Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ervaringen Herstel Veel Bloedverlies Bevalling

 • Auteur
  Berichten
 • #10424080

  Hoi moeders,

  Ik ben 2 maanden geleden bevallen en daarbij zo’n 4 liter bloed verloren. De placenta kwam niet in zijn geheel dus uiteindelijk nog naar OK geweest om resten te verwijderen. Naderhand meerdere bloedtransfusies gehad en inmiddels nog een keer geopereerd om nog meer placentaresten te verwijderen. Ik voel me erg moe en slap nu twee maanden verder. Vind het soms moeilijk om mijn grenzen aan te voelen. Ben erg benieuwd naar ervaringen van andere moeders die ook veel bloed verloren tijdens of na de bevalling en hoe jullie het herstel ervaren hebben?

  Groetjes

  #10424082 Quote

  De eerste keer 2,5 liter verloren en de tweede keer 3 liter. Beide keren geen transfusie nodig gehad en snel weer hersteld


  Spatel
  Bijdrager
  #10424085 Quote

  Hoi mama,

  Ik ben zelf ook veel bloed verloren op de ok toen de placenta niet kwam. Ik ben erna ook nog waardelozer dan een baksteen geweest. Het is niet niks allemaal. Moeder worden, kindje verzorgen, herstellen en zo’n pittige (na) bevalling.
  Ik heb zelf geen bloedtransfusie gehad dus geen idee hoe dat werkt. Heb je zelf al een contact opgenomen met de huisarts of zij iets voor je kunnen betekenen?
  Ik heb extra zware ijzertableten gekregen en ook moest ik floradix iedere dag van ze nemen.
  Probeer zelf dan te rusten wanneer de kleine rust en vraag om hulp. Met huishouden of verzorging. Je herstel is belangrijker dan die keer extra dweilen. Verder geen tips helaas. Heel veel succes en sterkte!
  Liefs x


  Taps
  Bijdrager
  #10424090 Quote

  Jeetje wat pittig dat je je nog zo slap voelt. Hier minder bloed verloren, 1,5 liter, en mijn placenta is verwijderd op de ok. Eerst een ijzerinfuus gehad en toen naar huis. Daar heeft de huisarts mijn hb in de gaten gehouden en die bleef laag. Dus toen een transfusie gekregen. Daarna was ik er binnen een week boven op. De transfusie was mijn wondermiddel. Is je hb al gecheckt na de transfusie? 

  #10424098 Quote

  Bedankt voor jullie reactie. Jullie moesten ook wel van ver komen begrijp ik. Hoe snel na de bevalling voelde jullie je weer een beetje fitter worden? En kon je wel snel weer aan het werk bijv? Want het is inderdaad zeker niet niks ; en herstellen en ook nog voor zo’n kleintje zorgen. Hulp heb ik gelukkig wel uit mijn omgeving 🙂 ik was zeker van plan om de huisarts te bellen. Foradix slik ik al sinds de kraamweek extra en ook andere vitamines. Ik ben helaas nog veel bloed verloren na de tijd ivm die placentaresten en dus kwam mijn HB niet bij. De resten zijn pas een kleine week geleden verwijderd dus daar zal ik ook nog van moeten herstellen.    

  #10424102 Quote

  Ik was tijdens de kraamweek al regelmatig beneden en ik liep aan het einde van de kraamweek weer een klein stukje buiten. De eerste weken heb ik nog gerust zodra onze dochter sliep (onze zoons zijn overleden, dus na de eerste zwangerschap had ik geen zorg voor kinderen), maar ik was al snel weer fit. Ik drink Roosvicee Ferroz, at groente groenten en andere producten met veel ijzer zoals stroop. Ik heb van mezelf een hoog hb, dus dat scheelt.

  Lees ook: De bevalling: wat kun je verwachten?
  #10424112 Quote

  @


  SanneAB
  Bijdrager
  #10424117 Quote

  Hier ook te veel bloed verloren 4 weken geleden. 

  Bij mij is de placenta handmatig verwijderd en zeiden ze we gaan je een ritje ok besparen. Nou vreselijk hoe dat ging heb nog last van mijn buik. Ik kan mijn zoontje niet op mijn buik dragen dat doet nog te veel zeer.

   

  Mijn hb was de volgende dag goed dus mocht ik naar huis. Ik heb Floradix genomen, Ik was enorm wit/geel. Ik probeer nu al meer te doen want daar ontkom ik niet aan met een peuter erbij.

  Ik probeer zo min mogelijk te tillen en schoonmaken doen we samen. Ik vergis me dagelijks in hoe ver ik kan gaan. Einde van de dag kom ik vaak mezelf tegen. Zorg goed voor jezelf en maak het jezelf makkelijk. 


  Spatel
  Bijdrager
  #10424180 Quote

  Wat heftig dat ze pas zo laat er achter kwamen dat ze nog vanalles hebben laten zitten. Dat heb ik niet gehad dus na de bevalling heb ik gevloeit en dat was het geen extra bloed meer.
  Ik heb van mezelf wel vaker wat te kort. B12, d en ijzer. Met mijn zwangerschap was ijzer echt op. Dus ik slikte al zware ijzertabletten.

  Toen mijn dochter een week oud was moest ik haar verschonen, aankleden en de luier verwisselen van de kraamzorg. Zodat ze het me een keer hebben zien doen en het me konden leren. Ik vond het zwaar om te doen, niet dat ik het niet wilde want ik vond het vreselijk dat ik dat nog niet eerder kon. Verder vond ik het ook heel goed dat de kraamzorg me het liet doen voor ze weggingen.

  Toen ze 2 weken oud was heb ik 10 meter gelopen, maar dat was al eigelijk te ver. Maar na een paar dagen ging ik weer een beetje verder. Het ging heel langzaam allemaal. Mijn dochter sliep na elke voeding weer en zodoende kon ik eigelijk zelf ook iedere dag na haar voeding weer slapen. Dus bijna iedere dag lag ik tot 3/4 uur smiddags in bed. Als ik dat niet deed kon ik savonds echt niet meer met mijn man op de bank zitten.

  Toen ik weer ging werken hadden ze niet veel uren voor me dus ik werkte niet heel veel en dat was voor toen prima.

  Ik heb nog tot ze bijna een jaar was ijzertabletten geslikt. Maar gecontroleerd op mijn hb hebben ze nooit meer gedaan.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct