Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Feuto Maternale Transfusie Iemand Mee Bekend

 • Auteur
  Berichten
 • #10521027

  Hi allemaal,

  Tijdens de zwangerschap van mijn dochter bleek er sprake te zijn van een foeto-maternale transfusie. Oftewel het bloed van de baby loopt via de placenta terug naar de moeder. Hierdoor is ze met ernstige bloedarmoede geboren. 

  Omdat het weinig voorkomt en de artsen ook niet weten waardoor het komt dat dit is gebeurd maakt dat de keuze voor de toekomst en een eventueel volgende zwangerschap erg onzeker.
  Daarom ben ik op zoek naar ervaring van andere moeders, durfde jullie een volgende zwangerschap aan? En hoe is die verlopen?

  #10521128 Quote

  Oh wat vreemd dat de artsen er zo weinig van weten want heb er wel eens over gehoord. Is er geen gespecialiseerd ziekenhuis op dit gebied? Of anders sowieso doorverwijzen naar een acedemisch ziekenhuisbalsnjendaar nog niet was geweest?

  #10600497 Quote

  Goeiedag,

  Ik heb ook een dochter die door foetomaternale transfusie met ernstige bloedarmoede geboren is (op 14/12/2022). In mijn zoektocht op het internet naar verhalen van andere ouders die dit meemaakten, vond ik eigenlijk niets. Het was heel heftig om dit mee te maken. Blij dus via deze weg toch iemand te ontmoeten. Hoe gaat het intussen met jouw dochtertje? Heeft zij hiervan nog gevolgen?

  Om op jouw vraag te antwoorden, volgens de artsen in ons ziekenhuis zou dit gewoon pech zijn en is het niet zo dat er een kans is dat dit opnieuw gebeurd bij een volgende zwangerschap.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct