Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Flessen Steriliseren Of Niet

 • Auteur
  Berichten
 • #10546822

  Hoi allemaal!

  mijn baby is nu 3,5 maand en steriliseerde dagelijks nog zijn flessen maar nu is mijn toestel zo wat kapot. Is het nodig dat ik een nieuwe koop of is afwassen voldoende? Hoe doen jullie dit?


  Tesssa
  Bijdrager
  #10546823 Quote

  Ik kookte ze gewoon uit in een pan water. En idd niet elke dag. Maar ik gaf borstvoeding en onze dochter kreeg misschien 1x per dag een voeding via de fles vanaf een maand of 3,5. Dus ik vond elke dag uitkoken niet nodig en ze heeft er niets aan overgehouden 😉


  Milu
  Bijdrager
  #10546824 Quote

  Wij waste ze elke dag af en kookte ze eens in de zoveel tijd uit (weet ff niet meer om hoe vaak) maar in elk geval zeker niet elke dag en ook niet een paar x in de week.


  MamavanSLN
  Bijdrager
  #10546825 Quote

  De verhalen over steriliseren van de flessen lopen wat uiteen. In de vaatwasser schijnt ook te mogen, en voldoende te zijn. Maar zelf heb ik altijd liever voorkomen dan genezen. Mijn dochter is bijna 6 maanden en ik doe het nu nog elke dag. Vanaf een halfjaar 1 keer per week. Dit is mijn 3e kindje, gelukkig nooit last van spruw gehad.

  Wij hebben gewoon zo’n bak die in de magnetron kan. Maar zoals hierboven staat, je kan vanaf nu ook gewoon een pan gebruiken.


  Ananasss
  Bijdrager
  #10546830 Quote

  Uh. Na de kraamweek nooit meer gedaan 😅 gewoon hop met de hand afwassen of in de vaatwasser (af te raden met pasta saus trouwens haha, krijg je oranje flessen van 🙊)

  #10546834 Quote

  Uitkoken is niet nodig na de eerste keer. Er komen gewoon weer bacteriën op de fles na het koken door de lucht en je eigen handen. Je bewaart ze namelijk niet vacuüm 😉 Dit is wetenschappelijk bewezen (https://www.rtlnieuws.nl/editienl/artikel/4526446/flesje-na-elk-gebruik-steriliseren-niet-meer-nodig-weer-wat-extra-tijd-je

   

  Lees ook: Voedingsschema baby: het eerste jaar

  marieked
  Bijdrager
  #10546837 Quote

  Hier gaan ze altijd gewoon in de vaatwasser 😇 kraamverzorgster zei dat dat tegenwoordig gewoon kan 😁


  HeHoLetsGo
  Bijdrager
  #10546840 Quote

  Sluit me aan bij hierboven, ik deed t al snel niet meer. 
  Zeker zodra hij enigszins zelf zijn fles kon vasthouden slingerde dat ding overal rond. Elke dag en na elke voeding even goed afspoelen, eens op de zoveel tijd kookte ik ze nog wel eens. 
  Afweersysteem opbouwen hè 😉 

  #10546841 Quote

  Dankjewel allemaal!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct