. We hebben de bakfiets gekocht toen onze tweede geboren werd. Het is ideaal met een baby, de maxi cosi kan erin of een babyschaal dus de baby kan vanaf geboorte mee op de fiets. Vanaf 9 maanden zit mn dochter in de peuterschaal en nu met 18 maanden nog steeds. Dit gaat prima!

  Er kunnen 4 kinderen in. Of 2 kinderen en een berg boodschappen en de buggy. Je kan er zóveel in kwijt! En de kinderen zitten altijd droog en uit de wind door de huif. In de zomer kan de huif er makkelijk af en is het één groot feestje, op de bakfiets!

  We gebruiken ‘m dagelijks! We wonen in een klein dorpje op 5km afstand van alle winkels en speeltuinen. Dagelijks fiets ik naar het dorp met de bakfiets en t is gelijk een leuk uitstapje!

  We hebben er zelfs een auto voor verkocht.. Nu we de bakfiets hebben, redden we t prima met 1 auto.

  Ook als het hard waait of regent, kunnen we gewoon fietsen. Zelf word je wel nat natuurlijk, maar de kinderen zitten droog. Doordat ie electrisch is (echt een must!!) is fietsen met tegenwind ook een makkie. In heuvelachtig gebied ook prima te doen, zeker weten!

  We hebben gekozen voor een 3wieler omdat ik dat veiliger vond, je staat wat steviger op je wielen en je kan onmogelijk omvallen en de kinderen kunnen wiebelen en springen in de fiets zonder dat je er iets van merkt. En veel meer ruimte dan een 2wieler, vond ik met 2 kinderen heel belangrijk!

  Ook kinderen van 7/8 jaar kunnen er nog in en rijden vaak gezellig een rondje mee in de fiets. Iedereen vindt t fantastisch.

  T is echt een topding, ik raad het iedereen aan. T is elke cent waard!


  RomyVM
  Bijdrager
  #10402023 Quote

  Ik weet niet waar je woont, maar in Papendrecht zit ‘de bakfietsloods’. Daar zijn wij wezen test fietsen. Dat moet je écht doen hoor, je kunt zoiets niet online bestellen.

  Zelf ben ik absoluut geen fan van babboe bijvoorbeeld, deze fietsen roesten snel en de motor is zeker niet optimaal.

  We hebben ook gekeken naar een Johnny Loco, prachtige fiets!! Wel duur. Uiteindelijk toch voor de Vogue gekozen wegens zn degelijkheid en stevigheid en daar achteraf heeeeeel blij mee, gezien de landelijke omgeving en bergen modder waar wij wonen!


  RomyVM
  Bijdrager
  #10402026 Quote

  https://www.kidscab.be/nl/vogue-troy-bakfietsen/1752-1362-vogue-supreme-elektrische-bakfiets-zwart.html

  Deze hebben we. Tegenwoordig is er een nieuwe model op de markt. Mijn collega heeft deze, maar die is beduidend kleiner en lager. Wel iets wendbaarder. Maar ik ben heel blij met ons oude model 😉


  Creamamma
  Bijdrager
  #10402321 Quote

  Wij hebben sinds kort een Urban Arrow, super blij mee! Het is een rib uit je lijf, maar het echt waard. Rijd heerlijk! Fietsen kost amper moeite, je zoeft over de weg. Ik beveel m aan iedereen aan!
  Hij ligt ‘laag’ op de weg qua rijden/balans, anders dan de andere merken. Ik zou vooral proef gaan fietsen op verschillende soorten. Heb ik ook gedaan en hielp heel goed bij het kiezen. Bij sommige had ik na een paar meter al zoiets van; neh! Fietst voor geen meter.

  Succes met kiezen!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct