Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Extreem Veel Dorst

 • Auteur
  Berichten

 • Mommy of DLG
  Bijdrager
  #10467615

  Zijn er hier ook mommy’s to be die ontzettend veel water drinken?
  Ik ben al getest op diabetes maar dat heb ik niet.
  Ik ben 35 weken zwanger en ik drink zo rond de 4 liter water op een dag.
  Ik plas daardoor in de nacht ook veel en heb minder nachtrust.
  Iemand een idee hoe ik dit kan verminderen.


  Esrada
  Bijdrager
  #10467616 Quote

  Herkenbaar… Ik drink altijd al veel, en tijdens de zwangerschap al helemaal. Ik probeerde in de avond vanaf een uur of 8/9, weinig tot niet te drinken. Dat verminderde het aantal keer opstaan in de nacht. Veel dorst ja, maar dat had ik dan liever dan niet slapen.

  #10467623 Quote

  Dat had ik ook in mijn zwangerschap. Heel vervelend, vooral omdat je nóg vaker moet plassen. Maar het schijnt erbij te kunnen horen. Sterkte 😉


  Nie
  Bijdrager
  #10467624 Quote

  Dorst tijdens zwangerschap is normaal, maar 4 liter is niet gezond.
  Je zouten en mineralen huishouding kan hierdoor in de war raken.

  Als ik jou was zou ik even contact opnemen met je verloskundige, misschien wil ze toch nog eens je suiker prikken of heeft ze nog tips.

  #10467626 Quote

  Heel herkenbaar. Voorheen had ik nooit dorst maar dronk ik tijdens ontbijt lunch en diner omdat het zo hoort. Nu moet ik echt tussendoor ook drinken. Er gaan ineens flessen ranja doorheen!


  gebruiker482178
  Bijdrager
  #10467647 Quote

  Je kan als je dorst hebt ook proberen een zuurtje te nemen. Verder na 16u ‘s middags al minder drinken. Ik drink met het avondeten iets en daarna nog max 2x iets. Dat scheelt echt.

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  LiekeIvaenSev
  Bijdrager
  #10467729 Quote

  Overdag veel drinken. Na uurtje of 19u/20u maar 1 a 2 glazen. Dit helpt bij mij.. Alleen in slaap komen is een drama voor mij. Slapen dagelijks pas na 12u. Gelukkig slaapt onze dochter elke dag tot minimaal 8u.. Maar ook drama.

  #10467794 Quote

  Op een ijsklontje sabbelen?

  #10467809 Quote

  Ik had het eerst helemaal niet door dat het zo extreem was bij mij. Het groeide geleidelijk aan zo op tot ik inderdaad van een glaasje, naar soms hervullen naar een bidon overmoest?! Als ik niet dronk kreeg ik echt keelpijn en werd ik continu wakker. Ook droomde ik dan dat ik stikte ofzo. Toen nog steeds niet door dat het een zwangerschapskwaal was eigenlijk 😅 als je iets al maanden nodig hebt en doet dan sta je daar niet bij stil. Pas na de bevalling, de eerste week thuis viel mij het kwartje. Ik zette nog steeds mijn bidon klaar maar die gebruikte ik totaal niet meer 😳 en ja, je moet daardoor vaak naar de toilet helaas. Zie dat anders positief als slaap/wakker/slaap training voor met de baby straks: dat je dan ook snel
  Weer terug in slaap kan komen door al deze oefening 🤔. nog eventjes volhouden en blijven drinken! Je hebt het gewoon nodig, niet zozeer medisch. Ik had blijkbaar erg veel vruchtwater ( behoorlijk buikie ook daardoor) en dat moest continu ververst worden natuurlijk. Wellicht droogde ik daarom zo snel uit? Verder niets aan t handje. Succes met de laatste loodjes 🍀💪🏼

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct