Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ervaringen osteopaat

 • Auteur
  Berichten
 • #10389645

  Hoi hoi, 

  Mijn zoontje heeft al sinds zijn geboorte een hekel aan het aantrekken van rompers en truien. Hoe voorzichtig je ook bent, als je alleen al met de romper zijn hoofd aanraakt gaat hij los. Zijn armen in mouwen doen is helemaal een drama. Ik werk zelf op een kdv dus ben wel gewend dat kinderen aankleden niet altijd even leuk vinden. Maar zo overstuur als mijn zoontje wordt heb ik nog niet meegemaakt. 

  Ik heb zelf het idee dat het misschien door de bevalling komt. Het was een lange bevalling (38 uur) waarbij hij het heel zwaar heeft gehad en zijn hartslag in iedere wee heel hard daalde. Uiteindelijk is hij met een keizersnee ter wereld gekomen, maar hij zat vast met zijn schouders, dus ze hebben echt met 2 man sterk aan hem moeten sjorren om hem eruit te krijgen. Je merkt verder niks aan hem met optillen en spelen en dergelijke, het is puur alleen als een trui of romper aan gaat (uitdoen is ook geen probleem).

  Ik ben benieuwd of iemand ervaring heeft met een osteopaat met fysieke klachten bij een baby. Ik lees eigenlijk alleen maar verhalen mbt baby’s die niet slapen, maar daar hebben wij geen last van (gelukkig). 


  Klaasjee
  Bijdrager
  #10389650 Quote

  Onze kleine had niet echt fysieke klachten, maar toch zijn we naar een ostheopaat gegaan. Het persen heeft bij mij bijna 2.5u geduurd. En ik heb vaker gehoord dat kindjes soms last kunnen hebben van een bevalling dus ik wilde er graag naar toe. Zij merkte toen wel wat blokkades op in zn nekje en ook zn buikje. Ik heb er denk ik 3 of 4x geweest en toen was het niet meer nodig. Ik denk dat het zeker het proberen waard is!

  #10389652 Quote

  Hier goede ervaring! Mijn tweede kindje is heel snel ter wereld gekomen (bevallen binnen 2 uur, 2x persen 6 minuten🙏) en hij vond aankleden ook echt horror. Daarnaast had hij wat last bij poepen. Twee behandelingen verder en hij had geen moeite meer met het aankleden. En ook niet meer ontlasten! Mocht je in de buurt van Nijmegen wonen, Arno Klucken is erg goed! Achteraf vind ik het jammer dat ik niet op met mijn dochter ben gegaan. Met een eventueel volgens kindje zou ik altijd gelijk weer gaan!


  MamaEvanI
  Bijdrager
  #10389666 Quote

  Onze kleine is met de vacuümpomp eruit getrokken na 30 uur weeën. Ook lag ze als sterrenkijker waardoor ze ook nog eens een gekke knik heeft moeten maken (vandaar ook de vacuümpomp). Ze leek er niet enorm last van te hebben maar overstrekte wel heel veel. Op advies van de lactatiekundige zijn we bij een osteopaat geweest die haar helemaal heeft nagekeken. Haar nekje bleek wat vast te zitten en dat was in 2 bezoekjes verholpen. Overstrekken deed ze niet meer en (misschien toeval hoor) ze sliep ineens door!
  Oftewel, hier een positieve ervaring!


  StephW
  Bijdrager
  #10389743 Quote

  Bij ons deed het niet veel, maar onze huilbaby werkte ook niet echt mee bij de behandelingen. Wel veel goede dingen gehoord dus zou het zeker proberen!


  gebruiker482178
  Bijdrager
  #10389796 Quote

  Mijn huilbaby veranderde in een totaal ander kind na een bezoek aan de osteopaat. Hij krijste aan één stuk door, uren en uren. Mijn gevoel zei dat hij pijn had. Na de behandeling was hij veel rustiger, relaxter en het huilen was veel en veel minder. Hij was toen 10 weken. Ik vind het nu nog steeds jammer dat ik niet eerder gegaan ben toen.
  Zoek er wel een die de babyspecialisatie heeft!

  Lees ook: Alles over doorslapen

  Plien30
  Bijdrager
  #10391401 Quote

  Goede ervaringen ermee.

  Enig probleem is nu dat met de lockdown zolang deze maatregelen duren de osteopathie verplicht gesloten is ( wat ik niet begrijp )


  Lewis
  Bijdrager
  #10391676 Quote

  Hier een te vroeg geboren kindje, 3 uur geperst. Huilbaby, kma, reflux. Ons meisje krijst met bovenkleding aantrekken ook (nog steeds) de boel bij elkaar. 

  Rond 3 maanden 2 x bij een osteopaat geweest. Het ging kort daarna beter met het huilen. Maar we hebben ook de aanpak met slapen veranderd en we zijn overgestapt op fles wegens falende bv. Dus het is niet te zeggen of de osteopaat daar wat mee te maken had. Ze vond de behandelingen wel heel lekker en relaxt. 

  Ze bleef reflux en kma houden en huilt nog steeds met aankleden. Ik heb toen wat zitten browsen en kwam heel veel topics tegen met dat huilen bij aankleden. Het komt gewoon best vaak voor. Ik heb bij mijn meisje het idee dat ze geen pijn heeft (kan alle bewegingen gewoon maken), maar dat ze een hekel heeft aan vast zitten. Ze haat inbakeren, een ingestopte deken, de autostoel, het buggytuigje. Meer paniek dus.


  Pindababy
  Bijdrager
  #10391719 Quote

  Wij hebben ook goede ervaringen! Onze knul was een flinke 8 ponder en hoewel een prima bevalling, toch erg onrustig, veel overstrekken, weinig slapen en reflux. Aankleden vond hij vreselijk.

  Na drie behandelingen bij de osteopaat een compleet ander kind. Door de weeenopwekkers bij de bevalling vermoedelijk omdat dat toch best wat extra vaart/kracht erachter zet. Helaas vindt hij aan en uitkleden nog steeds vreselijk. Maar niet alleen dingen over zijn hoofd. Dat wijt ik meer aan dat hij gewoon niet beperkt wil worden in zijn bewegingen, want alles waarin hij gegespt wordt gaat ook met veel protest.

  Laten beoordelen kan nooit kwaad! Ik zou met de volgende ook zo gaan bij de minste klachten.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct