Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ervaringen moeders werkzaam in kinderopvang

 • Auteur
  Berichten

 • Walou
  Bijdrager
  #10467595

  Lieve mama’s,

  Ik zoek ervaringen, omdat ik na 15 jaar een vaste baan, toe ben een nieuwe weg in te slaan. Ik ben aangenomen om de opleiding pedagogisch medewerker via een bbl traject te starten. Daarnaast heb ik een kindje van 1,5 jaar.

  Ik vraag me af hoe jullie dit combineren met werktijden etc.

  Tips zijn welkom. 🤩


  Kimberlym
  Bijdrager
  #10467601 Quote

  Hoi hoi wat voor ervaringen zoek je precies? Ik werk in de kinderopvang ☺️


  A M Y
  Bijdrager
  #10467614 Quote

  Ik ben nog niet aan het werk, moet over 6 weken weer beginnen! Maar ik werk ook in de kinderopvang! Hoe wij het gaan doen met werktijden: ik ga 3 keer de sluitdienst draaien. 09.00 tot 18.30u. Onze dochter gaat 2 keer in de week naar het KDV. Ik begin om 09.00u zodat ik smorgens rustig de tijd heb om haar smorgens te verzorgen & weg te brengen en mijn vriend is vroeg klaar met werken dus die haalt haar dan weer op. De 3e dag in de week gaat ze naar opa & oma en dan doen we hetzelfde. Ik breng haar sochtends weg en mijn vriend haalt haar op! 🙂


  RomyVM
  Bijdrager
  #10467631 Quote

  Ik werk al ruim 10 jaar in de kinderopvang, nu op een 0-2 groep. Ik werk 2 dagen van 7.30-17.30.

  Mijn eigen kinderen (3.5 en bijna 2) zijn 1 dag bij papa thuis. De andere dag gaan ze naar de gastouder. Meestal brengt m’n man ze rond 8.00 en ik haal ze dan om 18.00 weer op. Dat is een lange dag maar dat voorkom je niet omdat de werkdagen in de kinderopvang ook erg lang zijn. En hier is het dus maar 1x per week dus goed te overzien.

  Toen de oudste kleiner was, nam ik haar mee naar m’n werk. Dat mocht van mn baas en leek me ideaal. Na 1.5 jaar zijn we daar mee gestopt want ik werd er gek van. Ze huilde veel, snapte niet dat ik naast mama ook juf was en niet altijd tijd voor haar had. Ze hing veel krijsend aan m’n been en het ging gewoon niet goed. Dus toen de overstap naar de gastouder gemaakt en erg blij mee. Nu ben ik op m’n werk echt juf en geen mama en hoef ik me niet druk te maken om m’n eigen kind.


  Sopi
  Bijdrager
  #10467785 Quote

  Ik werk 2,5 dag. 1 dag werk ik 7.30-17.00. Man brengt ze naar de opvang, hij of ik haalt. 1 dag werk ik 8.00-17.30 man brengt en haalt (gaat nu makkelijker voor hem omdat hij dan thuiswerkt). 1 dag werk ik van 13.00-18.30. Kindjes blijven dan thuis, man is vrij.

  Het enige nadeel vind ik dat ik vaak vroeg begin en laat thuis ben dus soms lange tijd niet op de opvang van mijn kindjes kom. Mijn man kan ze altijd rond 17.00 halen en omdat de oudste smiddags niet meer slaapt en om 18.00 uur al naar bed gaat is halen voor mij niet echt een optie. Maar hij verteld me altijd uitgebreid de overdracht en als ik hem de opdracht geef om iets door te geven dan doet hij dat braaf.


  Sopi
  Bijdrager
  #10467786 Quote

  Meenemen ben ik overigens nooit aan begonnen. Ze zouden dan incl reistijd veel te lange dagen maken. Daarnaast lijkt het me veel te verwarrend.

  #10473920 Quote

  Ik werk ook in de kinderopvang. Mijn laatste dag verlof is 9 augustus dus we gaat het zien. 
  Ik heb heel veel zin om weer aan het werk te gaan, maar ik denk wel dat het zwaar gaat worden. 
  Ik blijf namelijk fulltime werken. Heb een contract van 35 uur en werk 4 dagen. De kleine wordt 1 dag in de week opgevangen door opa en oma, 1 dag naar een ander kdv, dan papa-dag, mama-dag en weer papa-dag.

  papa gaat met ingang van september ook weer  naar school 2 avonden in de week. 

  op maandag ben ik om 18.30 klaar en dan snel naar huis om de kleine in bad te doen en zelf de fles van 19.00 uur te geven. 

  groetjes Kim 

  #10473934 Quote

  Wat mij betreft prima te combineren. Ik werk 3 dagen per week in de kinderopvang. Ons zoontje (bijna 2) gaat 2 dagen naar opa en oma en 1 dag naar de opvang. De dag opvang werk ik van 7.30-17.00. Ik heb dan vervroegde opvang dus kan hem om 7 uur brengen en haal hem dan om 17.15 weer op.

  ik merk wel dat de dag dag ik zelf moet sluiten (18.30) ik mijn zoontje weinig zie. Maar gelukkig wil oma hem in bad doen zodat ik nog heel even met hem kan knuffelen en hem daarna lekker op tijd in zijn bedje kan leggen.  

  hem meenemen naar het werk was voor mij geen optie omdat hij dan op mijn groep zou komen en dat wilde ik niet. En ik vind het erg belangrijk dat hij kinderen uit het dorp leert kennen.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct