Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ervaringen Ivf Belgie Duitsland

 • Auteur
  Berichten

 • gebruiker813230
  Bijdrager
  #10370020

  Dag allemaal, 

  Zijn er mensen met ervaringen met ivf in het buitenland? Ik ben eerder dit jaar begonnen met ivf. Ik ben niet meer de jongste, lage amh en ook niet zo’n hele hoge opbrengst. Vraag is dus of we wel 3 rondes mogen doorlopen. Ik lees veel verhalen over vrouwen in een vergelijkbare situatie die naar het buitenland gaan. Op basis van wat ik kan vinden zijn de behandelingen in Duitsland en België vergelijkbaar met elkaar, maar dat weet ik niet zeker en hoe te kiezen tussen Gent/Brussel/Düsseldorf/Heinsberg? Over Duitsland lees ik ook dat de NL artsen uit Düsseldorf vorig jaar hun eigen kliniek zijn begonnen (Cuypers en Cuypers). Iemand daar al ervaring mee?

  Zijn er mensen hier die dit ook overwogen hebben en op basis waarvan een keuze gemaakt?  Alvast bedankt! 🙂 


  Jillla
  Bijdrager
  #10370191 Quote

  Ik geloof dat ik heb gelezen op het ‘1e x ivf’ topic dat daar wat dames zijn die naar Duitsland gaan. Anders zou je je vraag daar eens kunnen stellen. 

  Zelf ga ik aan een icsi traject beginnen komende maand en ik moet zeggen dat ik er wel naar heb gekeken. Een ziekenhuis in de buurt is makkelijker maar in het buitenland kijken ze snel verder dan alleen de standaard stappen die doorlopen moeten worden. Wij gaan nu de 1e keer toch in het zkh (vertrouwd en al een iui traject doorlopen) en als me dat niet bevalt dan ga ik toch kijken naar een kliniek. 

  Succes! 


  gebruiker813230
  Bijdrager
  #10370709 Quote

  Hoi Jillla, 

  bedankt voor je reactie, ik ga dat andere forum eens uitpluizen! 

  Spannend dat je aan icsi gaat beginnen! Als het goed voelt zou ik ook zeker bij je eigen ziekenhuis blijven/beginnen, vertrouwd en dichtbij. Overstappen kan altijd nog. Ik ben zelf ook niet ontevreden over mijn ziekenhuis, maar stoppen na de 2e poging zou ik wel zonde vinden, eigenlijk is dat de enige reden om verder te kijken.

  Heel veel succes gewenst!


  Brabandse
  Bijdrager
  #10371054 Quote

  Wij zijn een van de stellen die van Nederland overstappen naar Duitsland. In Nederland 2 pogingen gehad waarbij de tweede echt fout ging, waarbij ik een inwendige bloeding kreeg. Dus toen zijn we gaan zoeken naar een kliniek die ons meer serieus nam en een stuk persoonlijker is. Wat vooral voor mij van belang was, dat ze een punctie onder een roesje of narcose doen. Want dat is waarschijnlijk het grootste probleem geweest bij ons. 

  Maar voor het overstappen heb je een flinke lange adem nodig. Want wij hebben in april ofzo de beslissing genomen en zijn nu pas geweest om werkelijk te praten met de arts. Onze eerste poging in Duitsland zal pas volgend jaar zijn. 


  gebruiker813230
  Bijdrager
  #10371199 Quote

  Hoi Brabandse,

  Phoe, van zulke wachttijden schrik ik wel! 

  Heftig dat je een bloeding kreeg, ik snap dat je vertrouwen daar een klap van krijgt. 

  Heb jij ook Belgie overwogen?

  Ik ga iig alvast contact opnemen met Duitsland…

  Jij veel succes gewenst! 


  Prisssie
  Bijdrager
  #10377259 Quote

  Wij zijn bij VivaNeo in Düsseldorf onder behandeling. Tot nu toe worden we super goed geholpen en zijn we erg tevreden, we staan aan het begin van het traject dus veel kan ik er nog niet over vertellen 

  Lees ook: Ben ik onvruchtbaar?
  #10380216 Quote

  Hoi, 

   

  wij zijn ook aan het twijfelen tussen Cuypers-Cuypers en Viva Neo in Dusseldorf. Ik ben ook aan het zoeken naar eerdere items hierover, maar kan nog niet iets vinden. 

   

  Hoor graag ervaringen over beide. 


  gebruiker813230
  Bijdrager
  #10382174 Quote

  Hoi, wat ik begreep is dat Cuypers en Cuypers eerst in Dusseldorf bij Viva Neo werkten en nu voor zichzelf begonnen zijn. De aanpak zal dus niet zo veel verschillen. 

  @Prisssie, wat spannend, veel succes! Fijn dat je eerste gevoel positief is. Wordt je in DD ook in het Nederlands geholpen? Volgens mij vonden veel mensen dat daar ook fijn. 


  Prisssie
  Bijdrager
  #10396368 Quote

  @gebruiker81320

  Sorry zie je reactie nu pas. Ik ben inmiddels ruim 5 weken zwanger van de eerste ivf poging bij VivaNeo. Nu hopen dat alles goed mag blijven gaan.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct