Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ervaringen gezocht

 • Auteur
  Berichten
 • #10238895

  Onze dochter is nu 10 weken oud. Hoewel sommige dingen steeds beter gaan, zie ik vooral heel veel verschil met andere baby’s om mij heen. Van mijn omgeving krijg ik soms echt het gevoel dat ik me druk maak om niks.. een beetje bevestiging zou wel fijn zijn.

  Ik ben een beetje opzoek naar anderen die wel hetzelfde hebben ervaren. 

  - ons meisje slaapt alleen in haar eigen bed. in de draagdoek, kinderwagen of maxi cosi meestal niet. In de draagdoek gaat ze echt gillen, en met wandelen hebben we al zo vaak gehad dat ik uiteindelijk met haar loop en mn vriend met de wagen.

  - áls ze dan in haar eigen bed slaapt, moeten we altijd dezelfde routine doen. Soms slaapt ze wel 1, uur maar vaak 45 min 

  - wakkertijd vind ik vaak erg kort, vaak maar een uurtje. 

  - als ze wakker is, heeft ze altijd haar speentje nodig. Vooral s middags omdat ze gewoon oververmoeid is denk ik..

  Laatst hadden we hier visite, nichtje had baby mee van 6 weken. Die komt dan wakker in de wagen binnen, en valt buiten zo in slaap. En ik zit dan heen en weer te rennen om die van ons tevreden te houden en vervolgens in bed te krijgen.

  Vind het zo moeilijk om met haar op stap te gaan, want dan hebben we een oververmoeid kind als we thuiskomen.

  Heb ook geen idee hoe dat bij de gastouder straks gaat alsook over 2 weken weer aan t werk moet. 

  Hoop dat ik niet de enige ben die t hier zo moeilijk mee heeft, wordt er soms een beetje moedeloos van.


  Confetti
  Bijdrager
  #10238904 Quote

  Heel herkenbaar! En heb al van veel andere hetzelfde gehoord.

  lastig dat je inderdaad niet even weg kan, omdat ze niet slaapt. Ben uiteraard ook heel blij dat ze in dr bed slaapt, maar als ik een keer ergens wil lunchen zou ik het ook fijn vinden als ze in de wagen slaapt ipv op mn arm (of alleen maar huilt).

  stoppen met vergelijken is helaas het enige wat werkt. En af en toe testen of het al wat beter gaat. En denken dat het een fase is. Heb gelukkig nog nooit een 16jarige gezien die alleen maar in zn eigen bed kan slapen 😉


  Sneeuwwitje
  Bijdrager
  #10238924 Quote

  Sorry dat ik het zeg , maar wat is nou 10 weken? Zo ieniemieni nog. Het komt allemaal wel. Dit is een fase en ook dit gaat voorbij.

  Heeft ze al wat ritme? Voedingen rond hetzelfde tijdstip, elke middag/avond in bad etc? Dat kan ook helpen met bijvoorbeeld de oververmoeidheid.

  Zuigbehoefte is heel normaal. 

  Gelukkig slaapt ze graag in haar eigen bedje. Er zijn ook babies die allesbehalve in hun eigen bed willen slapen. Ze is graag bij je/jullie. Soms kan dat vermoeiend aanvoelen maar ergens ook een mooie gedachte toch. Tijd vliegt voorbij, geniet er een beetje van. 

  Ook ik hielp mn hart vast toen ik weer moest gaan werken. Had dezelfde gedachtes. Gastouder of kinderopvang past zich aan, aan het ritme van jullie baby. Wellicht heeft ze het daar erg naar haar zin

   


  Neusje
  Bijdrager
  #10239022 Quote

  Hier is mijn dochter nu ook 10 weken en het klinkt wel wat herkenbaar.  

  Zij slaapt overdag echt heel weinig. Gelukkig snachts wel zo’n 8 uurtjes aaneen. Maar overdag steeds maar hazenslaapjes. Meestal alleen tegen mijn aan na een voeding . Als ik haar daarna ergens neer wil leggen is ze weer klaarwakker en heb het idee dat ook constant met haar bezig te moeten zijn. 

  Het is niet zo dat ze op bepaalde plekken niet slaapt… kinderwagen en maxi cosi slaapt ze af en toe ook wel in. Maar weinig.. 

  Je hoeft jezelf niet met anderen te vergelijken, ieder kindje heeft zijn eigen ritme. Dit komt ook vast wel goed 😊

  #10239054 Quote

  Het ene kind heeft ook meer last van de prikkels om zich heen dan de ander. Die zijn toch echt gebaat bij rust en regelmaat. Pas je daar op aan volg je kind. Het is een periode die weer voorbij gaat en dan wordt het ook makkelijker haar mee te nemen. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct