Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ervaringen stoppen met de pil/eerste cyclus

 • Auteur
  Berichten
 • #10143115

  Hoi allemaal,

  16 november ben ik voor het laatst ongesteld geweest en daarna niet verder gegaan met de pil ivm kinderwens. Nu ben ik vandaag (denk ik) ongesteld geworden.. Normaal zou ik met pil as weekend ongesteld moeten worden, dus wel fijn dat het meteen al gebeurd, alleen nu twijfel ik of het wel menstruatie is? Vanochtend werd ik opeens duizelig, en verloor ik (redelijk veel) bloed. Daarna helemaal niet meer.

  Komt dit jullie bekend voor bij jullie eerste natuurlijke menstruatie, of kan het ook zoals ik vaker lees een innestelingbloeding zijn, maar zijn die dan wel zo heftig?

  Kan ik nu wel een zwangerschapstest doen of kan ik daar beter mee wachten. 

   

  Groetjes!


  Klijn
  Bijdrager
  #10143167 Quote

  Ik zou zeker nog even wachten met een zwangerschapstest. De kans is groot dat je lichaam gewoon nog flink ontregeld is door het stoppen met de pil. Dit ervaart iedereen anders dus wat jij vertelt klinkt niet bijzonder gek.

  Kijk het sowieso even aan tot na het weekend, voordat je je geld gaat uitgeven aan testjes. Wie weet zet de bloeding morgen ofzo alsnog door. Bij mijn eerste menstruatie na de pil had ik op donderdag heel licht (bruinig) bloedverlies, toen 2 dagen niks meer, en zondagochtend brak het toch door…

  #10143176 Quote

  Heyhey, ik zou nog niet gaan testen. Je bent pas een maand gestopt met de pil. De kans is heel groot dat je lichaam aan het ontpillen is en het dus weer een eigen ritme moet gaan vinden. Waarschijnlijk was dit je menstruatie, die nog niet helemaal door wil komen. Heel veel succes met zwanger worden, hopelijk lukt het jullie snel! 


  Berendsje
  Bijdrager
  #10145559 Quote

  Geef je lichaam even de kans om te wennen. Mijn eerste cyclus was eigenlijk precies zo als tijdens de pil. Precies na 28 dagen werd ik weer ongesteld. Wel had ik ineens last van gevoelige tepels en dat had ik daarvoor nooit. Sindsdien is het bij mij pas wat onregelmatiger met cyclussen tussen de 30 en 33 dagen en iedere cyclus lijk ik weer andere klachten te hebben. Je lichaam kan je goed voor de gek houden!

  Een goede tip om je cyclus in kaart te brengen is temperaturen. Als je eisprong is geweest, gaat je temperatuur omhoog. Ik ben er sinds deze maand mee gestart (ronde 6).


  Cherryberry
  Bijdrager
  #10146676 Quote

  En wat heb je gedaan en hoe gaat het nu?

   

  🙂

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct