Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ervaringen Rekbare Draagdoek Bykay

 • Auteur
  Berichten

 • Tesssa
  Bijdrager
  #10524720

  Lieve mede-moeders (en wellicht vaders!)! 

  Zijn er hier mensen die ervaring hebben met een rekbare draagdoek en hun ervaring delen met een bepaald merk/type.

  Toen onze dochter werd geboren, hebben we via via een rekbare draagdoek gekregen. Ik dacht dat ik het onhandig zou vinden en het type niet voor was. Maar niets bleek minder waar! Onze dochter heeft er de eerste maanden overdag zowat in gewoond 😅 en ik vond het fantastisch. Nu heeft die doek alleen een hele lelijke kleur (vind ik) en ik kan nergens een merkje oid vinden. Nu ik zwanger ben van de 2e, wil ik er graag eentje aanschaffen die ik wel mooi vindt 😊. Maar er is zoveel keus! Doordat we die andere ‘per ongeluk’ gekregen hadden, hebben we die keuze stress toen niet gehad, haha.

  Zijn er mensen die een bepaalde rekbare doek juist wel of niet aanrader. Ik weet al dat ik een rekbare wil, dus dat is al besloten. En voornamelijk voor de 1e paar maanden.

  Mijn oog is gevallen op de ‘bykay’. Maar dan heb je weer de classic en de deluxe. Iemand ervaring daarmee en welke fijner is? Behalve dat je de deluxe langer kan gebruiken (tot 18 kilo)? Hij is namelijk ook een stuk breder, is dat handig en wordt het daarmee ook onhandiger om bijvoorbeeld als klein pakketje in je tas mee te nemen? Ik ga hem waarschijnlijk alleen de eerste maanden gebruiken. We hebben namelijk ook een geweven voor later en een draagzak.

  Ben benieuwd naar jullie ervaringen! 


  Galileo
  Bijdrager
  #10524721 Quote

  Ik had er een van Lodger, die is dubbel en daardoor wat dikker, maar wel hydrofiel, dus was ook in de zomer heerlijk. We net wat korter, waardoor ik hem anders knoopte en de knoop ging wat sneller losser zitten, vond ik nadeel. Heb ook een effen donkerblauwe, maar weet merk niet en hij is uitgeleend…


  Eva
  Bijdrager
  #10524722 Quote

  Ik had de classic van bykay, prima ding. Je kan geloof ik tot 10kg daarmee dragen, dus als je het alleen voor de eerste maanden wil gebruiken is dat meer dan prima. Hij is makkelijk te knopen en groot/breed genoeg, dus denk dat wat dat betreft de deluxe weinig toevoegt (behalve dus dat je die langer kan gebruiken).


  Lewis
  Bijdrager
  #10524728 Quote

  Ik heb er een van Bam en Boe. Het materiaal is soepel en toch heel kwalitatief goed. Je stopt deze niet even in je handtas, wel vaak genoeg er even bij gedauwd in de luiertas. Maar in de zomer bleef ie ook redelijk koel en ik had een laat voorjaarskindje. Ik vond m makkelijk knopen ook. En niet zo duur. 

  #10524746 Quote

  Ik heb die deluxe van Bykay omdat die wat langer is en dus makkelijker te knopen en ook voor zowel m’n man (iets groter) als mij te gebruiken was. Was er alleen totaal niet handig mee dus dat ding 3x gebruikt en toen op zolder gelegd. Als je dat knopen een beetje door hebt is het wel een fijne doek! Ons kindje paste heel lang niet in de draagzak omdat hij nog geen 5 kg was en klein. Toen had die draagdoek de uitkomst kunnen zijn want hij zat er wel fijn in. 


  Elsie
  Bijdrager
  #10524754 Quote

  Ik heb de draagdoek van Lodger, super fijn!!!
  En ik heb een draagzak van ByKay (classic), meer voor mijn vriend want hij vind dat zelf omknopen met een draagdoek maar niks.

  Lees ook: Alles over doorslapen

  Upperdepup
  Bijdrager
  #10524780 Quote

  Je zou ook eens samen met een draagconsulent wat verschillende merken draagdoeken kunnen proberen?

  #10524791 Quote

  Tip, mail bykay. Heb ik toen der tijd ook gedaan omdat het met mijn ringsling niet helemaal lukte.

  Dan kun je langskomen en helpen ze je 


  Tesssa
  Bijdrager
  #10525278 Quote

  Dank dames! Hier kan ik weer verder mee, fijn! 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct