Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Even van mij afschrijven

 • Auteur
  Berichten

 • DaNIi
  Bijdrager
  #10070543

  Ik moet even van mij afschrijven. Morgen ben ik precies 12 weken zwanger van ons eerste kindje. Mijn man en ik zijn inmiddels bijna 8 jaar samen waarvan 3 jaar getrouwd. 

  Tot vorige week heb ik heel veel last gehad van zwangerschapssymptomen als misselijkheid, ernstige vermoeidheid en buikpijn. Gelukkig gaat het inmiddels daarmee een stuk beter, maar voel mij psychisch een stukje minder. En ik weet dus niet of het tussen mijn oren zit, of dat het echt zo is, maar ik heb zo sterk het gevoel dat mijn man minder om mij geeft sinds ik zwanger ben. We wilden er samen voor gaan, dus de zwangerschap is min of meer ‘gepland’. 

  Toch heb ik het idee dat mijn man minder tijd voor mij vrij wil maken, minder bij mij wil zijn en minder lichamelijk contact wil. Oké, de behoefte aan seks is bij mij momenteel ook een stuk minder en ik kan mij indenken dat het voor hem ook wat ‘onwennig’ is nu ik zwanger ben (heeft hij ook wel eens aangegeven). Maar even een knuffel, een kus, tegen elkaar aanliggen in bed… het is allemaal zoveel minder. Als hij ’s avonds niet weg is, dan zit hij wel te gamen. Als ik hem dan vraag om gezellig bij mij op de bank te komen zitten, dan doet hij altijd wat bezwaarlijk. 

  Daarnaast heeft hij een vrouwelijke collega waar hij het echt dagelijks over heeft (ze zitten samen op kantoor). Laatst kwam ik erachter dat hij had gelogen over iets wat was gebeurd tussen hen (was iets heel kleins, maar toch… waarom lieg je erover?) 

  Hij beweerd dat hij niks om haar geeft en alleen maar van mij houdt. Ik merk wel dat hij uitziet naar ons kindje, maar krijg zo erg het gevoel dat hij niet bij mij wil zijn… minder om mij geeft… echt, zie ik spoken vliegen? Zijn het hormonen? Zoek ik overal wat achter? Of geeft hij echt minder om mij…? 

  Lucht soms op om van je af te schrijven 🙂 


  xMILA
  Bijdrager
  #10070561 Quote

  Hey!

  soms heb je ups en downs in een relatie. Heeft iedereen wel last van. Als ik geen aandacht krijg en naar de reden vraag dan is het antwoord meestal; ja maar waarom kom jij niet bij mij zitten/liggen. Dan denk ik bij mijzelf ja natuurlijk waarom verwacht ik ook alles van hem?

  ik denk dat het je hormonen kunnen zijn.

  was het heel anders toen je nog niet zwanger was?

  en probeer stress te verminderen, is niet goed voor je baby en voor jou zelf❤️

   

  liefs😘


  Noraaaa
  Bijdrager
  #10070582 Quote

  Hey DEJ, 

   

  wat vervelend dat je je zo voel. Kan je dit niet met hem bespreken? En eerlijk aangeven dat je niet weet waar het aan ligt (dat het toch misschien de hormonen zijn of dat er terecht iets is waar jullie serieus over moeten praten) hoogstwaarschijnlijk zullen de hormonen hier een rol spelen en wil je man alleen jou. Je kan wel aan hem vragen of er iets met hem is. Of hem iets dwars zit. Misschien zit hij nu even niet lekker in zijn vel of is het alle spanning van misschien zijn werk of het idee om papa te worden. Probeer het te bespreken als dat kan. Want ook al zijn het de hormonen, je man moet jou daarin ook steunen (vooral tijdens de zwangerschap!) en moet hij wel beseffen. Maar misschien is hij er zich niet bewust van. 

   

  Ik hoop dat je je snel weer wat fijner voelt en dat alles goed komt 

   

  knuf

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct