Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ervaringen zwanger en corona…

 • Auteur
  Berichten

 • MilkaOreo
  Bijdrager
  #10478747

  Hallo,

  Ik ben op zoek naar ervaringen van dames die tijdens hun zwangerschap besmet zijn geweest met het corona virus en hun ervaringen met het herstel hiervan en hoe de bevalling is verlopen.

  Me beste vriendinnetje is momenteel 27 weken zwanger en ligt inmiddels 12 dagen in coma. Het lijkt nu wel de goede kant op te gaan en we hopen dat ze over een paar dagen zelfstandig kan ademen en weer wakker kan worden.

  Maar ik vraag me nu dus af hoe het herstel van een coma gaat zijn.. volgens de gynaecoloog is er een kleine kans dat ze zelf kan gaan bevallen gezien ze dan waarschijnlijk nog niet krachtig genoeg is.

  #10478819 Quote

  Hoi! 
  Ik denk dat het enigzins positief is dat er nog geen reacties zijn gegeven wat hopelijk een signaal is dat het weinig voorkomt.

  Ik heb zelf ook geen ervaring maar vind het wel erg rot voor jullie en vooral je beste vriendin! Heel akelig dat ze in coma ligt.

  Veel sterkte nog en ik hoop op een voorspoedig herstel ❤️‍🩹.

   


  DikkertjeDap
  Bijdrager
  #10478845 Quote

  Wow, heftig verhaal!
  Persoonlijk heb ik corona gehad tijdens mijn zwangerschap…maar ik was toen pas 4 weken zwanger dus ik kan je heel weinig helpen. Ook had ik het heel licht, het leek precies op de griep die ik aan het begin van de eerste coronagolf had waar ze toen nog niet iedereen bij testte… Dus ik geloof ook nog eens dat ik het iets milder had omdat ik vermoed dat ik het dus al eerder heb gehad…
  Mijn herstel ging heel voorspoedig, maar ik ben ook totaal niet zo ziek geweest als je vriendin. Ook heb ik gewerkt met mensen die met corona besmet waren en iedereen reageert anders. Mensen die het zwaar te verduren hadden en vervolgens herstellen alsof er niks aan de hand is geweest en anderen die het maar heel mild hadden maar een paar maanden later nog steeds vermoeidheidsklachten hebben en andere restklachten. Corona is gewoon heel grillig en het verloop valt weinig over te zeggen. Ik hoop gewoon dat het snel weer beter gaat met je vriendin en dan ook het kindje het goed heeft.

  #10478881 Quote

  Wow wst een heftig verhaal. Ik heb er ook geen ervaring mee. Maar hoop echt dat alles goed komt met je vriendin.

  Ik ben momenteel 30 weken zwanger. En heb gelukkig corona nog niet echt van dichtbij meegemaakt. Ook de vaccinatie heb ik niet. En hoop ook van harte dat ik de corona mag blijven ontspringen en geen klachten hoef te ervaren. Al wordt ik wel medisch en ga ik volgende week vragen wat de gynaecoloog adviseerd qua inenting..


  liesforum
  Bijdrager
  #10479046 Quote

  Oh jeetje zeg wat heftig! Lijkt mij ook eng als je het zo van dichtbij meemaakt. Ik ken zelf alleen zwangere die milde klachten hadden in hun zwangerschap. Heeft jouw beste vriendin risico factoren als overgewicht of onderliggende ziekte? Of totaal onverwachts dat ze zo heftig reageert op corona. 

  Veel sterkte! 


  Gebrvl
  Bijdrager
  #10479144 Quote

  Ik heb corona gehad toen ik 17 weken was, Nog niet zolang geleden, en veel milder verlopen.. heftig zeg!

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  MilkaOreo
  Bijdrager
  #10479156 Quote

  Gelukkig is het bij iedereen hier niet zo erg geweest. Mijn vriendin is geen risico, ze is jong en gezond. Geen overgewicht, drinkt of rookt niet. Eet gezond. Echt pure pech dan denk ik.. gister is ze wakker geworden en van de beademing af gekomen. Ze is nu alleen heel erg boos en in de war, heeft schijnbaar veel gedroomd tijdens haar coma en is nog in de war van de vele medicatie die ze kreeg. Spannend hoe het nu verder gaat lopen..


  liesforum
  Bijdrager
  #10479250 Quote

  Wat fijn dat ze bij is, hopelijk gaat het herstel nu goed genoeg en kan ze zelf bevallen. Gaat alles ook goed met de baby?

  #10481637 Quote

  Wat heftig zeg! Lijkt me heel erg. Ik heb zelf corona gehad toen ik 8 weken zwanger was. Ik heb er twee weken echt last van gehad, maar gelukkig milde griepachtige klachten. Wel was ik ontzettend moe en futloos en zo slap als wat. Na die 2 weken wel weer hersteld. Geen ervaringen mee dus met later in de zwangerschap. Ik krijg nu wel extra groeiecho’s, maar corona heeft bij mij gelukkig geen effect op de groei. Heel veel sterkte voor je vriendin!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct