Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Fles geven is op het moment drama

 • Auteur
  Berichten

 • GebruikerOVN
  Bijdrager
  #10129210

  Hoi iedereen, 

  een lang verhaal, maaar even uitleg van begin tot eind.. 

  ik heb een paar dagen geleden al eens een topic gepost met jullie ervaringen over infacol. Ik had dit gekocht omdat onze baby erg last van krampjes begon te krijgen, en ik in babybladen las en van een vriendin hoorde dat dit tegen krampjes zou helpen.. Nou een aantal dagen gebruikt, onze kleine vind het lekker, maar hij poepte opeens erg weinig, en de krampjes werden helemaal niet minder. Ik ben toen wat dieper gaan zoeken en heb een topic geplaatst en kwam erachter dat infacol de lucht letterlijk uit de darmen haalt waardoor de ontlasting dikker wordt. Nu is het zo dat onze baby reflux heeft, waardoor hij NutriTon door zijn voeding krijgt, wat ook al indikt, hij was dus gewoon verstopt aan het raken.. Direct gestopt met infacol, maar de krampjes waren niet over, ze waren zelfs erger.  Ik heb op aanraden van een aantal mensen hier cinababy van VSM gekocht, dit heeft een paar dagen nodig om te gaan werken, dat zou het nu ongeveer wel moeten doen.. 

  Het flesgeven is op het moment echter een compleet drama. een paar minuten gaat het drinken prima, totdat, zoals het ons lijkt, krampjes op beginnen te spelen. hij overstrekt zich enorm, gaat heel hard huilen, en wil de fles ook niet meer. ik las op internet dat krampjes niet zo snel zouden kunnen komen opzetten, vandaar dat ik zeg zoals het ons lijkt, maar het lijkt toch echt alsof hij krampjes heeft.. Wij zijn hierdoor nu elke voeding in plaats van 15/20 minuten, zeker 3 kwartier bezig, om uiteindelijk een baby te hebben die heel lang overstuur is, en een fles waar vaak zeker 50/60cc in overblijft.. Nu ben ik wel zover dat ik de fles geef totdat hij gaat huilen, dan troost ik hem, hou hem rechtop vanwege de reflux, verschoon hem, en probeer het dan nogmaals, meestal gaat er dan nog wel 30cc in, maar de fles gaat niet leeg, en we zijn extreem lang bezig..

  Herkent iemand dit ? of heeft iemand tips? 


  GebruikerOVN
  Bijdrager
  #10129211 Quote

  Als aanvulling: onze kleine is 6 weken oud, krijgt voeding uit een avent fles met speen 2, en krijgt 6 voedingen op een dag/nacht. 

  #10129217 Quote

  Wij hebben voor onze zoon toen orthiflor gekocht en hielp super! Zelf heb ik geen goede ervaring met Avent flessen. Daar krijgen ze ook krampen van, omdat er lucht in de fles blijft. Ik raad de Difrax S fles of Dr. brown aan. 


  Marma
  Bijdrager
  #10129218 Quote

  Ik zou je willen adviseren naar een osteopaat te gaan. Dat heeft bij onze zoon goed geholpen en ik lees veel positieve reacties hierover. 


  GebruikerOVN
  Bijdrager
  #10129219 Quote

  @gebruiker10056180: wij hebben niet de normale avent flessen. ze hebben ook een serie die lucht afvoert., die gebruiken we. dr.brown is me inderdaad al wel eens eerder aangeraden, maar ik lees daar zulke verschillende dingen over dat ik ze nog niet aangeschaft heb. ik zal ook eens naar een difrax flesje kijken. 

   

  Is orthiflor wel speciaal tegen krampjes? ik dacht dat dat meer iets was zoals jakult, voor gezonde bacterien. ik wist niet dat dit ook tegen krampjes kon helpen. 


  GebruikerOVN
  Bijdrager
  #10129220 Quote

  @marma: wat doet/is een ostheopaat precies? ik ken de naam wel, maar ik heb geen idee wat zo iemand precies doet. 

  Lees ook: Alles over doorslapen

  Femfem
  Bijdrager
  #10129223 Quote

  Hier zelfde verhaal met de infacol. Wij gebruiken nu orthiflor en er zijn weer normale luiers. De krampjes zullen nooit helemaal weg gaan maar het is een stuk minder geworden!


  Rooslii
  Bijdrager
  #10129224 Quote

  Avent is een rot fles. Probeer difrax s fles die gebruik ik ook nooit geen krampjes meer gehad. Dr brown was hier ook geen succes die lekte heel erg. Wij doen ook tussen door vaak ff een boertje laten dat lijkt ook goed te helpen. Ik gebruikte de eerste week avent en toen had ze alleen maar kramp toen difrax gehaald nergens last meer van gehad


  GebruikerOVN
  Bijdrager
  #10129229 Quote

  @femfem: een vriendin van mij zweert bij infacol, zo gek he hoe verschillend! 

  @Rooslii: ik ben al naar de difrax aan het kijken 🙂 zit nu ondertussen weer met een huilende baby soor krampjes. Dat dr brown lekt hoor ik inderdaad ook vaak!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct