Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Even Hartluchten Opa En Oma Luisteren Niet

 • Auteur
  Berichten
 • #10592351

  Heb een conflict gehad met mijn ouders. Ik heb hun van tevoren haar fijn vertelt van hoe en wat (zelfs op papier) en dat ze gerust mogen bellen als het niet lukt met slapen. En dan kom je thuis en heb je een overstuur kind van 9 maanden dat om 11 uur savonds nog voor de tv zit. Er wordt gewoon niet geluisterd naar ons. Wij hebben besloten hen niet meer te laten oppassen, tot hun inzien dat het niet zo had moeten gaan.

  Ik moest even mij hartluchten. Er zijn vast ouders die hetzelfde mee hebben gemaakt.


  JLG
  Bijdrager
  #10592360 Quote

  Wat naar dat het zo is gegaan! Is het een incident en pasten ze “gewoon” even op of gaan je ouders structureel oppassen? Als het een losse oppas dag of avond is zou ik het proberen wat los te laten. Mijn moeder heeft ook weleens op mijn zoontje gepast toen hij klein was en de kleine vond het maar wat gezellig met oma op de bank, lekker knuffelen en doen en wilde van geen slapen weten. Als je moeder vaker op zou gaan passen zou je dit opnieuw kunnen bespreken of toch kiezen voor opvang maar is het echt een los moment zodat jij wat leuks kunt gaan doen ofzo dan zou ik voor mezelf overwegen of je het erbij neemt of dan toch maar thuis blijft

  #10592365 Quote

  Ze pasten gewoon even op. Wil ze toch een keer de kans geven. Dan vind ik het zo jammer dat het zo loopt. Ga het vanaf nu ook echt los laten. We hebben gelukkig ook andere opties

   

  #10592506 Quote

  Jeetje wat vervelend dat het zo is verlopen! Wij hebben dit gelukkig nog niet meegemaakt, maar ik begrijp je frustratie helemaal! Ik zou ook zeggen dat ze dan voorlopig niet meer hoeven op te passen. Het gaat om de gezondheid van je kind en je ouders hebben natuurlijk het beste voor, maar ze moeten zich dan wel aan jouw regels houden daarbij. Zeker zulke grote regels! 


  Tesssa
  Bijdrager
  #10592578 Quote

  Ik snap heel goed dat je hiervan baalt. En ook echt niet leuk is, zeker omdat jij dan met een oververmoeid kind thuis zit!

  Aan de andere kant (even advocaat van de duivel..): ik snap je ouders wel een beetje. Als je zoontje niet ging slapen, maar bij hun op schoot wel gezellig en rustig was, snap ik wel dat ze jou niet zo snel bellen. Ik weet niet hoe belangrijk de afspraak was die je buiten de deur had, maar ik kan me voorstellen dat ze echt hebben gedacht dat ze het goed deden zo en jou niet wilde storen, ook al had je gezegd dat het mocht. Wellicht deden ze dit met jou/hun eigen kinderen ook zo toen jij/jullie klein waren? Wellicht zijn ze zich van geen kwaad bewust en hebben ze dit met de beste bedoelingen gedaan…

  Wellicht hebben ze niet goed begrepen hoe belangrijk het voor jou/jullie is dat de kleine echt om die tijd slaapt?

  Zomaar wat gedachten.. Laat het even bezinken en wie weet kan je het er nog eens met je ouders over hebben. Niet meer laten oppassen is nogal radicaal, want over het algemeen iis het natuurlijk heel fijn als ouders willen oppassen! En over het algemeen gaan dingen gewoon net even anders als je zelf niet thuis bent. En wie weet kan er nog iets verbeteren in de communicatie over wat essentieel is en waar zij als oppassers meer vrijheid hebben.

  Succes! 


  WillemijnB
  Bijdrager
  #10592580 Quote

  Ik vind het wel heel rigoreus om van dit ene indicent een heel conflict te maken. Ik weet niet hoe de band met je ouders is maar het komt op mij over alsof er meer achter zit dan dit ene gebeuren. Je kind haalt de slaap wel weer in. Ja het is vervelend maar ook echt geen ramp en ze houden er niks aan over. Dus waarom de band met je ouders en voor je kind opa en oma op het spel zetten? Je kan er toch gewoon met ze over praten?

  read more image Lees ook: Relatie na de geboorte van je kind

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct