Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Fertiliteitskliniek helpt mij niet :-(

 • Auteur
  Berichten

 • tisarau
  Bijdrager
  #10213147

  Hallo allemaal, 

  Ik heb even een vraagje waar ik zelf geen wijs uitkom, en ik hoopte op vrouwen met soortgelijke ervaringen te vinden.

  Op dit moment helpt de fertiliteitskliniek Isala ons niet verder vanwege mijn hoge BMI (38). Uiteraard begrijp ik hartstikke goed dat ik moet afvallen! En daar ben ik dan ook goed mee bezig. Echter, is het toch niet zo dat hij alleen d.m.v. echo’s alleen maar onderzoekjes kan doen en alleen even kijkt? Mijn menstruatie is wederom weer onregelmatig en ik wil gewoon weten wat daarvan de reden is en waarom het al 4 jaar niet lukt om zwanger te worden. Dat hele “Je BMI is te hoog we kunnen geen behandeling starten” snap ik wel, maar mogen ze dan niet uitzoeken wat de oorzaak is van mijn onregelmatige cyclus etc.? 

  Ik hoop hier enigszins antwoord op te krijgen. Mijn frustraties liggen zo hoog 😞


  JomieJW
  Bijdrager
  #10213158 Quote

  Kan het niet zo zijn dat je hoge BMI ook een reden kan zijn voor de onregelmatige cyclus? Ik heb in ieder geval wel ervaringen gelezen van anderen dat dat wel eens als oorzaak gegeven werd… 


  tisarau
  Bijdrager
  #10213160 Quote

  Hi JomieJW, 

  Dank je wel voor je reactie! 

  Nou, hij was inderdaad drie jaar onregelmatig maar de afgelopen tijd, half jaar lang, was mijn menstruatie vrij regelmatig op 1 – 3 dagen na.. Er is in de tussentijd geen gewicht toegenomen, wel afgenomen, niet drastisch veel maar wel wat.. Vandaar dat ik het zo raar vind.. 


  Fleurol
  Bijdrager
  #10213161 Quote

  Ze willen eerst uitsluiten dat je te hoge BMI de oorzaak is lijkt me. Al dat onderzoek is natuurlijk hartstikke duur dus zoiets uitsluiten lijkt me dan ook logischer.


  tisarau
  Bijdrager
  #10213169 Quote

  Hi IC J, 

  Dank je wel voor je reactie. 

  Dus in principe kunnen ze vooralsnog niks anders doen dan af te wachten totdat ik op goed gewicht zit..

  #10213196 Quote

  Waarom heb je niet aan die arts gevraagd wat het precies inhoudt..? Bel anders even morgen weer terug voor meer uitleg over de afwijzing, ik weet zeker dat ze je die uitleg zullen geven. 

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  Susannaaaa
  Bijdrager
  #10213200 Quote

  Ja ik denk dat ze eerst de meest voor de hand liggende oorzaak willen uitsluiten voordat ze verder gaan. Hoewel er heel veel redenen kunnen zijn, kan een te hoog BMI voor een onregelmatige cyclus zorgen maar ook ineens veel afvallen. Dus op het moment zit er denk ik even niks anders op dan afvallen

  #10213239 Quote

  En is een onregelmatige menstruatie niet meer voor de gynaecoloog in het ziekenhuis IPV de fertiliteitskliniek? Dat je via je huisarts gaat voor onderzoeken? En als je BMI dan ‘acceptabel’ is om behandeling bij de kliniek te starten dan daar weer naar toe..


  tisarau
  Bijdrager
  #10213573 Quote

  Bedankt voor jullie reacties. 

  Echter, vind ik het nu meer van belang wat de reden is van mijn onregelmatige cyclus (wederom). Het is enorm frustrerend om niet te weten waar dit weer ineens vandaan komt. Er is geen grote schommeling geweest met betrekking tot mijn gewicht. Hooguit ben ik kleine kilootjes afgevallen. Kan ik dan echt niet verder onderzocht worden puur op het feit dat mijn cyclus wederom onregelmatig is?

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct