Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ervaringen prolactineverlagende medicatie

 • Auteur
  Berichten

 • DeesjeP
  Bijdrager
  #10171970

  Hallo dames,

  Sinds vrijdag gestart met het prolactineverlagende middel cabergoline. Ik ben benieuwd of er dames zijn die ervaringen met dit middel hebben (of een ander soort). Kwam je menstruatie daardoor snel op gang? Was deze regelmatig? Werd je snel zwanger daarna?

  Ik ben benieuwd. 

  #10171991 Quote

  Hoi,

   

  Ik heb een tijdje Norprolac gebruikt. vond het geen prettig medicijn, heel veel last van bijwerkingen. Later bleek dat ik het niet meer nodig had en toen gestopt. Menstruatie kwam er niet door opgang. 

  daarvoor heb ik 3 keer primolut en provera moeten gebruiken voordat er iets gebeurde. Toen ben ik begonnen met clomid om mijn cyclus en eisprong te reguleren. 

  Uiteindelijk naar 12 rondes clomid en een hsg overgestapt op Gonal f en Pregnyl injecties en nu ben ik 33 week zwanger. 

   

  Hopelijk blijft dit jou bespaard en mag je snel genieten van een zwangerschap! succes


  DeesjeP
  Bijdrager
  #10171994 Quote

  Hoi, Ik heb een tijdje Norprolac gebruikt. vond het geen prettig medicijn, heel veel last van bijwerkingen. Later bleek dat ik het niet meer nodig had en toen gestopt. Menstruatie kwam er niet door opgang. daarvoor heb ik 3 keer primolut en provera moeten gebruiken voordat er iets gebeurde. Toen ben ik begonnen met clomid om mijn cyclus en eisprong te reguleren. Uiteindelijk naar 12 rondes clomid en een hsg overgestapt op Gonal f en Pregnyl injecties en nu ben ik 33 week zwanger. Hopelijk blijft dit jou bespaard en mag je snel genieten van een zwangerschap! succes

  Had je een erg hoge prolactine waarde? Ik had een hele lichte verhoging en ze konden ook niks op de mri zien bij mn hypofyse. Ik heb al een dochter zonder medische toestand gekregen dus ik hoop idd op snel resultaat. Ik hoef maar 2x een half tablet per week te slikken.

  Dank voor je reactie! En succes met de laatste loodjes!

  #10172020 Quote

  Ik had inderdaad ook een lichte verhoging. op de mri zagen zd alleen een iets vergrotende hypofyse, volgens de internist is het waarschijnlijk een ontsteking geweest.

   

  Wat de reden is waarom het bij mij verder niet lukte en lang duurde weten we ook niet. 

  #10172497 Quote

  Hoi

  Ik slik sinds november ook cabergoline(dostinex). Ik slik 1 tablet per week. Bij mij kwam na ongeveer 6 weken mijn menstruatie weer op gang. 

   

  Zelf had ik aan het begin laat van meerdere bijwerkingen zoals, hoofdpijn, snel moe en wat versuft zijn. 

  Inmiddels is dit helemaal verdwenen en voel ik me positiever dan dat ik voor de medicatie was. 

  Ik slik het omdat ze bij mij een tumor van 1cm aan mijn hypofyse hebben gezien.

   

  Mijn arts gaf aan dat zodra je weer menstrueert, dit een erg goed teken is. Ook hag hij aan dat de tumor bijna altijd kleiner wordt door de medicatie. 

  Op dit moment nog niet zwanger, maar we blijven hoop houden!


  DeesjeP
  Bijdrager
  #10172564 Quote

  Wat fijn om te lezen dat je weer ongesteld bent geworden. In feite slik ik er ook 1 per week alleen over de week verdeeld. Ik heb tot nu toe geen bijwerkingen. Ben je daarna weer regelmatig ongesteld geworden? Of pas 1x? 

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  DeesjeP
  Bijdrager
  #10172565 Quote

  Ik slik 2x een halve tablet per week. 

  #10172588 Quote

  Inmiddels 2x ongesteld geworden en dat lijkt aardig regelmatig te zijn. 

  Het liefst wil je natuurlijk gelijk zwanger zijn, maar voelde me enorm opgelucht toen ik de eerste keer weer ongesteld werd! Het gevoel van ”mijn lichaam doet het weer.” Nooit kunnen denken dat je zo blij kan zijn dat je ongesteld wordt 😉

  Fijn dat je geen bijwerkingen heb, hopelijk blijft dat zo! Gaan ze bij jou nog verdere onderzoeken doen waar het vandaan komt of bekijken ze eerst of je medicatie hun werkt doet?


  DeesjeP
  Bijdrager
  #10172640 Quote

  Ik zou ook opgelucht zijn!! Ik ben eerst bij de fertiliteits arts geweest zij dacht dat ik pcos had. 1 ronde clomid geslikt. Er groeide toen wel een eitje maar die sprong uiteindelijk niet en ik kreeg een bloeding in de 2e helft van de cyclus. Mn prolactine bleef wat verhoogd dus doorgestuurd naar de internist. Mri was goed niks te zien. Hij verwacht dat een zeer kleine afwijking bij de hypofyse die niet zichtbaar is zorgt voor de lichte verhoging. Hij gaat er vanuit dat mn menstruatie nu weer op gang komt door de medicatie. Over 6 weken bloedprikken. Hopelijk is dit de oorzaak en toch geen pcos. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct