Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ervaringen Iui Traject

 • Auteur
  Berichten
 • #10286230

  Beste iedereen.

  vanaf volgende maand startte ik en mijn man met iui en hormonen.

  ik ben benieuwd naar jullie ervaringen.

  het spuiten,kans op meerling en laag slagingspercentage baat mij een beetje stress

   

  groetjes 


  Irene-
  Bijdrager
  #10286371 Quote

  Hi!

  Ik ben toevallig gister begonnen met clomid 100 mg en heb volgende week eerste follikelmeting. Het spuiten staat me ook heel erg tegen en ik ben benieuwd wat voor bijwerkingen ik zal krijgen van de clomid en pregnyl.

   

  We zijn zelf 1,5 jaar bezig en hebben 2 miskramen achter de rug. Mijn vriend zijn zaad is niet van optimale kwaliteit. Het is zelfs een keer na proefcapacitatie onder de 1 miljoen uitgekomen waardoor we eigenlijk icsi zouden moeten doen. De keer erna (3e keer dat zijn zaad werd getest) was het wel goed genoeg voor iui.

   

  Hoelang zijn jullie al bezig en wat is de reden dat jullie iui gaan doen? Begin je begin februari of eind februari?

   

  Spannend! Hopen dat we niet al teveel iui’s nodig hebben (en dat het blijft plakken)


  Irene-
  Bijdrager
  #10286374 Quote

  Oja het slagingspercentage staat mij ook wel een beetje tegen. Heb wel van een aantal mensen gehoord dat ze zwanger zijn geworden met iui. 

  Wij hebben trouwens na 3 iui’s een evaluatie om te kijken of dit nog wel het juiste traject is voor ons. Als zaad van vriend toch slecht blijkt te zijn een paar keer achter elkaar dan wordt het toch icsi. Hopelijk is het dus wel goed genoeg om de iui’s door te laten gaan


  Bo-Belle
  Bijdrager
  #10286375 Quote

  Hi!

  Wij hebben zelf 2.5 jaar geprobeerd om zwanger te raken. Het eerste jaar gebeurde er niks, het 2e jaar hebben we 3x een positieve test gehad maar werd ik toch op of vlak na nod ongesteld. Dus toch maar naar de huisarts. Het zaad van mijn partner is ook niet opperbest, plus onze leeftijd en duur dat we al bezig waren mochten we ook starten met IUI. 

  Het prikken leek me verschrikkelijk en ik zag er heel erg tegenop. De prikinstructie nam gelukkig al mijn angst weg en uiteindelijk viel het me alles mee. Wel had ik maar 1 follikel (we waren voorzichtig begonnen met gonal f 50eh) en was er na opwerking 0.8miljoen zaad over. Niet de allerbeste start dus. Ons werd al verteld dat als de volgende poging ook zo zou zijn we door zouden moeten naar ivf/icsi. 

  MAAR voor ons komt er dus voorlopig geen volgende keer want ik ben zwanger!! 🙂 ondanks de lage slagingspercentages en de slechte start is het gelukt. Hoop dat het jullie een hart onder de riem steekt.  Ben nu (on)geduldig aan het wachten tot we onze eerste echo krijgen. 


  Irene-
  Bijdrager
  #10286378 Quote

  Bo-Belle wat fijn een positief verhaal! Dus je bent de eerste iui zwanger geraakt met 0,8 miljoen? Wat was de reden dat je gonal-f moest spuiten?

   

  Ik ben ook nerveus dat ik straks teveel rijpe follikels heb de eerste keer. Lees overal op internet dat vrouwen beginnen met clomid 50mg. Maar de arts zal er wel verstand van hebben


  Bo-Belle
  Bijdrager
  #10286412 Quote

  Yes, de eerste IUI zwanger!  Met 1 eitje en onder de miljoen zaadjes… 🙂 het zal misschien een uitzondering op de regel zijn maar het kán dus zeker wel! 

  Ik heb nooit clomid gekregen, bij mij begonnen ze meteen met gonal volgens mij vanwege de slagingskans. Verder heb ik wel gewoon een normale cyclus en eisprong van mezelf. Gonal was puur coor het tweede eitje te laten springen (waar de dosis dus uiteindelijk te laag voor.bleek) Maar overal doen ze het weer net een beetje anders heb ik het idee.

  Ik baalde toen als een stekker want ik vind prikken echt heel eng. Maar na die instructie viel dat gelukkig alles mee! 

  Van de gonal had ik trouwens nul last. De eerste week na pregnyl wel gevoelige borsten en met vlagen misselijk. Dat zakte wel snel af, maar kwam dus net zo snel weer terug 😉

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  Lenamar
  Bijdrager
  #10288486 Quote

  Hoi!

  Wij hebben morgenochtend onze allereerste IUI poging. Wat een mooi bericht Bo-Belle, hoop doet leven!

  Ik heb op cyclusdag 3 t/m 7 clomid geslikt en vorige week vrijdag een follikelmeting gehad. 3 eiblaasjes! 2 van 17mm en 1 van 12mm. Afgelopen maandag weer een echo gehad en toen waren ze weer flink gegroeid; 2 van 19 mm en 1 van 17 mm. Ik heb toen gelijk prikinstructie gekregen, want ik moest maandagavond pregnyl spuiten. Dat vond ik wel een dingetje hoor, de vloeistof opzuigen met de dikke naald en bij het poeder doen, om vervolgens het mengsel op de zuigen. Dan nog heel klunzig het naaldje moeten wisselen en dan pas de daadwerkelijke spuit zetten. Maar we did it! Als het dan eenmaal gebeurd is, valt het eigenlijk best wel mee. Ik heb vooralsnog geen last gehad van de hormonen. 

  Ik ben rete zenuwachtig voor morgen, maar volgens mij is een hsg erger, en die heb ik ook overleefd.

  Vinden jullie het fijn als ik mijn ervaring van morgenochtend deel?

  Liefs 

   


  Alias
  Bijdrager
  #10288502 Quote

  Ik heb afgelopen zaterdag mijn 2e iui poging gehad. Nu zit ik op het wachtbankje.

  Na 15 maanden proberen konden mijn vriend en ik terecht bij de gynaecoloog. Mijn cyclus was erg onregelmatig (soms 1x per 2 maanden, soms 1x per 3 maanden). Verder bleek bij de gyn dat mijn vriend zijn zaad ook niet geweldig is. Dus we mochten de vllgende ronde meteen starten met iui. 

  Toen ik hoorde dat ik gonal f moest spuiten en ook ovitrelle was ik erg geschrokken. Ik vind naalden erg eng. Maar het is voor een goed doel, dus je zet je er wel over heen…

  Iui heeft idd niet een erg hoog slagingspercentage, maar uiteindelijk is het percentage dubbel zo hoog dan als mijn vriend en ik zelf proberen. 

  Ik was zelf trouwens erg verbaasd hoe snel een iui gaat en wat het eigenlijk is. Ik had het veel heftiger verwacht.


  Bo-Belle
  Bijdrager
  #10288667 Quote

  Hoe is het gegaan vandaag Lenamar? Ik heb geen hsg gehad, maar van alle verhalen die ik heb gehoord en mijn ervaring met IUI vond ik dat laatste dus prima te doen. Wel een beetje een naar gevoel maar geen horror… hoop dat jij het net zo hebt ervaren! 

  Ik heb trouwens e.e.a. in de war gehaald, ik heb geen pregnyl gespoten maar ovitrelle. Dat zit al in een kant en klare naald, je hoeft dus alleen te prikken en de dosering te geven. Dat vond ik wel goed te doen, het verhaal over pregnyl klinkt een stuk ingewikkelder zeg! 

  Anyways, duimen nu dat je over 2 weken een mooie positieve test hebt! 

  Alias, dat wachtbankje ken ik maar al te goed.. man man man wat een ellendige zit vond ik dat altijd. Hoop dat de 2e IUI raak is bij je! Dat insemineren gaat inderdaad snel hè! Bij mij vroegen ze nog ‘of wilt uw partner misschien het spuitje leeg spuiten?’ EH NEE, danku haha. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct