Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Eten koken voor baby

 • Auteur
  Berichten

 • Marske
  Bijdrager
  #10479858

  Hoi!

  Ik wil zelf macaroni maken voor ons kindje van dik 6 maanden.

  Maar.. Mogen ze tomatenpuree? Ik zie dat daar namelijk zout in zit.

  En ik lees overal dat je tomaten moet onvellen en ontpitten, waarom is dat?


  NovMommyEsther
  Bijdrager
  #10479860 Quote

  Ik doe er tomaten in. Met vel en pitten🤨 nooit gelezen gehoord dat het niet mag. Haal alleen het kroontje eruit want dat pureert niet lekker. Dan heb je zo rode pasta.


  GebruikerSN
  Bijdrager
  #10479861 Quote

  Ik heb de eerste 2 jaar geen zout gebruikt en maakte dan een aparte portie. Tomaten blokjes uit blik van veel merken zijn wel zoutloos. En anders beetje verse tomaat bakken en erdoor om het smeuïg te maken. Dat van dat ontpitten en ontvellen ken ik niet, heb ik nooit gedaan in elk geval. Ik vind de site van het Voedingscentrum altijd fijn om te volgen.


  Marske
  Bijdrager
  #10479863 Quote

  Mooi zo! Gooi ik de tomaten er ook zo bij. Het leek mij al zo’n gedoe om te ontvellen en ontpitten. 😂 Maar het stond bij de meeste recepten die ik opzocht zo beschreven.


  Nascar
  Bijdrager
  #10479882 Quote

  Ik ontviel de tomaten wel altijd maar ontpit ze niet. Als je een tomaat 1 minuut mee kookt in het water van de pasta kan je het velletje er zo vanaf trekken 😊

  #10479886 Quote

  Oh ik ontvelde ze ook altijd, ontpitten volgens mij niet. Is idd ca 5 min werk voor 6 dikke tomaten. Daar kun je wel 4 porties van maken. Bakte er altijd nog gehakt, wortel en courgette met mee voor de extra smaak en vitamientjes.

  In het begin alles gepureerd maar vanaf 8 maanden ipv pasta lettervermicelli gebruikt, dat is zo klein dat er wel structuur is maar ze niet echt hoeven te kauwen. 

  Volkorenpasta viel hier tot een jaar niet goed, denk te zwaar op de maag. Moest ons kindje van spugen.

  Lees ook: Voedingsschema baby: het eerste jaar

  Marske
  Bijdrager
  #10480099 Quote

  Thanks voor de reactie! Maar waarom tomaten überhaupt ontvellen? Of is het dan beter te pureren o.i.d.? Ik zie het dus heel vaak voorbij komen in recepten, maar begrijp niet helemaal waarom je ze moet ontvellen..? 🙂


  Dopje
  Bijdrager
  #10480111 Quote

  Ik vond de site smikkels.nl erg handig voor ideeën rond die leeftijd.


  Egeltje
  Bijdrager
  #10480124 Quote

  Ik pureerde alles dus ook de tomaten. Als het niet fijn genoeg dan zie je het in de luier terug. En had je fijner moeten malen… misschien ben ik te makkelijk 😀 .
  Maar dat je kookt voor je kindje is al een compliment waard. Dus ik heb me destijds niet in te moeilijke bochten gedwongen om iets lekkers voor de kleine man te maken.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct