Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Extreem kwijlen

 • Auteur
  Berichten

 • Nomade
  Bijdrager
  #10352678

  Mijn zoontje is 13,5 maand heeft 8 tanden en 2 kiezen! Elke dag komt hij uit het kdv met in een zakje 3bibs en 3 natte rompers, thuis geef ik hem ook gelijk weer een schone romper! Niet van plas doorlekken maar van het kwijlen. Dit ondanks dat hij vaak de hele dag een badstoffen slab van het kdv omkrijgt!!

  Nu vroeg mijn man vandaag bij het ophalen of het kwijlen extreem is bij ons zoontje, of hij dit meer heeft dan andere kinderen! Zij bevestigde dit! 

  Nu zie ik hem veel door zijn mond ademen, hij snurkt al vanaf dat hij geboren is en is afgelopen winter non-stop snotverkouden+ hoesten waardoor hij een puffer heeft gekregen  geweest! De huisarts noemde hem een happy Weezer! 

  Ik geloof dat een deel van het kwijlen komt door doorkomende kiesjes maar ik heb ook een vermoeden dat dit door het ademen door zijn mond komt omdat zijn neus nu ook weer vol zit!

  Zou dit een voorbode zijn van dat misschien zijn amandelen geknipt moeten worden?! Ik weet dat mijn broertje zijn amandelen zijn geknipt omdat hij ook non-stop verkouden was! Maar ik vraag mij af of dit de reden kan zijn dat hij ontzettend extreem kwijlt! 

  Iemand ervaring met extreem kwijlen?


  BenB
  Bijdrager
  #10352688 Quote

  Ik denk dat zijn mondspieren misschien niet sterk genoeg zijn om zijn kwijl binnen te houden. Dan kan komen door het vele ademen door de mond

  #10352704 Quote

  Ons zoontje wordt bijna 2, ook echt een extreme kwijler. Of hij nu wel of niet verkouden is/tandjes kreeg. Ook zeker 2 doekjes per dag doorweekt🤔 Lijkt verder blij en nergens last van te hebben…. Ik hoop dat het binnenkort een keertje klaar is, tot die tijd slepen wij vooral extra doekjes aan😅


  gebruiker482178
  Bijdrager
  #10352751 Quote

  Door vergrote amandelen kan het zo zijn dat een kind overmatig kwijlt. Ik zou even langs de huisarts en evt kno arts gaan om het te laten beoordelen. Wat je omschrijft is wel echt veel. Dat zou niet moeten bij een kind van 2 jaar. (Ben logopedist dus weet er veel van)


  gebruiker482178
  Bijdrager
  #10352752 Quote

  Oh sorry hij is 13,5 maand. Dan nog.. ik zou even een bezoekje aan de huisarts brengen.

  #10352814 Quote

  Mijn zoontje van 13 maanden kwijlt ook extreem! Elke schone trui die hij aan krijgt heeft binnen 10 min natte plekken. Ook hij ademt door zijn mond (zijn ‘default’ lijkt te zijn met mond open, hij heeft mijn mond/lippen en ik heb dat ook al mijn hele leven). Ik heb zelf het idee dat het wel over gaat (het kwijlen dan), dus we blijven nu nog rompers in veelvoud kopen en slabbetjes om houden.

  Lees ook: Slaapritueel: 1 tot 3 jaar
  #10352995 Quote

  Onze zoon had hier ook veel last van. Bij hem lag het aan een slappe mondmotoriek. Nadat we gestopt waren met zijn speen ging het snel beter

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct