Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ervaringen "Nub" theorie

 • Auteur
  Berichten

 • NicolineL
  Bijdrager
  #10191977

  Volgende week zijn wij aan de beurt voor de termijn echo.. natuurlijk erg spannend! Mijn schoonzusje is ook zwanger en werkt als fysiotherapeute in een soort allround centrum waar dus ook verloskundige praktijk zit, voor haar een groot voordeel want zij mag zo vaak als zij wil een echo laten maken.. Met 12 weken zagen zij middels de “nub” theorie het geslacht. Ik ben al vrij nieuwsgierig aangelegd en omdat ik weinig tot geen kwaaltjes heb hoop ik zodra het geslacht bekend is dat het bij mij iets meer gaat “leven”.. 

  Heeft iemand ervaring met de “nub” theorie? Ik lees op internet dat het natuurlijk nooit 100% is maar toch ben ik benieuwd of iemand hier ervaring heeft.. Alvast bedankt! :)


  MWH
  Bijdrager
  #10191998 Quote

  Met 11 weken deed onze echoscopiste de uitspraak dat het volgens de nub een jongen zou zijn. 4 weken later bleek het toch duidelijk een meisje. Dus ik zou me niet vastpinnen op die nub. Maar misschien dat die ene week nog net het verschil maakt. Maar t lijkt me eerder een gok. 50/50


  Floraa
  Bijdrager
  #10192003 Quote

  Bij mij was het 2 van de 2 keer goed ‘geraden’ met de nub theorie. Er blijft een kans dat het niet klopt, ik dacht 70% kans dat de nub theorie wel klopt. Maar het kindje moet dan ook maar net in de goede houding liggen dat het duidelijk zichtbaar is. 


  MariekeSep
  Bijdrager
  #10192009 Quote

  Bij mij was de 12-weken echo foto qua ligging perfect voor de nub theorie. Een vriendin wist 100% zeker dat het een meisje zou worden (heeft het nog nooit fout gehad). Toch 4 weken later een pretecho gedaan en 100% een jongen (en nu nog steeds na de 20-weken echo ;-)). Dus het geeft zeker geen zekerheid!


  swlk
  Bijdrager
  #10192013 Quote

  Wij hadden 11 weken in het zhuis een echo, de echoscopist dacht nav de nub theorie te zien dat het een meisje werd.

  met 15 weken echo voor het geslacht bleek het toch echt een knul te zijn. Inmiddels trotse moeder van een zoon 🙂

  bij ons zaten ze er dus naast😅 


  Jennml
  Bijdrager
  #10192024 Quote

  Ik vroeg mij hetzelfde af.. verloskundige vertelde dat er altijd een kans is dat ze het fout zien, maar in principe klopt het wel… een jongen, met 10 weken…

  toen ik vervolgens met 20 weken hoorde dat ik een meisje kreeg, moest ik wel even aan het idee wennen! Ik zou me niet teveel vastklampen aan de nub theorie😳

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  NicolineL
  Bijdrager
  #10192026 Quote

  Bedankt voor jullie reacties! En “goed” om te lezen dat het dus blijkbaar in de meeste gevallen niet klopt.. Dan maar afwachten tot de 20 weken echo.. als de baby maar gezond is hè! :):)


  Suussiee
  Bijdrager
  #10192171 Quote

  Wij hadden met bijna 13wkn de termijn echo. De verloskundige zei m.b.v. de nub theorie dat het een jongetje zou worden. Vorige week de 20wkn echo gehad en het is echt een jongen! 


  BOTW
  Bijdrager
  #10192186 Quote

  13 weken NUB: meisje

  16 weken extra NUB: meisje

  20 weken echo (hadden niks gezegt):meisje 

  maar ik was pas echt begonnen met inslaan van roze dingen met de 20 weken echo. Wou toch graag die zekerheid hebben. Vrijdag 3D echo, hopelijk nog steeds een meisje hihi.

  veel plezier volgende week!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct