Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ervaringen met hersteloperatie/vasovasostomie

This topic has been reported for inappropriate content

 • Auteur
  Berichten
 • #10042196

  Hallo allemaal,

  Ik ben nieuw hier, al heb ik al het een en ander gelezen op dit forum. Ik ben benieuwd naar ervaringen of tips en wil daarom kort mijn verhaal doen..

  Mijn vriend en ik zijn ruim 4 jaar samen, hij is 43 en ik 28. Hij heeft 2 kids van 14 en 16, die 50/50 bij ons en bij hun moeder wonen. Dit loopt na een lastige start (voor ons allemaal uiteraard) nu gesmeerd! We zijn allemaal hartstikke gelukkig.

  Sinds een jaar of 6 weet ik dat ik graag kindjes zou willen. Mijn vriend wil dit ook, echter, hij is zo’n 12 jaar geleden gesteriliseerd.

  Ik ben niet op zoek naar mensen die me vragen waarom hij weer kinderen wil ondanks dat hij is gesteriliseerd, maar ik ben op zoek naar mensen die ervaringen hebben met een hersteloperatie na sterilisatie, en naar ervaringen hoe mensen hun ‘stiefkids’ hebben verteld voor een volgend kindje te willen gaan.

  Ik ben erg benieuwd naar jullie reacties. Alvast bedankt hiervoor!

  #10042627 Quote

  Is er helemaal niemand hier die ervaringen heeft met bovenstaande?

  of hoe je ‘stiefkids’ te vertellen dat jullie voor een volgend kindje willen gaan?

   

  ben erg benieuwd.


  Kleintje K
  Bijdrager
  #10042958 Quote

  Hi LBtwee! 

  Ik heb hier ervaring mee! Mijn vriend had al 3 kids toen we samen kwamen! Maar aangezien we beide nog erg jong zijn (27/34) wilde we graag een kindje samen! 

  Hij heeft inmiddels zijn hersteloperatie (na 7jr) gehad en we proberen nu een kindje te krijgen! 

  Ook zijn kinderen zijn op de hoogte en vinden het heel leuk (behoeft wel enige uitleg). Tip is om de kinderen de tijd te geven het te laten bezinken, geef ze ruimte om vragen te stellen – wat gaat er allemaal veranderen? Komen wij dan op de 2e plek? Etc. Probeer ze gerust te stellen en geef ook de leuke kanten ervan aan! Want hoe cool is het om nog een broertje of zusje te krijgen?! 

  Praktische tip- aangezien het nieuwe jaar bijna begint en je dan je zorgverzekering kan wijzigen..een hersteloperatie is behoorlijk prijzig. Als jullie denken dit te gaan doen in 2018 kan je het in je pakket opnemen dan wordt het deels of zelfs volledig vergoed!

  Tot slot..trek je niets aan van vooroordelen van anderen! Het is jullie geluk en mensen hebben altijd makkelijk oordelen! 

   

  Ben benieuwd naar wat jullie gaan doen!

   

  #10043362 Quote

  Hoi Kleintje K,

  Dank je wel voor je reactie! En natuurlijk voor je tips betreffende de zorgverzekering-> dit is inmiddels voor 2018 al geregeld :-). Dat wil niet zeggen dat we ook meteen in 2018 zwanger willen worden, maar hoe langer we wachten met de hersteloperatie, hoe minder kans op slagen heb ik begrepen.

  Ik vind het erg lastig om het onderwerp te starten, en om hierover te beginnen tegenover zijn kids. Ze zijn 14(jongen) en 16(meisje) en hebben dus al een behoorlijk eigen mening. Echter, het idee van samenwonen schrok ze in eerste instantie ook erg af maar dat gaat nu hartstikke goed.. ze zijn allebei hartstikke sociaal en lief dus ik verwacht eigenlijk geen drama..

  Ik wil er geen hele ‘big deal’ van maken in die zin dat ik vind dat ik ze bij elkaar moet roepen en dat ik moet beginnen met ‘Wij willen jullie wat vertellen”, ik wacht eigenlijk een soort van tot het moment daar is en we het er toevallig over krijgen.. maar dat moment lijkt maar niet aan te breken!

  Aan de andere kant gaat er natuurlijk WEL alles voor ze veranderen en wil ik het niet baggatelliseren..

  Hoe heeft jouw vriend de hersteloperatie ervaren? Heeft hij veel pijn nadien gehad en heeft hij lang vrij moeten nemen van zijn werk? Is de operatie geslaagd?

  Is er een schatting gedaan naar hoeveel kans jullie hebben, en waar hebben jullie de OK laten doen?

  Een hoop vragen maar hopelijk vind je het niet erg om ze te beantwoorden. En heel veel succes met jullie kinderwens!!!

   

  grtjs, L.


  Kleintje K
  Bijdrager
  #10044294 Quote

  Hoi!! 

   

  Geen probleem hoor! Ik begrijp al je vragen! Ik heb toen ook onwijs veel gegoogled en op forums gezocht. Is soms fijn, maar laat je ook niet gek maken! 

  Bij mijn vriend lijkt de operatie geslaagd! Tenminste volgens de arts is het gelukt, maar we kunnen pas over 2 maanden laten testen. Tot die tijd proberen we het natuurlijk gewoon- dan is testen hopelijk niet eens nodig! 

  Hij zag heel erg op tegen de operatie, maar viel het uiteindelijk wel mee! Je moet wel rekening houden met zo’n 5 dagen bed/bank rust! 

  Maar na ruim een week voelde hij zich al bijna volledig hersteld! 

  Wat betreft de kinderen- wij hebben er voor gekozen om mijn vriend het hun 1 op 1 te vertellen zodat ze open en eerlijk hun mening konden geven zonder misschien zich opgelaten richting mij te voelen. Zij zijn wel een stuk jonger dus dan is het belangrijk dat je goed nadenkt over een aanpak. Ik zou vooral kijken hoe je vriend het wil aanpakken. Voordeel als hij het met ze deelt is dat ze eerlijk kunnen reageren en jou er niet gelijk op aankijken. Maar is natuurlijk voor iedereen anders! 

  Ik hoop dat ze bij jou net zo goed reageren als ze bij ons deden! Ik zat er vooraf ook erg mee in mijn maag en ben nu zo blij dat ze het weten en alvast aan het idee kunnen gaan wennen! 

  Wij hebben net onze eerste ‘ronde’ er op zitten, dus nu wordt het de komende week duimen! 

  Wat betreft slagingskans trouwens- ze noemen geen echte percentages, maar feit is wel hoe sneller hoe beter! En je eigen leeftijd speelt natuurlijk ook mee! Hoe jonger jij hoe vruchtbaarder dus dat zijn allemaal gunstige factoren! Eindstand blijft het moeilijk te zeggen want ook ‘normale’ stellen kunnen niet altijd zwanger worden! 

  Het is een spannende tijd, maar als de operatie eenmaal geweest is wordt het ook heel leuk hoor!:D 

   

  Hou me op de hoogte! 

  #10044718 Quote

  Hoi,

  Ja het googlen doe ik ook al een tijd maar er is zo weinig op internet hierover te vinden! Ik kan me niet voorstellen dat er zo weinig vraag naar meer info is…

  Wat fijn om te horen dat het bij jouw vriend meeviel qua pijn en hersteltijd. Het is nu eenmaal niet niks zo’n operatie in dat gebied en ondanks dat je op internet van urologen leest dat het een redelijk minimale ingreep is, zit het hem toch wel dwars. Het voelt voorhem vooral als een soort knipperlichtrelatie met zijn geslacht;-). Snap ik ook wel. Ook is hij wel angstig voor de reacties om ons heen. Vooral van oude bekenden vanuit zijn vorige relatie..

  Wat slim van jou en je vriend om het hem 1:1 tegen zijn kinderen te vertellen. Ik denk dat het misschien voor ons ook wel een goed idee is. Dat hebben we met het samenwonen ook gedaan, en dat verliep eigenlijk best goed. Dan kunnen ze inderdaad reageren zoals ze zelf willen en niet perse sociaal gewenst tegenover mij.

  Wat betreft de slagingskans; ik hoop dat dat bij ons wel goed is. ik ben 28 en heb nog nooit echt een lange periode anticonceptie gebruikt dus daar hoeven we geen rekening mee te houden. We zijn beide goed gezond dus ik hoop dat dat goed zit. 

  Mag ik vragen in welk ziekenhuis/in welke kliniek jouw vriend zich heeft laten opereren?

  Lijkt me toch ook spannend voor jullie of de operatie geslaagd is! Jullie willen dus wel gelijk beginnen met proberen? Wat zou het gaaf zijn als het de 1e keer al gelijk raak is!

  Wij hebben iig dit jaar al even contact gehad met onze huisarts hierover en mogen in januari 2018 de verwijzing ophalen. Dan kunnen we dat iig op de zorgverzekering verhalen. Spannend! 

   

  Groetjes!

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  Kleintje K
  Bijdrager
  #10044956 Quote

  Hoi hoi!! 

   

  Ja spannend is het voor je vriend zeker! Mijn vriend heeft er onwijs lang tegenop gezien! Maar dan kan het alleen maar meevallen!;-) 

  En nu idd heel spannend of het gelukt is!! Ik schrok wel een beetje van de slagingskans zoals je veel leest- ongeveer 50% tov ‘normale stellen’. Maar goed positief zijn! 

  Ik ben 27 dus hopelijk ook goede kansen daardoor!! 

  Ja het 1 op 1 vertellen was bij ons een goede beslissing! Daarnaast zullen ze ook gewoon wat tijd nodig hebben om er aan te wennen! 

  Hij is trouwens in het Alrijne ziekenhuis geopereerd. Maar er zijn volgens mij veel ziekenhuizen die de operatie uitvoeren! 

  Ben benieuwd hoe het bij jullie allemaal gaat! Hou me op de hoogte! 

  (Ik miste ook informatie en ervaringen op internet dus hopelijk kan ik je helpen met iig onze ervaring!) 

  #10047733 Quote

  Hallo dames,

  Hier ook nog geen ervaring, maar wij hebben 18 januari onze eerste afspraak staan in het ziekenhuis. Ook omdat we eerst van zorgverzekering moesten overstappen.

  Mijn vriend en ik zijn nu bijna 1,5 jaar samen en willen samen ook heel graag een kindje. Hij is 42 jaar en heeft zich 7 jaar geleden laten steriliseren en heeft 2 dochters van 13 en 8. Die van 13 woont bij ons en die van 8 is hier om het weekend. 

   

  Ik heb wel al wat speurwerk op het Internet gedaan, maar dat is ook allemaal niet erg positief. Het is gewoon allemaal afwachten wat er 18 januari gezegd word. Gaan in iedergeval een erg spannend jaar tegemoet. 

   

  #10047734 Quote

   Oh ja ik ben zelf 28

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct