Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Familie kijkt niet om naar ons kindje

 • Auteur
  Berichten

 • Scorpiogirly
  Bijdrager
  #10117936

  Hoi Allemaal,

  Misschien een rare vraag, maar ik stel hem toch :)

  Wij hebben een tante en neef van onze kleine man die totaal niet naar hem omkijken. Die neef heeft hem zelfs nog nooit gezien, kind is inmiddels bijna een jaar!!!

  Mij zit dit zo ontzettend hoog en het liefst verbreek ik elk contact, het is echter familie van mijn man dus het is niet aan mij om dat te doen. Mijn man denkt er net zo over, maar vind het lastig om hier wat van te zeggen omdat hij zelf geen ouders meer heeft en dit het enige aan familie is wat hij nog heeft.

  Ook ontneem ik ons kind de kans om zijn familie te leren kennen, die nu weliswaar niet naar ons kind omkijken maar wellicht in de toekomst wel een keer.

  Heb me wel voorgenomen, als die kleine straks een jaar is en we hebben nog steeds niks gehoord… verbreek ik van mijn kant elk contact met die 2! Ik hoef er dan niks meer mee te maken te hebben…  Manlief kan gewoon met kind naar zijn familie, maar mij niet meer gezien toedeloe.

  Mijn vraag is… hoe gaan jullie om met dit soort situaties?

  Vind het namelijk verdomd lastig, wil geen “spelbreker” zijn.. maar als notabene eigen familie niet eens omkijken naar ons kind, dan hoef je met mij ook niks meer van doen te hebben.

  Alvast bedankt voor het lezen… 

  Een zeer verdrietige moeder……

  #10117943 Quote

  Hoi! Allereerst natuurlijk van harte gefeliciteerd met jullie kleine man! 

  Lastig inderdaad. Ik heb tantes van mijn vaders kant die nog niet op kraambezoek zijn geweest, hij wordt bijna 1 binnenkort. Ik weet van ze dat ze het niet breed hebben en ze wonen best ver.. 1 tante stuurde mij laatst wel een berichtje hoe het met ons ging en dat ze nog moest langskomen, maar of ik wist wanneer mijn ouders op vakantie gingen.. Ik vond het maar een raar berichtje, ben er ook niet op ingegaan.

  Vind het vooral lastig met verjaardagen en andere feestjes; bij ons worden bepaalde dingen wel uitgebreid gevierd en wie ga je dan wel/niet uitnodigen..? Ga je ze ‘buitensluiten’ of dring je jezelf een beetje op met een uitnodiging? 

  Ik heb me daarom voorgenomen om niet boos te zijn op mensen maar als men bij voorbaat al geen moeite nemen om ons te feliciteren, even langs te komen etc dan houdt het op van onze kant. Je moet ook reeel zijn, hoe vaak gaat je man bij hen langs en hoe close waren ze. Hebben ze wel een geboortekaartje gehad? Etc. 

   


  Vlindertje
  Bijdrager
  #10117944 Quote

  Heb je ze zelf al een keer uitgenodigd? Misschien zijn ze er gewoon niet zo mee bezig en hebben ze niet in de gaten dat ze in jouw ogen iets fout doen?

  Het blijft familie dus voordat je alle contact verbreekt zou ik wellicht zelf een poging wagen. Misschien zeggen dat jullie kindje graag zijn familie wil leren kennen?


  StephW
  Bijdrager
  #10117948 Quote

  Waarom zo rigoreus? Je kan hen toch ook even links laten liggen dan? Mogelijk wordt dan het contact hersteld als daar behoefte aan is. Mis je het contact? Geef dat aan. Mis je het niet, laat het dan zoals het is. Dan heb je iig de deur nooit dichtgedaan toch? 


  Annabellie
  Bijdrager
  #10117950 Quote

  Ik snap je helemaal. Hier dezelfde soort situatie met mijn schoonfamilie. Schoonouders willen wel heel graag contact maar het moet altijd van ons komen. En als we niet vaak genoeg komen, bellen ze boos op met een hoop verwijten. Ik heb er wat van gezegd wat resulteerde in een enorme ruzie en ze komen nog niet langs. En voor de goede orde, er mankeert niks met ze. Ze hebben ook een auto. Nu dus  besloten dat het klaar is totdat zij er energie hebben ingestoken doormiddel van langs te komen. Ik hou maar voor ogen dat dit gedrag mijn dochtertje ook alleen maar zou pijn doen zodra ze t door krijgt, dus wellicht is geen contact maar beter. Schoonzusje zien we trouwens ook nooit, ook maar bij neer gelegd. Gelukkig is het contact met mijn familie wel erg goed.

   

  Heel veel succes met deze situatie. Blijf hierover praten met je man/vriend. Het levert nog wel wat spanning op. Blij dat jullie op 1 lijn zitten.


  Sylvestertje
  Bijdrager
  #10117966 Quote

  Ik vind het lastig. Als je man verder geen familie heeft zou je verwachten dat de band wat hechter is.

  Ik ben nu zwanger van ons eerste kindje en mijn moeder vertelde dat de tantes van mijn vaders kant op kraamvisite wilden komen. Ik was stomverbaasd. Ik had daar helemaal niet aan gedacht. Ik ben zelf ook nietop kraamvisite geweest bij mijn neven en nichten. Ik zie hun kinderen alleen bij een familiedag en weet ook niet van alle kinderen de naam. Ik ben alleen op kraamvisite geweest bij een nichtje die ik ook als een vriendin beschouw. Onze familie is niet klein maar ook zeker niet heel groot.

  Het kan dus zijn dat ze er zelf geen kwaad in zien?


  Superjuffie
  Bijdrager
  #10118198 Quote

  Bedoel je een tante van je kindje ( dus jouw schoonzus/zwager) of echt een tante van je man zelf? In het eerste geval vind ik het wel raar dat ze er nog niet geweest zijn. Tweede geval eigenlijk niet zo raar… Heb ook niet alle tantes op kraamvisite gehad. Alleen degene waar ik (of mijn man) close mee ben. 


  Scorpiogirly
  Bijdrager
  #10118235 Quote

  Heb je ze zelf al een keer uitgenodigd? Misschien zijn ze er gewoon niet zo mee bezig en hebben ze niet in de gaten dat ze in jouw ogen iets fout doen? Het blijft familie dus voordat je alle contact verbreekt zou ik wellicht zelf een poging wagen. Misschien zeggen dat jullie kindje graag zijn familie wil leren kennen?

  Jazeker dat ze zijn uitgenodigd, meerdere keren.

  Geboortekaartje en al gestuurd, manlief heeft zijn neef ook nog aan de telefoon gehad en neef zou zeker langskomen om die kleine te komen bewonderen…. moet nog komen.

  Die tante (nicht van manlief) keek eerst heel veel naar onze kleine om, nu totaal niet meer. Wat er mis is gegaan… werkelijk geen idee!! 

  Ik laat het over aan manlief…. het is zijn familie, wat hij beslist vind ik goed… maar vind het zelf zo moeilijk om te verkroppen dat “eigen” familie niet eens omkijkt naar ons kindje… ze weten dat manlief geen ouders meer heeft, vind het gewoon in en in triest voor hem…


  Scorpiogirly
  Bijdrager
  #10118237 Quote

  Ik vind het lastig. Als je man verder geen familie heeft zou je verwachten dat de band wat hechter is. Ik ben nu zwanger van ons eerste kindje en mijn moeder vertelde dat de tantes van mijn vaders kant op kraamvisite wilden komen. Ik was stomverbaasd. Ik had daar helemaal niet aan gedacht. Ik ben zelf ook nietop kraamvisite geweest bij mijn neven en nichten. Ik zie hun kinderen alleen bij een familiedag en weet ook niet van alle kinderen de naam. Ik ben alleen op kraamvisite geweest bij een nichtje die ik ook als een vriendin beschouw. Onze familie is niet klein maar ook zeker niet heel groot. Het kan dus zijn dat ze er zelf geen kwaad in zien?

  Heel eerlijk gezegd… had ik gehoopt dat door de komst van onze kleine, de band ook wat hechter zou zijn geworden ja.

  We zien elkaar op verjaardagen en familiedagen.. en dan is het altijd gezellig! Zien en horen we elkaar nooit, dan zal ik de laatste zijn die hiervan wakker zou liggen. Maar dat die neef (zijn broertje is wel gekomen en heeft onze kleine man ook nog een paar keer gezien) niet komt, valt mij zo zwaar! Doet een moederhart gewoon zeer….

  Dat men er geen kwaad in ziet, zal vast… en zo moet ik het eigenlijk ook zien.. maar er zijn teveel tegenstrijdigheden om dit “door de vingers” te zien. Feesten en op kraamvisite gaan bij anderen kan wel… maar zijn bloedeigen neefje moet hij nog ontmoeten 🙁 

  Gaat er op de 1 of andere manier niet in bij me…..

  Zal wel een zeur zijn… maar heb er gewoon verdriet van…

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct