Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ervaringen en tips voedingschema baby 6 maanden

 • Auteur
  Berichten

 • MamavanRV
  Bijdrager
  #10512397

  Hallo allemaal!

  Gewoon om even meer ervaring te horen. Hoe gaat/ ging de voeding bij jullie kleintje toen hij of zij 6 maanden oud was?

  Hier is het vaak 4 flessen van 210+ schepjes op en dag en dan sochtends rond 10u een fruithapje (ongeveer 30 gram en eet ze vaak wel op) en savonds rond 18u een groente hapje (ook 30 gram maar gaat vaak voor de helft op)

  Is dit voldoende? We zijn met 4 maanden al begonnen met deze hapjes en we merken echt dat ze steeds meer van de groente en fruit eet. Zijn er eventueel ook andere dingen die we kunnen geven? Ik begreep van het CB dat ze nu ook bijvoorbeeld een super doorgekookt worteltje mag die ze dan zelf in haar mond kan stoppen. Iemand nog tips met welke groente/fruit je dit ook kunt doen?

  Ik hoor graag jullie ervaringen en tips!
  Dankjewel alvast 😄


  Ivh
  Bijdrager
  #10512403 Quote

  Dit klinkt als normaal.
  Hartstikke goed toch dat ze steeds meer gaat eten van vast voedsel.
  Bij ons was het ongeveer hetzelfde. Begon met een beetje pap in de ochtend en dan groente of fruit in de avond. En dan kijken hoeveel ze ervan wilt hebben. Soms was het wat meer dan andere dagen. Hoeveelheid durf ik niet meer te zeggen maar als het niet op gaat zal het wel voldoende zijn, toch?
  Wat hier een enorme hit was en nog altijd is: flespompoen. En zoete aardappel.
  Dat gaat er altijd wel in bij onze dochter.
  Flespompoen in 4 stukken snijden, die weer een keertje door de helft, pitten eruit en dan in folie in een voorverwarmde oven van 200 graden doen voor 20 min. Dan heb je lekker zachte pompoen. Kan je nog even pureren voor nu. Is zoetig van smaak en zit ook beetje vocht bij.
  Zoete aardappel doe ik in de slow cooker voor een paar uur. Schillen, in brokjes snijden, en dan in de slow cooker laten garen tot het zacht is.
  Succes!


  Lewis
  Bijdrager
  #10512407 Quote

  Bij ons was het toen 5 flessen, wel minder groot 120-150 ml. Overdag 4 en rond 23 uur nog een fles. 

  Ze at 1 stuk fruit, zacht fruit in stukjes en hard fruit geraspt of gepureerd. En wat van onze maaltijd, ene keer veel en andere keer bijna niks, zij bepaalt. Dat was incl koolhydraten en een eiwitbron vanaf 6 mnd. En ze at een halve boterham voor de lunch, zonder korstjes in heel kleine stukjes met een dun laagje boter. Vond ze heerlijk, dus dat werd binnen een maand al een hele en met beleg. Ik prakte ook wel eens wat pindakaas door een banaan, of ik gaf wat stukjes ei bij de avondmaaltijd. 

  In de periode 6-10 maanden liep de melk heel snel terug en is de vaste voeding opgelopen, of andersom eigenlijk. We hebben altijd haar gewoon laten eten waar ze trek in had. Geen gedoe met hoeveelheden. De melk loopt dan vanzelf terug als ze eraan toe is. 


  Esrada
  Bijdrager
  #10512678 Quote

  Als je zoekt op rapley methode of baby led weaning zie je heel veel ideetjes/recepten van dingen die je gewoon kunt geven dat ze zelf vast pakken en knabbelen/eten. Het principe is dat alles in langwerpige reepjes gesneden wordt, zodat ze het makkelijk in de vuist vast pakken. En alles moet zacht genoeg zijn dat jij het met je vingers kan pletten zeg maar.
  Ik geef ook reepjes komkommer etc ookal is dat niet zacht. Baby vindt dat heerlijk om op te kauwen en zuigen. Blijf er natuurlijk wel bij.

  Met 6 maanden mag je ook uitbreiden met brood.. ik doe wat geprakte groente Of fruit op het brood, banaan/bessen/avocado/doperwten/wortel… en rijst oid in de groente hap mag je ook toevoegen.
  Ze gaan vanzelf steeds meer eten!


  MamavanRV
  Bijdrager
  #10512800 Quote

  Dankjullie wel voor de tips! Ik ga er mee aan de slag 😄

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct