Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Ervaringen Met Bloeddruk Verlagende Medicatie

 • Auteur
  Berichten

 • Mientjeeee
  Bijdrager
  #10227277

  Dag allemaal,

  Ik ben nu bijna 33 weken zwanger en ben gisteren door de verloskundige ingestuurd naar het ziekenhuis i.v.m. een hoge bloeddruk sinds deze week. 3x op consult geweest deze week, maar helaas was die gisteren echt te hoog en wilden ze het zekere voor het onzekere. Ctg, bloed en urine allemaal gecheckt en dit was gelukkig helemaal goed. Bloeddruk echter blijvend aan de hoge kant, waardoor ik toch onder behandeling van de gynaecoloog zal komen nu en medisch ben geworden helaas. Ik moest vanaf gisteren gelijk beginnen met medicatie, slik nu 3×500 mg methyldopa, waarmee ze hopen dat mijn bloeddruk weer omlaag gaat en stabiel laag blijft. Dus hier hoop ik ook heel erg op… Nu vaker op controle en eerder met verlof.

  Hebben mensen ervaring met deze medicatie? Hadden jullie het gewenste effect? Verloskundige van de praktijk had goede ervaringen met deze medicatie, mede bij mij omdat mijn bloed en urine helemaal goed was en het dus puur alleen hoge bloeddruk is.

  #10227348 Quote

  Hoi,

  Ik heb hier in alle twee mijn zwangerschappen ervaring mee. Bij de eerste rond de 24 weken begonnen met 3x 250mg en uiteindelijk geëindigd met 2x 500mg. Bij mijn tweede zwangerschap vanaf de eerste controle 3x 250 mg geslikt en dat tot t einde gedaan. Bij mij werkte het dus goed. De eerste keer wel later nog een verhoging gehad, maar dat hielp voldoende. Ik had zelf wel de eerste twee weken last van bijwerkingen. Zo was ik erg duizelig en voelde ik me echt niet zo lekker. Toen ik er eenmaal aan gewend was, merkte ik er niks meer van. Wel was dit voor t ziekenhuis waar ik liep reden om mij met 38 weken in te leiden, ik weet niet of dat voor jou ook zo is?


  Mientjeeee
  Bijdrager
  #10227483 Quote

  Bedankt voor je reactie! De medicatie sloeg dus goed aan. Ben je bij beide met 38 weken bevallen? Groeiden je kindjes verder goed? Ze willen nu eerst gaan kijken in hoeverre het snel aanslaat en hoe de druk komende weken blijft. Afhankelijk daarvan gaan ze denk ik beslissen wel of niet inleiden. Voor nu iig belangrijk dat het sowieso tot 37 weken goed wordt/blijft.

  #10227572 Quote

  Ja bij mij groeide beide kindjes te goed, maar dat kwam ook omdat ik er zwangerschapsdiabetes bij had. Met een dieet onder controle en als mijn bloeddruk niet ook te hoog was geweest had ik terug gekund naar de verloskundige. Mij vertelde ze dat als je voor je bloeddruk medicatie krijgt ze altijd inleiden rond de 38 weken. (Ik ben bij beide idd met 38+2 ingeleid). Maar het is idd afhankelijk van of je bloeddruk onder controle blijft. Vooral belangrijk om zelf ook goed op te blijven letten en bij twijfel contact op te nemen, omdat je bloeddruk ook opeens kan stijgen. Duimen dat het met de medicatie goed onder controle blijft! En hoe moeilijk ook, probeer je niet te druk te maken, dat helpt je bloeddruk niet echt 😉

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen