Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Eten Op Vakantie

 • Auteur
  Berichten

 • Freja
  Bijdrager
  #10201279

  Hoi,

  Ik heb een beginnersvraag. We gaan op vakantie (Filippijnen) en ik vind het lastig om te weten wat ik wel en niet kan eten, vooral qua vis. Het me lastig als je vis voorgeschoteld krijgt tijdens bijvoorbeeld een boottrip, eet je dat dan of niet aangezien het misschien minder hygiënisch bereid zal zijn?

  Ik ben bekend met de app Zwangerhap, is er een soortgelijke app in het Engels? Ik hoor graag tips en ervaringen.


  Laindey
  Bijdrager
  #10201288 Quote

  Ik denk dat je je meer zorgen moet maken om het zika virus daar 😮

  Maar qua eten, tja je weet nooit of het goed schoon gemaakt is enzo. Je kan natuurlijk ook niet niet eten daar. Ik ben naar Turkije op vakantie geweest paar weken terug(ben nu 16w4d) en heb daar gewoon alles gegeten. Ook wat we kregen voorgeschoteld bij een excursie. 


  StephW
  Bijdrager
  #10201289 Quote

  Ik zou me niet te druk maken. Eet vooral waar het druk is en geen roofvis. Verder kan je de hygiene toch niet checken.


  Dream mom
  Bijdrager
  #10201300 Quote

  Als je het echt niet vertrouwd, dan van een bekende supermarkt daar telkens je maaltijden kopen zodat je gerust bent, ze zullen wss ook kant en klare dingen verkopen.


  Dream mom
  Bijdrager
  #10201301 Quote

  *Mss wel stom op vakantie


  Freja
  Bijdrager
  #10201308 Quote

  Ik denk dat je je meer zorgen moet maken om het zika virus daar  Maar qua eten, tja je weet nooit of het goed schoon gemaakt is enzo. Je kan natuurlijk ook niet niet eten daar. Ik ben naar Turkije op vakantie geweest paar weken terug(ben nu 16w4d) en heb daar gewoon alles gegeten. Ook wat we kregen voorgeschoteld bij een excursie.

  Ik las dat er voor gebieden in Afrika en Azie de reis niet wordt afgeraden omdat de kans op infectie heel klein is (anders dan in Latijns-Amerika). 

  read more image Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  AnoukvdS B
  Bijdrager
  #10201326 Quote

  Hi Freja,

  ik hoop dat je je goed heb laten informeren door de GGD over vaccinaties en het zikavirus inderdaad.

  Zelf ben ik afgelopen jaar naar de Filipijnen geweest, m’n vader komt er vandaan. 

  Ik weet niet precies waar je heen gaat maar ik zou vooral in hotels eten. Het eten opzich in de Filipijnen is niet heel spannend of extreem lekker. Veel rijst, kip, vis, vers fruit. Maar niet heel veel groentes. Heb wel gemerkt dat de restaurants in bijv Palawan (El Nido) niet tegen de grote toeristenstroom kunnen dus het eten is er zeer slecht, vaak niet goed gaar. Vandaar dat ik je aanraadt in hotels te eten. Soms is het daar ook nog goedkoper. 

  Laat even weten waar je precies heen gaat. Misschien heb ik nog wat tips voor je


  Happymom
  Bijdrager
  #10201502 Quote

  Hoi hoi, ik ben net 3 weken terug uit Vietnam (nu 18+4 w zwanger) Sommige mensen kunnen erg hysterisch doen over het Zika virus, het komt in azie idd bijna niet voor (er zijn geen gevallen bekend) de kans dat je een kokosnoot op je hoofd krijgt is groter. Heb meerdere westerse zwangeren gezien, en vele vietnameese zwangere vrouwen. Verder heb ik op boottrips en excursies aangegeven dat ik zwanger ben en geen vis gegeten. Ook op straat heb ik niet gegeten, alleen bij drukkere restaurants, en als ik het niet vertrouwde dan at ik het niet op. Ga lekker genieten van jullie vakantie! 


  Freja
  Bijdrager
  #10204024 Quote

  Hi Freja, ik hoop dat je je goed heb laten informeren door de GGD over vaccinaties en het zikavirus inderdaad. Zelf ben ik afgelopen jaar naar de Filipijnen geweest, m’n vader komt er vandaan. Ik weet niet precies waar je heen gaat maar ik zou vooral in hotels eten. Het eten opzich in de Filipijnen is niet heel spannend of extreem lekker. Veel rijst, kip, vis, vers fruit. Maar niet heel veel groentes. Heb wel gemerkt dat de restaurants in bijv Palawan (El Nido) niet tegen de grote toeristenstroom kunnen dus het eten is er zeer slecht, vaak niet goed gaar. Vandaar dat ik je aanraadt in hotels te eten. Soms is het daar ook nog goedkoper. Laat even weten waar je precies heen gaat. Misschien heb ik nog wat tips voor je

  Ik heb me laten informeren inderdaad. We gaan naar Palawan dus we zullen na het lezen van jouw comment denk ik vooral in het hotel eten 😉 

  Bedankt voor de reacties allemaal

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen