Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Flauwvallen Bij 15 Weken Zwangerschap

 • Auteur
  Berichten
 • #10275663

  Hoi hoi

  miss een rare vraag maar ik heb de afgelopen paar dagen last gehad van hoofdpijn en draaierigheid het ging iedere keer weg, behalve vandaag en daar lig je dan in een keer op de grond..

  iemand ervaring hier mee?

  #10275669 Quote

  Yep helaas wel ben nu 8 weken zwanger en vorige week ineens flauw gevallen thuis terwijl ik dat nog nooit heb gehad! Bij mij lag t denk ik aan te weinig gegeten en gedronken dus eet en drink nu veel regelmatiger maar het kan natuurlijk ook met je bloeddruk te maken hebben als t aan blijft even bloeddruk laten meten??


  gebruiker111771
  Bijdrager
  #10275671 Quote

  Jazeker! Ik viel regelmatig bijna flauw tijdens mijn zwangerschap. Oorzaak een bloeddruk daling bij een bloeddruk die al vrij krap was. Soms na het eten, soms door warmte. Ik ging altijd op de grond zitten of liggen als ik het voelde aankomen. Mijn zicht werd ook waziger en het geluid leek heel ver weg. Nadat ik had gezeten ging het weer beter en kon ik weer door. Blijven staan wanneer je duizelig wordt is niet zo slim, dan val je uiteindelijk om. 

  Bij twijfel even met de verloskundige overleggen, maar bij mij was er dus verder niets aan de hand.

  #10275673 Quote

  Ja ik had dat ook, bij mij was het een gevolg van warmte + inspanning. Ik kon dus wel sporten maar moest zorgen dat ik goed warmte kon afvoeren, anders viel ik flauw!

  Werd bij mij beter toen ik langer dan 24 weken was.

  Draaierig zijn en een licht gevoel in mijn hoofd had ik ook wel zonder inspanning. Bij mij werd toen gezegd omdat je in het begin veel nieuwe bloedvaten aanlegt, maar nog niet een bijpassend bloedvolume hebt, je bloeddruk te laag wordt.

  Bij mij was het dus een kwestie van rustig aan doen, maar vraag het vooral even na bij je verloskundige! 


  Fristii
  Bijdrager
  #10275677 Quote

  Herkenbaar,

  Ik heb er ook onwijs veel last van maar ik heb ook een lage bloeddruk dus ik neem zo af en toe een dropje. Ook heb ik regelmatig een flesje water bij me.

  Probeer rustig op te staan en te gaan lopen. En probeer op tijd te eten.

  Voor de rest heel veel succes.


  Ninaapie
  Bijdrager
  #10275686 Quote

  Ja, hier ook. Van het weekend zelfs van de trap gevallen omda ik flauw viel. Gelijk goed gevallen dus ook. Ik ben nu 18 weken. Veel dames hebben het al eerder in de zwangerschap. Bij mij begint het nu dus te komen. Zeker met snel opstaan of te weinig eten etc. Dus alles gaat nu in de 1e versnelling en heel kalm aan.

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Ellytje
  Bijdrager
  #10275694 Quote

  Ja hier ook! Heb juist een hoge bloeddruk, dus kon het echt niet rijmen. Ik kreeg het vaak als ik in een wat benauwde winkel was en ik lang moest staan. Bij lopen heb ik er geen last van omdat het bloed dan blijft stromen. Als ik bij de kassa stond oid kon ik er de klok op gelijk zetten, heel irritant. Is verder in de zwangerschap gelukkig weg gegaan en kan totaal geen kwaad.


  Spatel
  Bijdrager
  #10275708 Quote

  Ik had het zelfde maar mijn ijzer was veel te laag. Dus dat was niet goed was heel snel buiten adem en soms kreeg ik geen lucht. En kiepte dan gewoon om. Ik heb ook altijd een lage bloeddruk gehad. Ik zou het wel even laten controleren waar het aan kan liggen. Veel sucses


  Pandalover
  Bijdrager
  #10275857 Quote

  Ik heb sowieso altijd een lage bloeddruk en had er tijdens mijn zwangerschap ook last van. Tot ongeveer 25 weken, toen ging mijn bloeddruk gelukkig iets omhoog.

  Maar goed, 2 tips. Zorg ervoor dat je altijd dropjes bij het hebt of van die zakjes met zout wat ze in een restaurant hebben. Ik had ook bijv mijn collega’s op de hoogte gebracht dat als ik ineens voorover ging zitten of zo zij snel dropjes of zout uit mijn tas moesten halen.

  Een andere tip die ik van de verloskundige kreeg, omdat ik na de bevalling weer heel duizelig was, was dat je je billen moet samen knijpen als je duizelig wordt. En dit werkt dus serieus! 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct