Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ervaringen Klachten Bij Mirena Spiraal

 • Auteur
  Berichten

 • Lianfl
  Bijdrager
  #10483102

  Dag dames,

  Januari dit jaar een mirena spiraal laten plaatsen, nadat ik 2 kindjes heb mogen krijgen. In het begin veel weeïge buikpijn gehad en bijna dagelijks bloedverlies. Na een paar maanden kreeg ik steeds meer vage klachten:
  – Overslaan van het hart
  – Versnelde hartslag
  – Angst gedachtes
  – Snel geirriteerd
  – Regelmatig bruin bloedverlies, iedere keer maar een beetje
  – Af en toe steken onderbuik/lies
  – Niet lekker voelen en moe zijn

  Ik twijfel al een tijdje om de spiraal weer te laten verwijderen. Maar besloten om eerst bloed te laten prikken in het geval de klachten door iets anders komen. Echter uit bloedonderzoek kwam niets afwijkends (glucose, ijzer en schildklier).

  Mijn vraag hebben meerdere vrouwen klachten gekregen door de mirena?

  #10483113 Quote

  Hoi!

  Hoewel je vaak hoort dat het ‘niet zou kunnen’ heb ik persoonlijk ook veel last gehad van de mirenaspiraal. Met name vreemde hormonale schommelingen qua humeur en stemming. Ik heb heel lang de pil geslikt (vanaf mijn 15e tot 22e ofzo) en toen had ik dit nog veel erger. Toen ik dus de mirena kreeg was dat al een verademing en dacht ik eerlijk gezegd dat dit gewoon mijn persoonlijkheid was: dat ik af en toe de neiging had tot neerslachtigheid, of snel van stemming kon wisselen.

  Tot ik op een gegeven moment steeds meer last kreeg van de mirena, onregelmatige bloedingen etc. En rond die tijd hadden mijn vriend en ik het ook wel over ‘wat als..’ in de zin van een kindje. Dus heb hem laten verwijderen, besloot toen eerst nog een jaartje gewoon condoom te gebruiken om ook ‘mezelf zonder hormonen’ eens te ervaren ;).

  En wat een verschil! Ik ben qua persoonlijkheid dus helemaal niet neerslachtig of snel wisselend qua stemming, maar word dat van hormonen. Ik ga echt nooit meer terug naar hormonale anticonceptie, voor mij werkt het gewoon niet. 

  #10483326 Quote

  Hoi, ik heb (achteraf) ook veel last gehad van mijn mirena. Na ongeveer zo’n 6 jaar de pil te hebben geslikt (omdat ik erge migraine heb (had)) overgestapt naar de mirena. Deze heb ik 2x zo’n 4,5 jaar gehad. Daarna werd ik zwanger. Het advies is om na je zwangerschap even te wachten totdat alles weer op zijn normale plek is terug geroeid. Ik heb toen 5 maanden gewacht en heb toen weer een mirena spiraal genomen. En alle klachten die ik daarvoor had waren weer aanwezig. Somberheid, neerslachtig, laag libido, migraine en weinig energie.. Ik heb mij in de 5 maanden na mijn zwangerschap erg goed gevoeld en ben enorm gaan twijfelen. Veel gelezen over gebruik van mirena en voor het programma radar bij een forum terechtgekomen en er blijken zoveel vrouwen hier last van te hebben. Ik heb mijn mirena er na een aantal maanden eruit gehaald en voel mij sindsdien erg goed en mijn mirgraine aanvallen zijn echt stukken minder en zeker mee te leven. Ik zou nooit meer terug willen. Hopelijk heb je hier wat aan! Succes. Groetjes


  Lianfl
  Bijdrager
  #10483384 Quote

  Dankjewel dames voor jullie reacties.
  Ik heb zelf ook van mijn 14e tot 21e de anticonseptie pil geslikt. Ben daar toen ook mee gestopt ivm vele vervelende klachten. En was na het stoppen klachten vrij. Het liefst was ik ook niet aan de spiraal begonnen, maar wilde toch iets van anticonseptie omdat we (nu) geen wens hebben voor een derde kindje. Op advies van huisarts voor de spiraal gekozen omdat het hormoon plaatselijk wordt afgegeven. Maar ervaar nu dus weer hele vervelende vage klachten. Ik denk dat hormonale anticonseptie ook niet werkt voor mij. Ik heb net de huisarts gebeld en vrijdag word de spiraal verwijderd. Hopelijk verdwijnen daarna de klachten.


  LennyvO
  Bijdrager
  #10484226 Quote

  Ik heb jaren geleden ook een mirena spiraal gehad. Het gaf veel klachten. Wisselende stemmingen, krampjes, onregelmatige bloedingen en mogelijk zelf haar uitval. Toen ik de mirena heb laten verwijderen waren alle klachten over. We hebben een jaar alleen condoom gebruikt. Na mijn eerste zwangerschap heb ik verschillende anticonceptiepillen gebruikt. Allemaal ook met klachten. Uiteindelijk kwam ik uit op een ring. Die werkte voor mij het beste. Geen klachten en toch veilig vrijen. Maar artsen zijn er terug houdend in, dus je moet wel even doorzetten om die te krijgen.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct