Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ervaringen Hydrops Foetalis

 • Auteur
  Berichten

 • Tovertuin
  Bijdrager
  #10554936

  Hoi allemaal,

  Ons kindje heeft ernstige hydrops (vocht rondom ruggetje, buikje, nek en hoofdje) wat wijst op ernstige afwijking. Sowieso is er trisomie 21 (down) vastgesteld, maar dit hoeft niet de oorzaak van de hydrops te zijn. Heeft iemand hier ervaring met hydrops en weet iemand wat de onderliggende oorzaak van hydrops kan zijn?

   


  Zwaluwtje
  Bijdrager
  #10554941 Quote

  Wij kregen bij 12 weken zwangerschap ook te horen dat ons kindje Hydrops foetalis had van de gyneacoloog in een gespecialiseerd ziekenhuis. Zonder verdere andere syndromen of genetische afwijkingen. Het vocht zat inderdaad in het hoofd, nek en het lijfje.

  Echter toen wij bij 16 weken na de uitslag van de vlokkentest terugkwamen voor een GUO (echo) was er van al dat vocht niks meer te zien. Dit bleek helemaal verdwenen te zijn. Twee weken terug ben ik bevallen van een gezonde dochter. Ik weet dat dit weinig voorkomt, maar kan dus ook!


  Tovertuin
  Bijdrager
  #10554957 Quote

  Wow! En gefeliciteerd met je dochter!

  Hoe wisten jullie dat er geen verdere syndromen of genetische afwijkingen waren? 


  Zwaluwtje
  Bijdrager
  #10558479 Quote

  Sorry, beetje late reactie, druk met de kleine meid!
  Door een vlokkentest en genonderzoek wisten wij dat ze geen chromosoomafwijking en genafwijking had. Dus toen het vocht weg was en alles erop en eraan bleek te zitten moesten we er van de gyneacoloog vanuit gaan dat ze gezond zou zijn. Je begrijpt dat ik er pas een beetje gerust op was toen ze geboren was!

  Bij ons werd er tijdens de 12 weken echo ook gesproken over downsyndroom, dit gaat vaak hand in hand met Hydrops. Waar het vandaan kwam en hoe het kon dat het bij ons kindje ook weer weg ging is hun ook onbekend. Dat schijnt in minder dan een procent van de gevallen te kunnen.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct