Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ervaringen Mbt Keuze Overgebleven Embryos Na Ivf Icsi

 • Auteur
  Berichten

 • Femke Berkvens
  Bijdrager
  #10369319

  Hi allen, 

   

  Ik heb zelf 2 gezonde kinderen mogen krijgen via IVF/ICSI. We hebben nog 3 embryo’s in de vriezer en moeten dus een keuze maken wat we hiermee willen doen. We vinden dit beide een echt dilemma. 

  Ik ben van mening dat dit onderwerp erg onderbelicht is wanneer je in een vruchtbaarheidstraject stapt. Daarnaast wil ik graag op onderzoek en dit onderwerp vanuit diverse perspectieven onderzoeken. Ik ben van plan om deze zoektocht vorm te gaan geven in een boek. Ik zou daarvoor graag ook ervaringsdeskundigen spreken. 

  Hebben jullie ook voor dit dilemma gestaan en uiteindelijk een keuze gemaakt? Of worstel je zelf ook nog steeds hiermee dan kom ik graag met je in contact. 

  Groetjes Femke

  #10369343 Quote

  Ik lees even mee want wij zitten in dezelfde situatie. Misschien willen we nog voor een derde kindje gaan.

  Wat zijn de keuzes dan? Doneren voor onderzoek, laten vernietigen,…?


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10369352 Quote

  Wij hebben inmiddels 2 kindjes via IVF en nog 5 of 6 cryo’s. We willen met de tijd nog wel een derde kindje, maar wat we daarna met de overgebleven cryo’s gaan doen weten we ook nog niet. Is inderdaad een lastige keuze. 


  Mimi
  Bijdrager
  #10369359 Quote

  Hoi, wij hebben de keuze net gemaakt wegens een verhuizing (naar een ander land dus bewaren is dan niet echt een optie). Ben 36 weken zwanger van de 2e en we hebben de keus gemaakt het overgebleven embryo aan de wetenschap te doneren. Hebben wel getwijfeld om het evt aan een koppel te doneren maar toch niet gedaan. 


  Femke Berkvens
  Bijdrager
  #10369372 Quote

  Ja lastige keuze he! 

  De opties zijn: 
  – bewaren voor als je later nog zwanger wilt worden
  – doneren voor wetenschappelijk onderzoek
  – afstaan aan stellen die zelf geen kinderen kunnen krijgen
  – vernietigen 

  Natuurlijk speelt de visie mee waarop je hier naar kijkt. Wetenschappelijk zijn het natuurlijk maar een klompje cellen. Maar vanuit etisch/spiritueel oogpunt kan het veel meer zijn. In potentie zijn het natuurlijk jullie kinderen die in de vriezer liggen. En als je al een geslaagd traject afgerond hebt dan weet je hoe prachtig dat kan zijn. De vraag wanneer een ziel verbonden wordt aan een embryo/foetus/baby/mens is ook niet makkelijk te beantwoorden. 

  Vonden jullie het een lastige keuze Mimi? Wat gaf voor jullie de doorslag in de keuze die jullie gemaakt hebben? Wat waren voor jullie de afwegingen? Hebben jullie je goed ingelezen over wat de keuzes inhouden of zijn jullie door de fertiliteitsarts goed voorgelicht? Wat was de belangrijkste reden dat jullie toch niet aan een ander kopel wilde doneren? 

  (ik stel de vragen vanuit nieuwsgierigheid en zonder oordeel). Ook van de andere dames hoor ik graag of ze goede voorlichting hebben ontvangen, onderzoek hebben gedaan en welke factoren meewegen in de beslissing. En uiteraard of ik anoniem jullie antwoorden mag gebruiken in mijn onderzoek/boek. 

  Groetjes Femke


  Mimi
  Bijdrager
  #10369390 Quote

  Hoi Femke, heb jij een e-mailadres? Dan wil ik wel iets dieper ingaan op de vragen die je stelt en je mag mijn antwoorden dan ook gebruiken voor je boek. 


  TJF
  Bijdrager
  #10369394 Quote

  Geen ervaring mee, maar misschien wel een mooie optie als toevoeging. 

  Solilly maakt sierraden met moedermelk, maar zij maakt dus ook sierraden met cryo’s erin verwerkt. Zo kun je dus je cryo’s op een mooie manier bij je houden. 


  Femke Berkvens
  Bijdrager
  #10369396 Quote

  Mimi, femke@healthyeverafter.nl 

  TJF, bijzonder! Ga ik checken, dank voor je bijdrage. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct