Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ervaringen Letrozol bij PCOS (resistentie?)

 • Auteur
  Berichten

 • LotteMarit
  Bijdrager
  #10422381

  Hoi allemaal,

  Ik zag dat er ook een ander forum is over Letrozol maar daar was al zoooo veel gezegd en ook mensen die al veel langer bezig zijn, dat is toch dit nieuwe topic heb aangemaakt (desalniettemin: rooting for the ladies in het andere topic!!! Hoop zo dat het gaat lukken bij iedereen :-)). Ik ben zelf net begonnen. Ik heb PCOS en net 1 ronde Clomid 50 mg (nogal veel bijwerkingen, nul resultaat) en 1 ronde Letrozol 2,5 mg (geen bijwerkingen, ook geen resultaat) gehad. Nu ben ik in mijn 2e ronde Letrozol, nu 5 mg. Mijn arts zei vorige keer dat ik wellicht ‘Letrozolresistent’ ben, omdat hij helemaal geen enkele ‘actie’ zag na de 2,5 mg. Daar ben ik best van geschrokken. Zijn er meer mensen met deze ervaring? En zijn er mensen bij wie 2,5 mg niks deed maar 5 of 7,5 mg gewoon wel?

  Ik heb ook (licht) overgewicht overigens. Daar kan het ook aan liggen volgens de arts.

  Ik ben benieuwd. Zou het zo fijn vinden wat ervaringen uit te wisselen.

  Liefs, Lotte

  #10422390 Quote

  Lastig he die onzekerheid. Ik ho dat het Snel raak mag zijn! Ik heb zelf heb ervaring met intolerantie. Ik ben zelf 1 x zwanger geworden dmv clomid en 1x dmv Letrazol. 2,5mg werkte wel gelijk maar het duurde veel te lang dus wel opgehoogd. En 5 nr werkte goed. Maar dat klinkt niet helemaal hetzelfde dus sorry agja je dat niets aan hebt. Ook wel echt overgewicht trouwens. Geluk gewenst!


  Spookie
  Bijdrager
  #10422394 Quote

  Hi, ik reageerde ook totaal niet op 2,5mg letrozol (Clomid nooit gehad). Dat maakte me nerveus, want straks zouden andere doseringen ook niet werken. Mijn arts stelde me destijds gerust dat het heel persoonsgebonden is en dat het altijd even zoeken is wat de juiste hoeveelheid is/wat je lichaam nodig heeft. Overigens heb ik geen overwicht, maar ook met overgewicht lijkt me dat dit geldt. Wél is het zo dat overgewicht ervoor kan zorgen dat je lichaam minder gevoelig is voor de medicatie.

  De volgende maand bij 5mg was wél direct een mooi ei, en met resultaat: nu 7 weekjes zwanger.

  Houd hoop dus!


  LotteMarit
  Bijdrager
  #10422401 Quote

  Hi, wat een ontzettend fijne reacties en zo snel al op mijn post. Heel erg bedankt. En te gek om te horen dat jullie allebei zwanger zijn geraakt met behulp van die medicatie. Ik vind het tot nu toe best moeilijk te verkroppen dat ik dat nodig heb haha 🙂 Maar het kan altijd nog erger natuurlijk. Dit is eigenlijk een redelijk ‘natuurlijke’ manier als het gaat werken (en gewoon in de slaapkamer 🙂 ), dus ik ben ook gewoon heel blij dat deze middelen bestaan hoor!

  Ik merk dat ik het heel fijn vind om mijn verhaal te delen en andere verhalen te horen, dus als nog meer mensen zich geroepen voelen om te reageren, heel graag!

  Ik ben nu op cyclusdag 5 en dus vanavond voor de derde keer Letrozol (5mg) slikken. Maandag een echo om te kijken of er wat gebeurt. Ik hoop het echt.

  Spookie, geniet van je zwangerschap! Hopelijk kan ik over pakweg 7 weken hetzelfde zeggen als jij! <3

  Liefs, Lotte


  Mateke
  Bijdrager
  #10423655 Quote

  Dag Lotte

  ik ben zelf ook zwanger geworden met letrozole. 2,5 mg deed bij mij ook absoluut niets. Met 5 mg heb ik 4 mooie eisprongen gehad waarvan de laatste dus ook met resultaat 😉. Ik vind het gek dat jouw arts al meteen na de 2,5 mg zegt dat je zogezegd resistent zou zijn wanneer het merendeel van de vrouwen op het andere forum (waar ik ook zit) niet echt reageert op die 2,5 mg. Veel succes in ieder geval en nog goede moed 😁


  LotteMarit
  Bijdrager
  #10423785 Quote

  Hee Mateke,

  Dank voor jouw reactie!!

  Welk forum zit jij nog meer?

  Maandag heb ik echo, hoop zo dat ik dan ook een mooi ei’tje heb 🙂 en van harte met je zwangerschap!

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  LotteMarit
  Bijdrager
  #10423786 Quote

  Of bedoel jij dat andere forum over Letrozol hier? 🙂

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct